• Tudung Online Terkini

    Perlukah Berhijab? Kenapa?

    Kenapa kita perlu berhijab? وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖوَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖوَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ  … Katakanlah kepada wanita yang beriman, “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka ….” (QS. An-Nuur: 31) Apa makna berhijab? Berhijab bermaksud menutup aurat dalam batasan yang diperintahkan oleh Allah SWT sebagai kewajiban bagi umat islam khususnya kepada wanita muslim. Sudah pasti setiap ketentuan yang Allah SWT perintahkan kepada seluruh umat islam terdapat hikmah besar di dalamnya.…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG TERBARU JELITASARA 2020

    Mesti semua ternanti nanti koleksi terbaru Jelitasara untuk tahun 2020 kan? Sara sendiri excited sangat nak perkenal tudung-tudung baru yang akan dikeluarkan nanti. Kali ni ada 3 koleksi terbaru yang akan diperkenalkan. Apa koleksi baru tu? Nah, 2 koleksi yang berbeza bentuk, dalam masa sama masih lagi berkonsepkan pleated dimana * Tak perlu iron* Tak perlu banyak pin atau brooch * Hanya perlu 1 cermin sahaja* Koleksi wajib untuk travel Ha, ni pulak koleksi yang paling dinanti. Siap ada tulisan Jelitasara lagi dibahagian hujung tudung tu. Semua warna memang cantik sangat. Awak dah ready ke ?Siapa nak ??

  • Tudung Online Terkini

    TUDUNG SARUNG PRINTED PALING SELESA

    Siapa sini masih tercari tudung sarung yang selesa, tapi dalam masa yang sama boleh pakai untuk pelbagai event ?Nak tahu tak ? Koleksi Jelitasara boleh bantu awak semua 😘 Nah, 3 warna tapi corak yang sama. Koleksi tudung sarung printed kali ni memang sangat cantik. Material yang digunakan adalah material moss crepe dimana material ni seperti mana kita tahu sangat selesa dan sejuk. Paling penting tak perlu nak iron pun. Bagi koleksi tudung sarung, awning dari material soft scuba sangat sesuai. Kerana ia nya mudah terbentuk dan terletak elok dibahagian muka. Bagi tudung sarung Sara Laurent Printed 4.0 ni, ala-ala shawl skit. Sebab dibahagian tepi ada layer lain dimana menggunakan…

  • Tudung Online Terkini

    GRAND WAREHOUSE SALE JELITASARA 2019

    Alhamdulillah pada 21 Dec 2019 telah berlangsung nya satu event besar sebelum tutup nya tirai tahun 2019 bagi Jelitasara. Event Grand Warehouse Sale Jelitasara diadakan setiap tahun buat semua peminat Jelitasara Sara happy sangat kerana sambutan sangat menggalakkan dari semua. Ada yang sanggup tunggu seawal jam 10 pagi bagi tidak lepaskan peluang merebut koleksi sale dan juga koleksi baru Jelitasara. Sara amat menghargai sokongan dari anda semua. Semoga tahun 2020 akan beri manfaat kepada kita semua. Jangan lupa ya, hiasi diri anda pada tahun 2020 dengan koleksi-koleksi Jelitasara 😉

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG INSTANT PLEATED

    “TUDUNG INSTANT PLEATED YANG TAK PERLU BANYAK PIN, TAK PERLU CERMIN, TAK PERLU IRON, TAK PERLU TIUP “ Siapa orang yang WAJIB grab koleksi ni ?✔️Tak suka lilit ✔️Tak suka pakai banyak peniti ✔️Tak suka nak iron ✔️Selalu lambat pergi kerja✔️Malas nak mengadap cermin lama-lama ✔️Husband tak suka tunggu lama-lama Kalau anda ada salah satu ciri di atas, sila siap sedia untuk grab koleksi ini. Jangan lupa dapatkan koleksi tudung instant pleated ni pada 21 Dec 2019 nanti ye. Boleh juga dapatkan koleksi sale yang ada.Siapa cepat dia dapat ya ☺️ Untuk info lanjut bolehWebsite : http://www.jelitasara.com/onlineshop/ Untuk info lanjut, follow social media kami diFacebookhttps://www.facebook.com/jelitasara/ Instagramhttps://www.instagram.com/jelitasara/

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG SARUNG MELETOPS JELITASARA

    Eh eh eh, ada tudung sarung baru lah. Dengar cerita koleksi ni istimewa untuk Grand Warehouse Sale Jelitasara pada 2019 nanti. Koleksi yang diberi nama Sara Laurent Printed. Ye, memang ramai sangat suka koleksi ni, tak kira tua atau muda. Sebelum ni koleksi tudung sarung Sara Laurent Printed dah sampai 3.0. Semua licin. Disebabkan ramai yang nak kan koleksi tudung sarung Sara Laurent Printed ni, maka nya terhasil lah Sara Laurent Printed 4.0 Koleksi tudung sarung Sara Laurent Printed 4.0 akan berada di semua rangkaian butik Jelitasara bermula pada Sabtu 21 Dec 2019 jam 11 pagi. Tudung sarung Sara Laurent Printed khas dikeluarkan sempena Grand Warehouse Sale yang bakal diadakan.…

  • Tudung Online Terkini

    GRAND WAREHOUSE SALE (21 DEC 2019)

    GRAND WAREHOUSE SALE datang lagi uolls. Kali ni lebih banyak aktiviti yang menarik menanti anda !! 8 SEBAB AWAK WAJIB DATANG KE GRAND WAREHOUSE SALE JELITASARA Tudung Jelitasara SERENDAH RM1 Koleksi terbaru Jelitasara Beli dan menang dengan pembelian RM199 Tudung FREE untuk 100 orang terawal dengan pembelian RM150 ke atas Pesta makan Jualan kain murah dari kilang serendah RM1 Pendaftaran kad ahli secara percuma Soft launching Missara.my Aihh, cikgu-cikgu pun dah tak sabar nak serbu GRAND WAREHOUSE SALE JELITASARA !! SAVE YOUR MONEY, SAVE THE DATE !BE READY 😉 Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/ Untuk info lanjut, follow social media kami di Facebookhttps://www.facebook.com/jelitasara/ Instagramhttps://www.instagram.com/jelitasara/

  • Tudung Online Terkini

    JELITASARA YEAR END SALE 2019

    TAK SABAR NYA SARA NAK TUNGGU YEAR END SALE JELITASARA 2019😍Khas untuk semua peminat Jelitasara tau !! JELITASARA akan bagi harga istimewa dimana diskaun sehingga 70% bermula pada 2/12/2019-5/1/2020 Hujung-hujung tahun ni memang mood SALE kan ? Tambah pula nak shopping keperluan sekolah anak lagi. Time ni lah nak shopping kaw kaw sebelum tahun 2020. Dengar cerita, tudung, baju harga semua kaw kaw murah wehhhh. Awak semua dah ready ke ni untuk YEAR END SALE 2019 ?? So, korang aim nak beli apa ? Ce comment 😉 Sara – https://www.jelitasara.com/onlineshop/

  • Tudung Online Terkini

    TUDUNG SARUNG PRINTED UNTUK TRAVEL

    ASYIK PAKAI TUDUNG SARUNG YANG SAMA ? Kenapa mesti pakai tudung sarung yang sama sedangkan yang baru ada ? Lagi cantik uolls 😍 Koleksi tudung sarung Sara Lilian kini kembali lagi dengan corak dan warna yang paling latest dan cantik. Material yang lebih nyaman dan selesa. Tudung sarung Sara Lilian 2.0 menggunakan material cotton lyra dimana ianya sangat selesa dipakai sepanjang hari. Awning dan body menggunakan material yang sama iaitu cotton lycra manakala dibahagian layer pula menggunakan premium chiffon. Dibahagian tepi juga ada sedikit perincian batu diamond bagi menambahkan lagi seri si pemakai. Sesuai sangat digayakan secara santai, casual atau majlis rasmi. Oh, musim cuti dah tiba, mesti banyak kenduri kahwin…

  • Tudung Online Terkini

    DAH LAMA CARI TUDUNG SARUNG BERDAGU YANG SELESA DAN CANTIK ?

    Eh, tak perlu cari jauh-jauh la, ni koleksi terbaru tudung sarung Sara Elysse datang lagi dengan material yang baru.Material yang digunakan kali ni adalah material “Denim”. Tak perlu iron, tak perlu tiup-tiup awning. Awak hanya perlu sarung sahaja terus terletak elok dimuka nanti.Paling best tudung sarung Sara Elysse didatangkan dengan 2 jenis iaitu berdagu dan tak berdagu tau.”Bila pakai tudung sarung berdagu, boleh bagi effect muka slim tau. Warna-warna yang sangat cantik bagi tudung sarung Sara Elysse kali ini. Ada 10 warna di mana awak boleh padankan dengan banyak warna baju. Tudung sarung sesuai untuk anda yang nak pergi travel ke, beriadah ke dan lain-lain lagi. TUDUNG SARUNG SARA ELYSSE…