BERITA TERBARU

Tag Archives: tudung terkini

TUDUNG RAYA SEDONDON IBU DAN ANAK by JELITASARA

BENDA BOLEH SEDONDON, JOM LA SEDONDON UOLLS !!

Ramai yang mintak Sara keluarkan tudung sedondon ibu dan anak ni. Nah, Sara tunaikan permintaan anda semua.
Everly Kate Embroidery nama diberi, sungguh cantik tidak terperi. hehehe



Didatangkan dengan 7 pilihan warna. Gabungan lace yang diketengahkan memang lawa sangat. Untuk koleksi anak, Sara jahit sedikit perincian bunga bagi menambahkan lagi seri si comel.
Material pula berkualiti tinggi iaitu bubble chiffon dimana si comel tidak akan berasa panas atau jarang. Paling best senang bentuk dan senang nak iron.




Apa tunggu lagi ? Grab sekarang sebelum terlambat !!
Untuk si comel ada 2 size iaitu M dan L manakala untuk dewasa Free Size .

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

TUDUNG RAYA 2019

“BENDA BOLEH MATCH DENGAN ANAK, KENAPA TAK NAK MATCH PULAK?”

Confirm nanti, sampai je rumah mertua, semua pandang. Ipar, biras, sedara mara memang tak berkelip lah tengok nanti sebab tudung awak lain dari yg lain. Tambah pula boleh match dgn anak, lagi lah diorang jealous. hehehehe





Nama diberi Tiara Kate Exclusive. Confirm orang yang pakai koleksi ini akan kelihatan elegance, ayu gituu. Material pula memang sangat best iaitu vintage crepe. Senang iron, senang bentuk. Kalau si comel pakai, memang tak rasa rimas langsung. Didatangkan pula dengan perincian lace dan batu diamond untuk menambahkan lagi seri ibu dan anak 😝😝 Oh, yang best nya lagi, korang tinggal sarung sahaja. Sebab Tiara Kate Exclusive ni adalah fully instant.

Harga yang diberi memang sangat berpatutan. Untuk si ibu hanya RM99 , manakala si comel didatangkan dgn dua size iaitu RM59(M), dan RM69(L)

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

TREND TUDUNG RAYA 2019

NAK CEPAT? TAK NAK BAGI BUDAK RASA RIMAS PAKAI TUDUNG LAMA-LAMA? MAKA WAJIB BACA POST INI SAMPAI HABIS ! 

Ramai yang bg tahu Sara, susah lah nak cari tudung yg boleh match terus dengan tudung mak. Jangan risau, masalah anda boleh selesai dengan tudung raya EverlyKate Embroidery ni.
So nanti, korang cuma perlu sarung sahaja dekat anak korang. Terus cantik uolls. Tak payah pening-pening lah nak lilit bagai. Tudung ni hanya perlu sarung sahaja.
Masalah budak rimas pakai tudung juga selesai. Para ibu juga tak perlu risau kalau nak cepat dipagi raya nanti 😁






Material yang digunakan tidak akan membuatkan anak anda rasa panas atau rimas sepanjang hari. Didatangkan dengan 6 pilihan warna yang begitu cantik sekali. Everly Kate ini Sara attach kan pula dengan kain lace dan taburan diamond bagi menambahkan lagi seri tudung tersebut.

Harga ?
Untuk dewasa RM109. Manakala untuk budak hanya RM69(M), RM79(L)

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KOLEKSI TUDUNG BUDAK 2019

Ibu-ibu kat luar sana mesti nak mix and match tudung raya dengan anak kan raya tahun ni
Jangan risau, ingat raya , ingat Jelitasara. Tahun ini Sara datangkan koleksi tudung bawal instant dimana ibu dan anak boleh pakai dipagi raya nanti. Bawal instant ini sangat senang dipakai, selain didatangkan dengan 5 warna yang cantik. Korang tema apa tahun ni ?





Bawal instant ini diberi nama Kids Sara Estelle Exclusive. Jangan risau, budak-budak tidak akan rasa rimas . Sebelum ni kita tengok ramai budak-budak yang rasa rimas kalau pakai tudung kan. Kadang2 pergi rumah terbuka, tak sampai 5minit pun terus buang tudung tu kan. Tapi jangan risau, confirm dengan Sara Estelle ini, budak2 rasa selesa sepanjang raya.

Untuk tudung bawal instant ini hanya perlu sarung dan boleh digayakan dengan pelbagai gaya.
Material stretchable cotton jacket. Harga yang diberi hanya RM49 sahaja tau.

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

TUDUNG BAWAL INSTANT 2019

Anda mesti mengimpikan tudung yang senang dipakai, tak perlu ambil masa untuk iron, senang bentuk, pelbagai gaya boleh digayakan. Kalau semua ciri ini yang anda cari, maka Sara Estelle Exclusive wajib jadi pilihan anda. Didatangkan dengan 5 warna yang cantik. Material pula sangat berkualiti tinggi iaitu material stretchable cotton jacket. Sarung, ejas sikit bahagian muka, lilit satu kali, dah boleh terus pergi beraya nanti 😁





Confirm semudah 1 2 3. Oh, tak lupa juga bawal ini ditaburi dengan perincian diamond. Memang letops lah korang raya nanti
Harga juga sangat berpatutan, hanya RM89 sahaja. Bukan sahaja untuk dewasa, tapi boleh match dengan anak juga.

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KOLEKSI TUDUNG RAYA 2019 – JELITASARA

Anda rasa anda ada masa ke nak lilit tudung ? Ada masa nak mengadap cermin lama2 ? Kalau anda sayangkan masa emas anda , baca sampai habis 🙂

Meh Sara nak cerita sikit tudung raya 2019 yang Sara keluarkan ni.
Sebelum tu Sara nak tanya, korang dah ada tudung raya belum?
Raya tahun ni kena lah melaram sikit uolls, baru lah meriah raya korang. hehehehe

Okey, tudung pertama yang Sara nak perkenalkan adalah koleksi Everly Kate. Untuk pengetahuan korang, koleksi tudung ni paling ramai wanita diluar sana suka tau , termasuk lah Sara 🙂
Apa yang best nya koleksi ni ? Yang best nya, masa korang nak mengadap cermin kurang. Sarung, dah terus elok je.
Material ? Memang awesome ! Sara menggunakan material bubble chiffon dimana si pemakai akan rasa selesa, tak panas dan paling penting tak jarang ye. Sesuai dipakai ke semua majlis, seperti ke pejabat, rumah terbuka, dating, atau ke tempat kerja pon boleh 🙂
Didatangkan dengan 5 warna yang cantik tau.




Koleksi raya 2019 yang seterusnya dinamakan Sara Quinn. Unik kan nama nya ? Nama yang unik, cantik seperti koleksi nya 🙂

Sara Quinn ni merupakan instant shawl tau atau dipanggil tudung satu muka. Juga merupakan koleksi paling cepat stock habis. Kali ni Sara Quinn didatangkan dengan 7 pilihan warna yang memikat hati. Kain premium chiffon yang digunakan menampkkan lagi tudung tersebut kelihatan lebih exclusive. Tidak perlu lilit banyak kali, malah hanya perlu lilit sekali sahaja. Satu tudung tapi pelbagai gaya boleh digayakan. Perincian bunga dan batu yang dijahit , ditampal dengan teliti. Jahitan yang kemas mampu membuktikan Sara Quinn adalah pilihan paling tepat untuk anda gayakan dihari raya nanti 🙂

Gambar dibawah adalah antara warna yang ada :


Jom Sara tunjukkan 5 cara mudah menggayakan tudung instant , Sara Quinn ni 🙂
Selamat mencuba !

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

APAKAH PERISTIWA TERBESAR PADA BULAN REJAB?

Apabila tibanya bulan Rejab, semestinya kita akan mendengar imam di masjid mula mendoakan

                                                            اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيْ رَجَبَ وَشَعْبَانَ وَبَلِّغْنَا رَمَضَانَ

“Ya Allah, berkatilah kami pada bulan Rejab dan bulan Sya’ban dan pertemukanlah kami dengan bulan Ramadlan.”

Doa itu lah yang selalu kita dengarkan apabila bulan Rejab tiba, apakah kelebihan bulan Rejab ini sehinggakan kita mendoakan untuk diberkati pada bulan Rejab dan kita meminta supaya pertemukan kita pada bulan Ramadhan? Sebenarnya bulan Rejab, Sya’ban dan Ramadhan merupakan bulan-bulan Islam yang mempunyai banyak kelebihan dan kemulian pada bulan-bulan ini.

Terlalu banyak kelebihan yang dapat diceritakan untuk ketiga-tiga bulan ini, tetapi untuk kali ini, hanya ingin menceritakan satu peristiwa yang sangat besar yang berlaku dalam bulan Rejab. Peristiwa apakah yang paling besar berlaku dalam bulan Rejab? Sebenarnya peristiwa ini kita telah dengar sejak dari bangku persekolahan lagi dan setiap tahun kita akan berulang-ulang mendengar peristiwa ini. Peristiwa tersebut adalah Israk dan Mikraj. Bila Israk Mikraj ini? Apakah yang membuatkan peristiwa ini peristiwa yang hebat bagi umat islam? Perkataan itu yang akan membuatkan kita tertanya-tanya.

Pada 27 Rejab bulan Islam merupakan berlakunya peristiwa terhebat iaitu Israk dan Mikraj. Israk merupakan perjalanan Nabi Muhammad S.A.W menaiki binatang Buraq dari Masjidil Haram di Mekah ke Masjidil Aqsa, di Baitulmaqdis Palestin dan manakala Mikraj ialah perjalanan dari Masjidil Aqsa ke Sidratul Muntaha di langit yang ketujuh. Menariknya peristiwa ini hanya berlaku dalam satu malam sahaja.

Peristiwa ini pada pandangan orang yang tidak beriman atau mereka yang tipis imannya, mereka menyatakan bahawa peristiwa ini tidak mungkin akan berlaku ataupun mereka berbelah bahagi samada mahu mempercayainya atau pun sebaliknya. Tetapi bagi orang yang benar-benar beriman kepada Allah dan Rasul-Nya maka mereka tetap percaya dengan penuh keimanan kepada peristiwa ini.

Pada malam Israk dan Mikraj ini, sepanjang perjalanan Nabi Muhammad S.A.W ditunjukkan beberapa peristiwa yang aneh kepada Nabi Muhammad S.A.W sebagai satu peringatan kepada umatnya dan Nabi Muhammad S.A.W digambarkan dengan seorang perempuan bongkok tiga menahan Rasulullah S.A.W untuk bertanyakan sesuatu. Kata Jibrail: “Itulah gambaran umur dunia yang sangat tua dan menanti saat hari kiamat.”

Antara peristiwa terbesar pada malam Israk Mikraj ini adalah Rasulullah S.A.W di anugerahkan solat secara langsung dari Allah S.W.T, betapa hebatnya ibadah solat ini sehinggakan Allah S.W.T memberi secara langsung kepada Nabi Muhammad S.A.W tanpa ada sebarang perantaraan. Status ibadah solat, disisi Allah S.W.T adalah perkara utama dalam ibadah. Dengan berdirinya solat, maka tegaklah agama. Namun apabila meninggalkan solat, maka runtuhlah agama. Hadis daripada Umar al-Khattab R.A bahawa Rasulullah S.A.W bersabda yang maksudnya:

“Solat itu adalah tiang agama. Barang siapa yang mengerjakannya, bererti ia menegakkan agama, dan barang siapa yang meninggalkannya, bererti ia telah merobohkan agama”. (Riwayat al-Baihaqi)

Akhir sekali, peristiwa Israk dan Mikraj yang memperlihatkan pelbagai kejadian aneh yang penuh pengajaran seharusnya memberi keinsafan kepada kita agar sentiasa mengingati Allah S.W.T dan takut kepada kekuasaan-Nya. Pelbagai lagi kisah-kisah yang boleh diambil iktibar pada malam Israk Mikraj sekiranya peristiwa dalam Israk dan Mikraj ini dipelajari dan dihayati sebenar-benarnya dapat meningkatkan keimanan kita dan kita lebih menghayati solat itu kerana solat merupakan Anugerah terhebat yang Allah S.W.T berikan kepada kekasihnya Nabi Muhammad S.A.W.

Marilah kita mengambil iktibar daripada peristiwa Israk dan Mikraj dengan mengukuhkan keimanan dan keyakinan kita terhadap kekuasaan Allah dan syariat-Nya. Akidah dan keimanan merupakan syarat yang paling penting bagi menjadikan diri seseorang terselamat daripada azab yang kekal di hari pembalasan. Akidah juga amat berkait-rapat dengan amalan dan akhlak seseorang. Kepatuhan terhadap syariat yang mulia merupakan natijah dan hasil daripada akidah yang suci murni dan teguh.

 

 

 

 

 

 

 

Confirm Menjadi Dengan 7 Petua Penjagaan Rumah ini …

Berikut adalah 7 petua penjagaan rumah yang senang dan mudah. Hanya menggunakan barang-barang dirumah sahaja. Cuba lah !







Jom sama-sama amalkan tips penjagaan rumah tanpa menggunakan sabun atau pencuci bahan kimia yang terlalu kuat. Bukan saja boleh memudahkan kerja, malah selamat diamalkan dan tidak memberi kemudaratan pada kesihatan.

5 Peristiwa Penting Dalam Bulan Rejab Yang Mungkin Ramai Tak Tahu


Setiap kali masuk bulan Rejab,  mesti terlintas di fikiran kita , iaitu bulan Rejab adalah bulan Isra’ Mikraj. Sedangkan selain peristiwa bersejarah tersebut, terdapat peristiwa lain yang juga sangat bersejarah dan memberikan perubahan bagi kehidupan kita.

Apa peristiwa tersebut ?

1- Kelahiran Imam Syafie RH
Beliau adalah salah seorang dari empat imam mazhab yang besar dalam dunia Feqah dan pengasas pada Mazhab Imam Syafie. Peninggalan beliau yang paling berharga adalah kitab hasil karyanya, iaitu Al-Umm. Kebijaksanaan Iman Syafie dalam bidang keilmuan sangat dikagumi oleh semua orang termasuk guru-gurunya sendiri.
Imam Ahmad bin Hanbal pernah berkata;
“Imam Syafie itu ibarat matahari bagi dunia.”

2- Hijrah Pertama ke Habsyah
Hijrah pertama ke Habsyah berlaku pada tahun ke-5 kenabian Rasulullah SAW atau pada tahun 615M. 
Tujuan hijrah ini adalah untuk menyelamatkan iman dan keselamatan diri di samping untuk mencari tapak baru untuk Islam bertapak dan menyusun langkah untuk agenda seterusnya.

Walaupun Hijrah itu hanya melibatkan seramai 14 orang sahaja, tetapi ia sebagai satu usaha terpenting baginda untuk menyelamatkan iman umat Islam daripada terjejas kerana ditekan dan kebanyakan mereka diseksa. Rasulullah SAW sebenarnya sangat bimbang jika pengikut Baginda kembali kepada ajaran asal akibat tidak tahan dengan ancaman dan tentangan yang mereka alami. Tambahan lagi jumlah penganut Islam ketika itu masih belum ramai dan belum kuat sepenuhnya.

3- Israk Mikraj
Peristiwa perjalanan Rasulullah SAW itu sudah menjadi sangat sinonim dengan jiwa setiap umat Islam. Peristiwa ini juga seolah-olah mempunyai roh yang tersendiri yang menjadi hikmah kepada banyak bidang dalam agama Islam.
Tepat malam 27 Rejab, Nabi Muhammad SAW melakukan perjalanan yang dikenali dengan Isra’ Mikraj, dimana Nabi Muhammad diperjalankan berangkat dari Masjidil Haram menuju masjid al Aqsha di Baitul Maqdis Palestin. Isra’ Mikraj itu sendiri adalah hiburan yang diberikan oleh Allah swt kepada Nabi Muhammad SAW, sebagai penguat dirinya, dalam menjalani beratnya perjalanan dakwah yang beliau hadapi, lebih-lebih lagi setelah meninggalnya isteri yang sangat beliau cintai dan sayangi iaitu Siti Khadijah yang sentiasa setia berada di sisi beliau, memberikan sokongan moral dan spiritual serta harta benda untuk dakwah beliau. Selain itu, ketika itu Rasulullah juga kehilangan bapa saudara beliau yakni Abu Thalib, orang yang selama ini memberikan himayah (perlindungan) terhadap dakwah nabi Muhammad SAW.

4- Perang Tabuk
Peperangan ini berlaku pada tahun ke 9H dan menandakan penguasaan Islam sepenuhnya ke atas Semenanjung Tanah Arab kerana wilayah Tabuk terletak di kawasan paling utara semenanjung itu. Peperangan ini diketuai oleh Rasulullah SAW dan merupakan peperangan terakhir baginda. Peperangan ini dimenangi oleh Islam tanpa pertumpahan darah kerana kegerunan pasukan musuh yang menawarkan perdamaian dalam peristiwa itu. Perang ini sebenarnya menguji kekuatan dan semangat umat Islam dalam mempertahankan keimanan dan maruah agama Islam.

5- Pembebasan Baitul Maqdis
Baitul Maqdis mula dibuka semasa pemerintahan Khalifah Saidina Umar bin al-Khattab dan berjaya mempertahankan kota suci ketiga itu selama 500 tahun. Namun, kota itu ditawan kembali oleh musuh Islam dan memerintahnya selama 50 tahun, sebelum Salahuddin al-Ayubi merampas semula kota itu. Panglima Salahudin al-Ayyubi bersama-sama pasukan kaum Muslimin mengepung dan membebaskan kota Al-Quds yang telah lama dikuasai oleh pasukan Salib itu. Dengan kejayaan itu, umat Islam akhirnya kembali hidup di bawah pemerintahan Islam selepas beberapa puluh tahun di bawah belenggu penjajahan Kristian.

 

Bulan Rejab ini adalah salah satu bulan yang boleh dijadikan momentum untuk kita semakin meneguhkan perjuangan dalam rangka mewujudkan janji dari Allah swt bisyarah dari Rasulullah SAW bahawa Khilafah akan segera tegak melalui perjuangan, perjuangan yang tidak kenal lelah serta penuh keikhlasan.
Semoga kita sentiasa istiqamah dengan amalan-amalan untuk menambahkan pahala kita didalam bulan Rejab ini dan sentiasa ingat pengorbanan pemimpin kita demi pertahankan Islam.

 

 

 

KOLEKSI TERBARU JELITASARA -PRE RAYA 2019

JELITASARA BOSSKU BIRTHDAY 🎉🎉

Alhamdulillah, tahun ini genap 41 tahun Bossku 🙂 .
Sara doakan semoga Bigboss dipanjangkan umur dalam kebaikan, dimurahkan rezeki yang halal & diberikan kesihatan yang berpanjangan.
Bersempena BOSSKU BIRTHDAY hari ni, Boss Sara mendapat inspirasi untuk keluarkan beberapa koleksi baru untuk fans JELITASARA semua, ni dikira PRE RAYA lah 🙂

Okey, apa koleksi yang ada ? Jom Sara tunjuk …


Koleksi ni diberi nama SARA NELLYSA . Terdapat 20 warna yang cantik dan didatangkan dengan perincian beads yang simple tapi masih lagi kelihatan Exclusive. Material pula sangat berkualiti tinggi iaitu material high quality chiffon. Sara Nellysa ni dikategori kan sebagai tudung semi instant. Kesayangan Sara boleh gayakan dengan pelbagai style tau . Harga berpatutan, hanya RM59 sahaja .




Kurung Melati nama diberi , didatangkan dengan 3 warna yang sangat menarik. Sangat sesuai dijadikan koleksi untuk raya nanti. pergi kenduri, rumah terbuka ke,  sesuai lah sangat pakai baju ni . Material sejuk, tak payah iron, ringan. Harga diberi hanya RM199 sahaja !






Ini pula koleksi Inner Sercope dimana didatangkan dengan 9 warna bagi dewasa dan 6 warna bagi kanak-kanak. Material yang digunakan sangat berkualiti iaitu Cotton Stretchable. Apa yang best nya , korang yang pakai inner ni tidak akan hadapi masalah sakit telinga ke, panas ke, dan lain-lain. Inner sercope ni memang terletak elok je nanti. Harga yang ditawarkan sangat berbaloi iaitu RM15 sahaja.

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/