BERITA TERBARU

Tag Archives: ranking jelitasara

5 GAYA TUDUNG RINGKAS UNTUK KE PEJABAT

Assalamualaikum semua 🙂

Hari ni Sara nak kongsi beberapa gaya tudung ringkas yang korang boleh gayakan untuk ke pejabat. Mungkin selama ni korang selalu mengalami masalah untuk gayakan tudung ke pejabat kan ? Tak tahu style mcm mana lagi boleh buat kan ? Apatah lagi korang yang dah mula bekerja di office kan. Tidak dinafikan bahawa penampilan seseorang individu memainkan peranan yang amat besar di tempat kerja. Cara berpakaian atau penampilan seseorang pekerja biasanya menarik perhatian majikan mereka.

Takpa, kali ini Sara nak berkongsi gaya tudung ringkas untuk korang ke pejabat tapi dalam masa yang sama korang akan kelihatan lebih menarik dan elegen.

Macam mana ? Senang dan cantik kan. Selamat mencuba 🙂

Nah, Sara share kan koleksi tudung bawal yang korang boleh pilih untuk ke pejabat 🙂




Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

TREND TUDUNG 2019 (LAVISH EDITION)

Motif flora pada koleksi “Lavish” kali ni seperti memberi suntikan semangat baru kepada Sara, dan khasnya buat fans JELITASARA. Tampil yakin dengan koleksi “Lavish” yang bermaterialkan Satin Silk. Tidak terlalu licin, senang membentuk, dah cuba baru tahu 🙂

Diilhamkan dari “Rococo” di mana gaya perhiasan Barat yang menjadi popular pada abad ke-18, JELITASARA tampil untuk ketengahkan koleksi terbaru “Lavish” untuk sebatikan bersama elemen kemewahan dalam berfesyen.

Koleksi “Lavish”  didatangkan dengan 2 pilihan tudung iaitu LAVISH SQUARE dan LAVISH SEMI INSTANT .
Setiap satu koleksi didatangkan dengan 5 warna yg sangat cantik . Boleh dikatakan senang untuk mix and match dengan koleksi baju anda 🙂
Koleksi ini sesuai dijadikan sebagai hadiah kepada yang tersayang, hantaran. Boleh jugak kalau para suami nak suprise kan isteri tercinta ke, atau bonda tercinta ke. Dengan cara ini mereka akan rasa dihargai dan disayangi 🙂
 

       

NAME : LAVISH SQUARE
MATERIAL : SATIN SILK
COLOUR : 5 COLOUR 
PRICE : RM139



NAME : LAVISH SEMI INSTANT
MATERIAL : SATIN SILK
COLOUR : 5 COLOUR
PRICE : RM129

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KOLEKSI TUDUNG TERBARU JELITASARA 2019 (JAN 2019)

“Dinda, cepat lah, kata nak keluar !” ” Berapa jam nak lilit tudung tu ?”

Begini lah drama suami isteri setiap kali nak keluar , betul ke wahai si isteri semua ? hehehehe
Disebab kan kanda asyik nak bebel je dinda siap lambat, kali ni dinda Sara nak bg thu yang dinda Sara keluarkan koleksi tudung yang sangat mudah , cepat dan pantas !

Nama diberi SARAH BASIC .
Material pula sangat berkualiti tinggi iaitu Bubble Chiffon . Yang best nya awak tak perlu ambil masa yang lama utk iron tau . Saraa suka sebab tak panas dan tak jarang 🙂 Oh, yang syok nya lagi, SARAH BASIC hanya perlu sarung sahaja sebab ianya fully instant .
Harga diberi adalah RM69 (Size M), RM79 (Size L) . Yang best nya ada 6 warna yg boleh dipilih tau 🙂

 



Ha, yg ni nama diberi EVERLY KATE .
Material juga sangat berkualiti tinggi iaitu Bubble Chiffon. Yang paling best nya lagi, tak jarang, tak panas, dan juga tak perlu ambil masa yang lama nak iron. Paling syok Sara tak perlu lilit pon, cuma perlu sarung sahaja.
Harga juga sangat berpatutan iaitu RM99 sahaja tau ! Detailing yang sangat kemas kerana dijahit dengan terperinci dgn tangan . Memang sangat cantik. Sara yakin kalau awak gayakan pergi kenduri, confirm banyak mata tak jemu memandang 🙂




Ehhhh, bukan fully instant sahaja yg ada, semi instant pon ada tau . Cantik pulak tu .
Cuba teka nama apa diberi ?
Ha, nama diberi adalah SARA CECELIA. Harga pula sangat berpatutan iaitu RM75 sahaja.
Senang je nak pakai, just lilit skali je. Terus meletop . Yang best nya koleksi ni , ianya ada 2 layer tau dekat bahagian bawah dan ada juga taburan diamond yang cantik !
Material yang digunakan adalah Premium Chiffon dimana ianya sangat berkualiti tinggi . Yang penting tak jarang dan tak panas 🙂

 


Nama diberi SARA ROSALYN . Juga merupakan semi instant dimana awak hanya perlu lilit sekali sahaja disamping boleh digayakan dengan pelbagai style .
Material juga sangat best dan berkualiti tinggi iaitu High Grade Chiffon. Ada 5 pilihan warna diberi .
Harga juga sangat berpatutan iaitu RM69 sahaja 🙂

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

 

KOLEKSI TERBARU JELITASARA 2019



SARA EVA PRINTED 

Koleksi tudung sarung JELITASARA yang menjadi kegilaan para wanita untuk tampil ringkas bersiap dengan masa yang minima. Nak pergi beriadah ke, jalan jalan ke, senang terus sarung je dah siap cantik. Material Moss Crepe  & awning dari Double Cotton, ianya strachable dengan potongan dibawah tulang pipi. Bahagian muka akan menampakkan muka seperti bujur sirih.
Sara Eva Printed
sangat menjimatkan masa awak semua, tak perlu iron. Nak bawa pergi travel, Sara Eva Printed wajib dijadikan koleksi yang patut dibawa bersama.

 

SARA NELLYSA 7.0 (INSTANT SHAWL)

Koleksi HOT SELLING JELITASARA iaitu Sara Nellysa datang lagi untuk edisi 7.0 😱 Dapatkan hari ini dengan harga mampu milik. Didatangkan dengan warna baru dan design beads yang baru. Tahun 2019 ni mesti dah mula dapat banyak kad undangan majlis perkahwinan kan, boleh la gayakan Sara Nellysa ni nanti 🙂

 


SATIN SHAWL BY SARA (LONG SHAWL) 

Koleksi long shawl JELITASARA untuk gegadis menggayakan tudung harian dengan bebas. Selain itu untuk wanita bekerjaya yang nak bergaya dengan pelbagai cara, Satin Shawl by Sara perlu masukkan dalam list awak semua! Material Maria Satin yang merupakan material Matte Satin, sangat mudah terbentuk, flowy & senang untuk digayakan. Didatangkan dengan 13 warna yang sangat cantik

SHAWL BY SARA (LONG SHAWL)

Koleksi wajib yang Sara dah grab semua warna adalah Shawl By Sara . Bukan apa, Shawl by Sara ni sangat memudahkan Sara tau. Dah la material yang berkualiti tinggi iaitu High Quality Chiffon dimana ianya sangat senang digayakan dan akan menampakkan effect flowy gitu. Korang juga boleh gayakan dengan pelbagai style tau . Awal bulan mcm ni selalu nya banyak kenduri kan, ha Shawl by Sara ni sangat lah sesuai digunakan 🙂

Korang boleh dapatkan di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KOLEKSI TERBARU JELITASARA BAGI PENUTUP 2018

Ni merupakan koleksi terbaru JELITASARA bagi penutup 2018. Sara dan team mendapat satu inspirasi untuk menghasilkan koleksi terbaru sebelum kita melabuh kan tirai 2018. Sara keluarkan 5 koleksi terbaru antara nya 3 jenis Sara Kate, Sara Eva Printed untuk ibu dan anak,  dan juga Luna Dress

Nama diberi LUNA DRESS
Size : Free Size (Fit S-M)
Material : Crepe
Price : RM99

 

Nama diberi SARA KATE BASIC
Material :Bubble Chiffon
Price : RM85
Colour : 5 colour available

Nama diberi SARA KATE PREMIUM SWAROVSKI
Material :Bubble Chiffon
Price : RM139
Colour : 5 colour available

Nama diberi SARA KATE LUX SWAROVSKI
Material :Bubble Chiffon
Price : RM129
Colour : 3 colour available

Nama diberi SARA EVA PRINTED
Size : M & L
Material : Moss Crepe
Price : RM69

Nama diberi SARA EVA PRINTED KIDS
Material : Moss Crepe
Price : RM39

 

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

 

JELITASARA GRAND WAREHOUSE SALE (22 DEC 2018)

Wahhh, mesti semua tak sabar nak tunggu 22 Dec 2018 ni kan ? Sara pon sama lah

6 SEBAB kenapa awak semua kene hadir memeriahkan lagi JELITASARA Grand Warehouse SALE Sabtu ini;

❤️ Pesta makan – Sambil menunggu isteri, ibu, kakak, adik tengah shopping, cik abang semua boleh lah makan makan duluuuu!
❤️ Koleksi terbaru – Ada 5 koleksi terbaru yang akan launch Sabtu ini tauuu..
❤️ Percuma koleksi eksklusif – Fans JELITASARA yang terawal akan mendapat percuma koleksi eksklusif dari JELITASARA.
❤️ Cabutan Bertuah – Tangan tangan bertuah akan mendapat hadiah lumayan khas untuk fans JELITASARA!
❤️ Hadiah misteri – Menanti anda semua ketika hari kejadian untuk fans JELITASARA yang bertuah..
❤️ Koleksi serendah RM5 !! – Iya awakkk, ada koleksi JELITASARA yang serendah RM5 sahaja!!

 

Kak Jah pun dah mula berebut koleksi terbaru JELITASARA yang akan launch Sabtu ini 22 Disember 2018 chuolssss. Habislah botak kepala Bang Leman!

SAVE YOUR MONEY, SAVE THE DATE!

BE READY 

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

SEMANGAT HARIMAU MALAYA

Well done Harimau Malaya !
Menang atau kalah ada lah adat permainan . Walau bagaimana pon kami #teamjelitasara tetap bangga dengan anda.Walaupun tak berjaya,  tapi tahniah buat pasukan negara kita atas usaha mereka. Sara masih lagi memberi sokongan penuh buat negaraku yg tercinta. Terima kasih untuk kegembiraan di Bukit Jalil tempoh hari dan Sara mendoakan anda semua pulang ke tanah air dengan selamat
Kita cuba lagi utk tahun 2020 okey 💪🏻💪🏻 GO MALAYSIA ! GO MALAYSIA ! GO MALAYSIA ! GO MALAYSIA

JELITASARA SINGLE DAY SALE (11.11)

Mesti ramai tak sabar nak dapatkan koleksi JELITASARA pada 11.11 nnti kan ?
Sara pon lagi lah tak sabar nak tengok awak semua bergaya dengan koleksi JELITASARA nanti 🙂

Untuk pengetahuan semua, bersempena 11.11 nanti, team Sara akan mengadakan “SINGLE DAY SALE”  tau. Tinggal lagi 2 hari je sebelum kesayangan semua terus menerus serbu semua butik dan website JELITASARA dengan HARGA TERLEBIH RUNTUH iaitu bermula pada RM11.11, Tambah lagi FREE POSTAGE untuk pembelian RM110 ke atas !!!!
Memang Sara nak kasi licin je semua 🙂

Sara nak kongsi 1 tips untuk awak semua supaya pada 11.11 awak dah tak payah kalut nak pilih koleksi yang awak nak tu.
So, tips nya adalah :
1) Awk pilih koleksi apa yang awak nak beli pada 11.11 ni, pilih size dan warna yang awak nak
2) Klik koleksi yg awak nak, seterusnya klik pada ruangan “Add to Wishlist”
3) Pada 11.11 nanti, awak hanya perlu pergi ke ruangan Wishlist semula, dan klik pada “Add Cart”

Jangan lepaskan peluang untuk nikmati penjimatan berganda pada 11.11 ini !!
SAVE THE DATE !!
GET READY !!
BE PREPARED !!
SAVE YOUR MONEY! !!

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

 

BUTIK TUDUNG JELITASARA DI BANGI SENTRAL

Alhamdulillah operasi butik ke 3 di Bangi Sentral telah bermula sejak bulan June lagi iaitu seminggu sebelum umat Islam menyambut Ramadhan 2016. JELITASARA amat berbangga dengan pencapaian 9 tahun sepanjang JELITASARA ditubuhkan. Walaupun sehingga hari ini terdapat banyak persaingan, tetapi JELITASARA tetap yakin bahawa JELITASARA masih lagi gah dan menjadi nombor 1 di hati peminat JELITASARA sendiri.

JELITASARA mempunyai perancangan untuk mengembangkan lagi produk  di bawah label JELITASARA sendiri. Banyak yang perlu dititikberatkan sebelum pelbagai lagi produk dikeluarkan iaitu dari segi material, pemasaran, dan sebagainya.

Antara koleksi yang boleh didapati di butik Bangi Sentral adalah :


Sara Victoria sangat sesuai dibawa atau digayakan untuk mood travel yang akan datang tau. Koleksi ini sangat mudah digayakan dan yang paling penting, tak payah iron beria sangat pon. Material yang digunakan juga sangat selesa dan bila digayakan, anda akan rasa sejuk sentiasa 🙂
Jom Sara belanja tutorial SARA VICTORIA ni 🙂

 

Ada banyak lagi koleksi menarik yang terdapat di butik Bangi Sentral🙂

Address : 3A-45-02, JALAN MEDAN PUSAT BANDAR 8, BANGI SENTRAL, 43650 BANGI, SELANGOR.
Maps : https://www.google.com/maps/dir//2.9625328,101.7540903/@2.962533,101.75409,17z?hl=en-US

Boutique Operation : Monday – Sunday

11am – 8pm

Online Operation : Monday – Friday

8.30am – 5.30pm

Saturday

8.30am – 1pm

Contact Number : 03-89124324

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

 

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

BUTIK TUDUNG JELITASARA DI MELAKA

Pada mulanya hanya satu cubaan, tapi alhamdulillah cubaan yang diiringi restu ibu ayah, serta ahli keluarga yang lain ada keberkatannya. JELITASARA memulakan langkahnya hanya dengan 20 helai tudung pada kali pertama diupload ke website. Sedikit demi sedikit, JELITASARA mula mendapat perhatian ramai hingga saat post ini ditulis.

JELITASARA diasaskan pada tahun 2009 dan bermula dengan konsep bisnes SMALL OFFICE HOME OFFICE (SOHO) di Melaka. Permulaan JELITASARA ialah memasarkan ‘Tudung Instant’ secara online melalui platform website www.jelitasara.com. Alhamdulillah pada tahun 2012, butik pertama JELITASARA telah mula beroperasi di Melaka, diikuti butik ke 2 terletak di Bangi Gateway dan butik ke 3 terletak di Bangi Sentral.

Jenama JELITASARA telah mula berkembang dan mula dikenali ramai sebagai antara pelopor Muslimah Online Brand di Malaysia. Produk JELITASARA dipasarkan secara global melalui platform ecommerce dan telah dianugerahkan sebagai Top Online Brand Who Received High Transaction By Paypal Asia Pacific pada tahun 2013. Satu pengiktirafan dari Syarikat Payment Gateway peringkat Antarabangsa yang sangat bermakna kepada JELITASARA.

Masih segar di ingatan, pada tahun 2011 JELITASARA pernah muncul dalam rancangan NASI LEMAK KOPI O- TV9 dan juga merupakan official sponsor tudung untuk RTM.

Kini JELITASARA berasa lebih yakin untuk menghasilkan lebih banyak koleksi tudung serta pakaian untuk semua wanita muslimah di luar sana.


CLASSIC QAISARA

Koleksi Classic Qaisara merupakan antara koleksi yang paling diminati dan mendapat sambutan hangat oleh peminat  JELITASARA. Koleksi ini boleh dipakai tidak kira peringkat umur malahan ianya sangat sesuai digayakan di mana sahaja.
Classic Qaisara mempunyai pelbagai corak serta pilihan warna yang boleh dipilih. Selain itu, pilihan material amat dititikberatkan. Material yang selesa serta berkualiti tinggi adalah penyebab mengapa koleksi tudung ini mampu menarik minat pembeli. Malahan, terdapat 2 pilihan saiz yang boleh dipilih, iaitu size M & L.

 

Ada banyak lagi koleksi menarik yang terdapat di butik Melaka🙂

Address : NO.45, 45-1, JALAN LAGENDA 1, 1 LAGENDA, 75400, MELAKA.
Maps : https://www.google.com/maps/dir//2.2144563,102.2445752/@2.214456,102.244575,18z?hl=en-US

Boutique Operation : Monday – Sunday

11am – 8pm

Online Operation : Monday – Friday

8.30am – 5.30pm

Saturday

8.30am – 1pm

Contact Number : 06-2880115 & 06-2880116

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

 

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/