• Tudung Online Terkini

    Perlukah Berhijab? Kenapa?

    Kenapa kita perlu berhijab? وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖوَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖوَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ  … Katakanlah kepada wanita yang beriman, “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka ….” (QS. An-Nuur: 31) Apa makna berhijab? Berhijab bermaksud menutup aurat dalam batasan yang diperintahkan oleh Allah SWT sebagai kewajiban bagi umat islam khususnya kepada wanita muslim. Sudah pasti setiap ketentuan yang Allah SWT perintahkan kepada seluruh umat islam terdapat hikmah besar di dalamnya.…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG TERBARU JELITASARA 2020

    Mesti semua ternanti nanti koleksi terbaru Jelitasara untuk tahun 2020 kan? Sara sendiri excited sangat nak perkenal tudung-tudung baru yang akan dikeluarkan nanti. Kali ni ada 3 koleksi terbaru yang akan diperkenalkan. Apa koleksi baru tu? Nah, 2 koleksi yang berbeza bentuk, dalam masa sama masih lagi berkonsepkan pleated dimana * Tak perlu iron* Tak perlu banyak pin atau brooch * Hanya perlu 1 cermin sahaja* Koleksi wajib untuk travel Ha, ni pulak koleksi yang paling dinanti. Siap ada tulisan Jelitasara lagi dibahagian hujung tudung tu. Semua warna memang cantik sangat. Awak dah ready ke ?Siapa nak ??

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG INSTANT PLEATED

    “TUDUNG INSTANT PLEATED YANG TAK PERLU BANYAK PIN, TAK PERLU CERMIN, TAK PERLU IRON, TAK PERLU TIUP “ Siapa orang yang WAJIB grab koleksi ni ?✔️Tak suka lilit ✔️Tak suka pakai banyak peniti ✔️Tak suka nak iron ✔️Selalu lambat pergi kerja✔️Malas nak mengadap cermin lama-lama ✔️Husband tak suka tunggu lama-lama Kalau anda ada salah satu ciri di atas, sila siap sedia untuk grab koleksi ini. Jangan lupa dapatkan koleksi tudung instant pleated ni pada 21 Dec 2019 nanti ye. Boleh juga dapatkan koleksi sale yang ada.Siapa cepat dia dapat ya ☺️ Untuk info lanjut bolehWebsite : http://www.jelitasara.com/onlineshop/ Untuk info lanjut, follow social media kami diFacebookhttps://www.facebook.com/jelitasara/ Instagramhttps://www.instagram.com/jelitasara/

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG SARUNG MELETOPS JELITASARA

    Eh eh eh, ada tudung sarung baru lah. Dengar cerita koleksi ni istimewa untuk Grand Warehouse Sale Jelitasara pada 2019 nanti. Koleksi yang diberi nama Sara Laurent Printed. Ye, memang ramai sangat suka koleksi ni, tak kira tua atau muda. Sebelum ni koleksi tudung sarung Sara Laurent Printed dah sampai 3.0. Semua licin. Disebabkan ramai yang nak kan koleksi tudung sarung Sara Laurent Printed ni, maka nya terhasil lah Sara Laurent Printed 4.0 Koleksi tudung sarung Sara Laurent Printed 4.0 akan berada di semua rangkaian butik Jelitasara bermula pada Sabtu 21 Dec 2019 jam 11 pagi. Tudung sarung Sara Laurent Printed khas dikeluarkan sempena Grand Warehouse Sale yang bakal diadakan.…

  • Tudung Online Terkini

    12.12 YEAR END SALE

    Tak sabar nak tunggu 12.12 YEAR END SALE esok, tak sabar nak shopping wehh 😍 Sara yakin mesti ramai yang tak sabar jugak kan nak bergaya dengan koleksi JELITASARA nanti. Harga untuk 12.12 nanti TERSANGAT LAH MURAH uolls !! Please jangan lepaskan peluang ni untuk menikmati penjimatan berganda pada 12.12. Get ready, Be prepared dan Save your money 😉 Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/ Untuk info lanjut, follow social media kami di Facebookhttps://www.facebook.com/jelitasara/ Instagramhttps://www.instagram.com/jelitasara/

  • Tudung Online Terkini

    JELITASARA YEAR END SALE 2019

    TAK SABAR NYA SARA NAK TUNGGU YEAR END SALE JELITASARA 2019😍Khas untuk semua peminat Jelitasara tau !! JELITASARA akan bagi harga istimewa dimana diskaun sehingga 70% bermula pada 2/12/2019-5/1/2020 Hujung-hujung tahun ni memang mood SALE kan ? Tambah pula nak shopping keperluan sekolah anak lagi. Time ni lah nak shopping kaw kaw sebelum tahun 2020. Dengar cerita, tudung, baju harga semua kaw kaw murah wehhhh. Awak semua dah ready ke ni untuk YEAR END SALE 2019 ?? So, korang aim nak beli apa ? Ce comment 😉 Sara – https://www.jelitasara.com/onlineshop/

  • Tudung Online Terkini

    TUDUNG BAWAL INSTANT SARA PAMELA 3.O KINI KEMBALI 😍

    Iye awak , tudung bawal instant 3.0 kali ini didatangkan dengan corak dan warna-warna2 yang baru dimana lebih cantik dan menarik.Rugi siapa tak grab cepat- cepat sebab dengar cerita dah ramai yang duk tanya je bawal instant ni. Kali ini tudung bawal instant Sara Pamela 3.0 ada 13 warna dan corak. Material yang sangat best, selesa dipakai sepanjang hari. Bagi anda yang ingin pergi bercuti, kenduri sangat digalakkan untuk dapatkan koleksi tudung bawal instant ni. Kenapa ? Kerana awak tak perlu kan masa yang lama untuk bersiap. 10 saat sudah memadai bagi anda untuk bersiap dengan tudung bawal instant Sara Pamela. Awning juga sangat selesa dan senang bentuk iaitu menggunakan…

  • Tudung Online Terkini

    DAH LAMA CARI TUDUNG SARUNG BERDAGU YANG SELESA DAN CANTIK ?

    Eh, tak perlu cari jauh-jauh la, ni koleksi terbaru tudung sarung Sara Elysse datang lagi dengan material yang baru.Material yang digunakan kali ni adalah material “Denim”. Tak perlu iron, tak perlu tiup-tiup awning. Awak hanya perlu sarung sahaja terus terletak elok dimuka nanti.Paling best tudung sarung Sara Elysse didatangkan dengan 2 jenis iaitu berdagu dan tak berdagu tau.”Bila pakai tudung sarung berdagu, boleh bagi effect muka slim tau. Warna-warna yang sangat cantik bagi tudung sarung Sara Elysse kali ini. Ada 10 warna di mana awak boleh padankan dengan banyak warna baju. Tudung sarung sesuai untuk anda yang nak pergi travel ke, beriadah ke dan lain-lain lagi. TUDUNG SARUNG SARA ELYSSE…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG WAJIB DIBAWA APABILA PERGI MELANCONG

    Sekarang dah masuk musim cuti sekolah kan. Awak dah ada planning ke nak bercuti ke mana? Mesti best kan dapat melancong bersama family, anak-anak. Dalam masa yang sama boleh mengeratkan silaturahim, boleh kurangkan tekanan, anak- anak boleh belajar benda baru dan boleh cipta memori terindah. Perkara penting yang perlu dilakukan terlebih dahulu sebelum menuju ke destinasi percutian ialah mengemas pakaian, dan barang yang perlu dibawa. Masalah utama bila nak melancong adalah tak tahu nak packing baju apa, tudung apa. Then end up terpaksa angkut semua baju yang ada dalam almari tu 😅 Koleksi tudung yang dibawa juga mainkan peranan yang penting untuk pergi melancong. Tudung mesti lah yang bersesuaian, selesa…

  • Tudung Online Terkini

    TUDUNG SARUNG AWNING PALING LATEST JELITASARA

    ASYIK LAMBAT PERGI KERJA ? MALAS NAK LILIT TUDUNG ?TAK ADA MASA NAK IRON TUDUNG ? Siapa ada masalah di atas sila baca sampai habis. Sara faham, sesetengah daripada awak semua ada yang busy nak uruskan anak setiap pagi, lepas tu kena bergegas pergi kerja lagi sampai tak sempat nak lilit tudung, nk iron tudung kan. Jangan risau, Sara ada solution untuk awak !Di bawah antara koleksi tudung yang menjadi pujaan ramai kerana ianya sangat mudah, cepat, dan ironless. Boleh digayakan ke office, majlis rasmi. Setiap keluaran tudung yang dikeluarkan ada keunikan masing-masing. Tapi tujuan nya masih sama iaitu membantu para wanita bersiap “express”. Paling penting, tudung Jelitasara semua menggunakan…