BERITA TERBARU

Tag Archives: onlineshop of the year

ALHAMDULILLAH HIDUP SAYA LEBIH TENANG SELEPAS SAYA AMALKAN SUNNAH INI…….

 

Kita sebagai manusia mesti tak lari daripada melakukan kesilapan kan. Kadang-kadang kesilapan yang kita buat tu kita sedar, kadang-kadang kita tak sedar pun. Perbuatan yang tidak elok seperti imaginasi kotor, mengumpat, membawang, adalah antara penyebab mengapa kita selalunya semakin jauh dengan Allah SWT. Tetapi, sudah menjadi lumrah manusia tak lari dari kesilapan dan sesungguhnya Allah selalu membuka pintu taubat kepada kita semua supaya kita dapat meneruskan perjalanan menuju ke akhirat dengan lebih berkat.

Alangkah bagus nya jika kita selalu menjaga 7 Sunnah ini setiap hari dalam kehidupan seharian kita. Insyallah kita mesti terhindar daripada melakukan kesilapan atau lalai.

PERTAMA
Tahajjud, kerana kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya. Pastinya doa mudah termakbul dan menjadikan kita semakin hampir dengan Allah. Sebaik-baiknya dilakukan pada waktu satu pertiga malam(kira-kira jam 3 pagi) hingga ke fajar.

KEDUA
Membaca Al-Qur’an
sebelum terbit matahari, alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur’an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman. Sekurang nya bacalah ayat 3Qul atau ayat kursi jika sibuk atau tidak sempat.

KETIGA
Jangan tinggalkan masjid terutama di waktu subuh. Sebelum melangkah kemana pun langkahkan kaki ke masjid, kerana masjid merupakan pusat keberkahan, bukan kerana panggilan muadzin tetapi panggilan Allah yang mencari orang beriman untuk memakmurkan masjid Allah.

KEEMPAT
Jaga solat dhuha
, kerana kunci rezeki terletak pada solat dhuha. Yakinlah, kesan solat dhuha sangat dasyat dalam mendatangkan rezeki. Solat sunat dhuha dilakukan apabila matahari telah naik pada waktu pagi sekadar satu galah tingginya. Iaitu sekitar 20-30 minit selepas terbit matahari.

KELIMA
Jaga sedekah
setiap hari. Allah sangat menyukai orang yang suka bersedekah, dan malaikat Allah selalu mendoakan kepada orang yang bersedekah setiap hari. Percayalah, sedekah yang diberikan akan dibalas oleh Allah berlipat kali ganda.

KEENAM
Jaga wudhu’
terus menerus kerana Allah menyayangi hamba yang berwudhu’.
Kata khalifah Ali bin Abu Thalib, “Orang yang selalu berwudhu’ sentiasa ia akan merasa selalu solat walau ia sedang tidak solat, dan dijaga oleh malaikat dengan dua doa, ampuni dosa dan sayangi dia ya Allah”.

KETUJUH
Amalkan istighfar
setiap saat. Dengan istighfar masalah yang terjadi kerana dosa kita akan dijauhkan oleh Allah. Zikir adalah bukti syukur kita kepada Allah. Bila kita kurang bersyukur, maka kita kurang berzikir. Zikir juga merupakan makanan rohani yang paling bergizi, dan dengan zikir berbagai kejahatan dapat dielakkan sehingga jauhlah umat manusia dari sifat-sifat yang tidak baik.

Jom kita share ilmu ini agar dapat dimanfaatkan oleh semua orang 🙂

TREND TUDUNG 2019 (LAVISH EDITION)

Motif flora pada koleksi “Lavish” kali ni seperti memberi suntikan semangat baru kepada Sara, dan khasnya buat fans JELITASARA. Tampil yakin dengan koleksi “Lavish” yang bermaterialkan Satin Silk. Tidak terlalu licin, senang membentuk, dah cuba baru tahu 🙂

Diilhamkan dari “Rococo” di mana gaya perhiasan Barat yang menjadi popular pada abad ke-18, JELITASARA tampil untuk ketengahkan koleksi terbaru “Lavish” untuk sebatikan bersama elemen kemewahan dalam berfesyen.

Koleksi “Lavish”  didatangkan dengan 2 pilihan tudung iaitu LAVISH SQUARE dan LAVISH SEMI INSTANT .
Setiap satu koleksi didatangkan dengan 5 warna yg sangat cantik . Boleh dikatakan senang untuk mix and match dengan koleksi baju anda 🙂
Koleksi ini sesuai dijadikan sebagai hadiah kepada yang tersayang, hantaran. Boleh jugak kalau para suami nak suprise kan isteri tercinta ke, atau bonda tercinta ke. Dengan cara ini mereka akan rasa dihargai dan disayangi 🙂
 

       

NAME : LAVISH SQUARE
MATERIAL : SATIN SILK
COLOUR : 5 COLOUR 
PRICE : RM139



NAME : LAVISH SEMI INSTANT
MATERIAL : SATIN SILK
COLOUR : 5 COLOUR
PRICE : RM129

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

JELITASARA 2019 PLANNER

Korang dah ada buku planner ke belum ?
Tahun 2019 ni mesti banyak goal, plan dan dreams ? So kita mesti ada satu buku untuk kita noted kan semua tu .

Korang wajib grab JELITASARA 2019 PLANNER ni tau 🙂 Banyak section yg menarik yang korang boleh gunakan.

Awak nak tak ?
Mesti semua nak kan ?
Sila baca terma & syarat dibawah untuk memenangi CASH RM200 ni !

Terma dan Syarat :

1) Dapatkan JELITASARA PLANNER book

2) Upload gambar kreatif di IG bersama JELITASARA
PLANNER book

3) Tag @jelitasara beserta
#jelitasara10tahun #jelitasaraplanner2019 #10yearswithjelitasara

Selamat mencuba !

 

Korang boleh dapatkan JELITASARA 2019 PLANNER di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

 

PREMIUM DEALS 12.12

Aduhh, esok dah nak start PREMIUM DEALS 12.12 , tak sabar betul Sara nak shopping 🙂

Mesti ramai tak sabar nak dapatkan koleksi JELITASARA pada 12.12 nnti kan ?
Sara pon lagi lah tak sabar nak tengok awak semua bergaya dengan koleksi JELITASARA nanti 🙂

Harga untuk 12.12 nnti TERSANGAT LAH MURAH uollss !

Jangan lepaskan peluang untuk nikmati penjimatan berganda pada 12.12 ini !!
SAVE THE DATE !!
GET READY !!
BE PREPARED !!
SAVE YOUR MONEY! !!

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

BUTIK TUDUNG JELITASARA DI BANGI SENTRAL

Alhamdulillah operasi butik ke 3 di Bangi Sentral telah bermula sejak bulan June lagi iaitu seminggu sebelum umat Islam menyambut Ramadhan 2016. JELITASARA amat berbangga dengan pencapaian 9 tahun sepanjang JELITASARA ditubuhkan. Walaupun sehingga hari ini terdapat banyak persaingan, tetapi JELITASARA tetap yakin bahawa JELITASARA masih lagi gah dan menjadi nombor 1 di hati peminat JELITASARA sendiri.

JELITASARA mempunyai perancangan untuk mengembangkan lagi produk  di bawah label JELITASARA sendiri. Banyak yang perlu dititikberatkan sebelum pelbagai lagi produk dikeluarkan iaitu dari segi material, pemasaran, dan sebagainya.

Antara koleksi yang boleh didapati di butik Bangi Sentral adalah :


Sara Victoria sangat sesuai dibawa atau digayakan untuk mood travel yang akan datang tau. Koleksi ini sangat mudah digayakan dan yang paling penting, tak payah iron beria sangat pon. Material yang digunakan juga sangat selesa dan bila digayakan, anda akan rasa sejuk sentiasa 🙂
Jom Sara belanja tutorial SARA VICTORIA ni 🙂

 

Ada banyak lagi koleksi menarik yang terdapat di butik Bangi Sentral🙂

Address : 3A-45-02, JALAN MEDAN PUSAT BANDAR 8, BANGI SENTRAL, 43650 BANGI, SELANGOR.
Maps : https://www.google.com/maps/dir//2.9625328,101.7540903/@2.962533,101.75409,17z?hl=en-US

Boutique Operation : Monday – Sunday

11am – 8pm

Online Operation : Monday – Friday

8.30am – 5.30pm

Saturday

8.30am – 1pm

Contact Number : 03-89124324

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

 

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

BUTIK TUDUNG JELITASARA DI MELAKA

Pada mulanya hanya satu cubaan, tapi alhamdulillah cubaan yang diiringi restu ibu ayah, serta ahli keluarga yang lain ada keberkatannya. JELITASARA memulakan langkahnya hanya dengan 20 helai tudung pada kali pertama diupload ke website. Sedikit demi sedikit, JELITASARA mula mendapat perhatian ramai hingga saat post ini ditulis.

JELITASARA diasaskan pada tahun 2009 dan bermula dengan konsep bisnes SMALL OFFICE HOME OFFICE (SOHO) di Melaka. Permulaan JELITASARA ialah memasarkan ‘Tudung Instant’ secara online melalui platform website www.jelitasara.com. Alhamdulillah pada tahun 2012, butik pertama JELITASARA telah mula beroperasi di Melaka, diikuti butik ke 2 terletak di Bangi Gateway dan butik ke 3 terletak di Bangi Sentral.

Jenama JELITASARA telah mula berkembang dan mula dikenali ramai sebagai antara pelopor Muslimah Online Brand di Malaysia. Produk JELITASARA dipasarkan secara global melalui platform ecommerce dan telah dianugerahkan sebagai Top Online Brand Who Received High Transaction By Paypal Asia Pacific pada tahun 2013. Satu pengiktirafan dari Syarikat Payment Gateway peringkat Antarabangsa yang sangat bermakna kepada JELITASARA.

Masih segar di ingatan, pada tahun 2011 JELITASARA pernah muncul dalam rancangan NASI LEMAK KOPI O- TV9 dan juga merupakan official sponsor tudung untuk RTM.

Kini JELITASARA berasa lebih yakin untuk menghasilkan lebih banyak koleksi tudung serta pakaian untuk semua wanita muslimah di luar sana.


CLASSIC QAISARA

Koleksi Classic Qaisara merupakan antara koleksi yang paling diminati dan mendapat sambutan hangat oleh peminat  JELITASARA. Koleksi ini boleh dipakai tidak kira peringkat umur malahan ianya sangat sesuai digayakan di mana sahaja.
Classic Qaisara mempunyai pelbagai corak serta pilihan warna yang boleh dipilih. Selain itu, pilihan material amat dititikberatkan. Material yang selesa serta berkualiti tinggi adalah penyebab mengapa koleksi tudung ini mampu menarik minat pembeli. Malahan, terdapat 2 pilihan saiz yang boleh dipilih, iaitu size M & L.

 

Ada banyak lagi koleksi menarik yang terdapat di butik Melaka🙂

Address : NO.45, 45-1, JALAN LAGENDA 1, 1 LAGENDA, 75400, MELAKA.
Maps : https://www.google.com/maps/dir//2.2144563,102.2445752/@2.214456,102.244575,18z?hl=en-US

Boutique Operation : Monday – Sunday

11am – 8pm

Online Operation : Monday – Friday

8.30am – 5.30pm

Saturday

8.30am – 1pm

Contact Number : 06-2880115 & 06-2880116

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

 

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

 

 

KOLEKSI BAJU TERBARU JELITASARA (OCTOBER 2018)

NAK PERGI OFFICE? NAK PERGI DATING? NAK PERGI JALAN-JALAN?
TAPI ADA MASALAH NAK PILIH BAJU ??
.

Jangan risau, Sara ada solution untuk masalah anda semua tau .
Ha, jom Sara perkenalkan beberapa koleksi yang Sara keluarkan 🙂

Nama diberi SARA NATALIE TOP .
SARA NATALIE TOP ni, sangat selesa dan sesuai digayakan ke pejabat, dinner, dating, jalan-jalan dan macama-macam lagi tau.
Design yang diketengahkan adalah mengikut trend terkini tau. .

Material yang digunakan sangat selesa, tidak panas, dan tidak jarang tau 🙂
SARA NATALIE TOP ni didatangkan dengan 3 corak yang berbeza tau ! Memang sangat cantik. 
Boleh digayakan dengan skirt, palazo atau jeans tau, ikut keselesaan masing-masing.
*Sara suka gayakan dengan seluar palazo, so nampak lebih menawan gituewwww 🙂

Ha, harga untuk SARA NATALIE TOP sangat berbaloi, iaitu RM79 !
Dapatkan segera sebab stock dan makin susut tau !!

Kalau lambat, jangan menangis tepi bucu katil tau 🙁

Ha, ni pula, nama diberi CARLA TOP 🙂

Ni koleksi favourite Sara tau. Sebab, design yang diketengahkan kali ini sangat lain dari yang lain.
Selain itu, CARLA TOP ni juga didatangkan dengan 4 color yang berbeza. So, korang memang wajib grab semua color ni tau !

Material yang Saragunakan adalah crepe. Yang penting tidak jarang, tidak panas dan sangat selesa.
So, harga yang Sara tetapkan adalah RM89, memang sangat berbaloi !!

Koleksi AWESOME ni semua sudah ada di WEBSITE dan di semua rangkaian BUTIK kami :

Website
http://www.jelitasara.com/onlineshop/new-products

Butik
JELITASARA JALAN LAGENDA MELAKA.
JELITASARA BANGI GATEWAY.
JELITASARA BANGI SENTRAL.

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KOLEKSI TUDUNG TERBARU JELITASARA (OCTOBER 2018)

“JEMPUTAN UNTUK KENDURI KAHWIN DAH LA BANYAK, TAPI TAK TAHU NAK PAKAI BAJU DAN TUDUNG APA!!”

.

Anda rasa SARA tak fikir ke masalah awak semua ?

Jangan risau, dengan koleksi terbaru SARA ni, awak semua dh tak payah pening nak fikir kena pakai tudung apa, baju apa. Antara koleksi terbaru SARA adalah :

Ha, nama diberi adalah “SARA PANSY” !

Jujur SARA bagi tahu, kalua awak semua gayakan SARA PANSY ni ke majlis keraiaan apa -apa pon, confirm tak berkelip mata orang lain pandang . Hehehe

Kenapa SARA cakap mcm tu ?

Hey, awak tahu tak, SARA PANSY ni tersangat lah senang nak pakai, dah la didatangkan dengan beads yang cantik !

Material apa yang digunakan ?

Ha, material yang digunakan adalah CHIFFON GEORGETE. Apa kelebihan material ni?

Material yang SARA pilih ni, tersangat sejuk, senang nak iron , senang nak bentuk dan yang pasti semua nya best lah  !

Berapa colour ade ?

Didatangkan dengan 10 color yang senang untuk di mix and match dengan semua pakaian awak. Mesti rambang lah mata nanti nak pilih yang mana satu. Hehehehe
Kalau confuse nak pilih yang mana, awak boleh grab semua tau.

SARA, berapa harga untuk SARA PANSY ni? Aihh, tak sabar nak grab koleksi ni .

Ha, harga untuk SARA PANSY ni RM69 sahaja ! SANGAT BERPATUTAN

 

“NI KALAU LALU DEPAN CRUSH , MESTI CAIR”

.

.

“SARA, keluarkan dress yang senang untuk kami gayakan kemana-mana dan kelihatan anggun”

Ni antara sebab kenapa SARA sanggup hempas pulas dengan team keluarkan LUNA DRESS !

Demi permintaan awak semua, SARA akan ikut kan 🙂

.

Jom SARA cerita skit apa istimewa nya LUNA DRESS ni

Material yang digunakan adalah crepe. Material yang lembut, selesa bila dipakai, sejuk je 24 jam 🙂

Tapi, yang penting sangat mudah iron, sesenang 1 2 3 je okeyh ! Hehehe

Untuk koleksi LUNA DRESS ni, didatangkan dengan 5 color ye 🙂

TERSANGAT lah cun mecum kalau dipakai ke mana-mana je.

Punya lah syok bercerita , sampai lupa nak bagi tahu harga untuk LUNA DRESS ni . Hehehe

Harga untuk LUNA DRESS hanya RM99 sahaja !

“MEMPERKENALKAN CLASSIC QAISARA REKAAN TERKINI JELITASARA UNTUK AWAK SEMUA”
.

.
Untuk design terbaru ni, nama diberi CLASSIC QAISARA.

Kalau rasa selama ni, 6 minit nak bersiap, awak semua WAJIB dapatkan CLASSIC QAISARA sebab boleh jimat 6 minit awak tu !

Sebab ape?

Sebab , untuk koleksi CLASSIC QAISARA ni, awak cuma perlu sarung sahaja. Dah tak payah susah-susah nak fikir style ape lagi nak digayakan kalau nak keluar.

So, yang belum ada koleksi CLASSIC QAISARA ni lagi, buat temu janji hari ni dengan family, sedara mara, husband tersayang serbu butik JELITASARA hari ni !

Pattern terbaru kali ni tersangatlah mengancam jiwa raga para wanita semestinya. Dah la senang nak pakai, tak payah beria guna jarum banyak-banyak pulak tu. Skali sarung, terus lawa!!

Ianya didatangkan dengan 2 pilihan size iaitu Size M dan Size L. Material pula sudah semestinya yang berkualiti tinggi iaitu Cotton Stretchable + Chiffon Printed + Chiffon Plain.
.
Didatangkan dengan 7 color semuanya. Kesemua 7 color pastinya memudahkan awak untuk mix and match dengan semua pakaian awak nanti
.
Berapa SARA?
Size M, RM109
Size L, RM119

 

Aihhh, sekarang ni pon budak-budak dah pandai melawa !
SARA jealous betul lah, dulu masa SARA budak-budak, tak ade pon koleksi mcm ni 🙁

.

Ha, disebabkan ramai sangat nak koleksi ibu dan anak ni, maka dengan pantas nya SARA keluarkan SARA NAURA KIDS ni 🙂
.
.

Untuk koleksi SARA NAURA KIDS ni, material yang digunakan sangat sejuk , sangat selesa ! Material nya ialah moss crepe. Sampai rasa nak bawa tidur je tak mau buka-buka dah. Hihihi

Yang pasti sangatlah mudah dibentuk ! Yesss itulah point paling penting bagi kita yang berhijab ni kan ! Tiuplah angin kuat mana pun, gituuu juga kedudukan tudung ni .

JANGAN RISAU ! Takde dah kes lepasni anak pergi kenduri rumah sedara-mara tak sampai 10 minit dah anak tanggalkan tudung sebab rimas !
Kalini SARA syorkan mommy belikan si manja SARA NAURA KIDS ni okay . .
.

.

Harga yang ditawarkan hanya RM39 !

 

Koleksi AWESOME ni semua sudah ada di WEBSITE dan di semua rangkaian BUTIK kami :

Website
http://www.jelitasara.com/onlineshop/new-products

Butik
JELITASARA JALAN LAGENDA MELAKA.
JELITASARA BANGI GATEWAY.
JELITASARA BANGI SENTRAL.

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

 

 

 

 

Koleksi Terbaru JELITASARA 2018

Koleksi yang ditunggu-tunggu hari ni dah available di website JELITASARA! Kurung Cotton Sara dihadirkan dengan 4 warna yang memang buat awak rambang mata nak pilih.. dengar kata ada size yang dah SOLD out pun tauuu. Baik cepat cepat grab di website JELITASARA & Butik JELITASARA Melaka.

Jangan lupa untuk dapatkan SARA TIHANEY Instant Shawl juga dengan 17 warna pilihan di website JELITASARA & Butik JELITASARA Melaka, Bangi Sentral & Bnagi Gateway okay 😉

 

Top JMEN Kurta by JELITASARA Aidiladha 2018

SURPRISE untuk para isteri fans JELITASARA! Top JMEN Kurta edisi JELITASARA Aidiladha 2018 khas buat suami tercinta <3 Pemilihan fabrik High Quality Cotton yang “highly breathable” iaitu tidak panas, memberi jaminan keselesaan kepada si pemakai.

Dalam pembikinan Kurta JMEN ini, JELITASARA mencabar keupayaan yang ada pada “In-house Fashion Designer” dan juga “Team Tailor” untuk menghasilkan produk untuk kaum Adam pula. Siapa kata lelaki ni asal boleh je pakai apa yang ada? Tanpa kita sedari mereka punya citarasa sendiri yang memerlukan perincian dalam setiap aspek dalam memenuhi citarasa mereka.

 

 

Dengan 9 warna pilihan yang dikeluarkan, boleh lah para isteri sedondon dengan suami di Hari Raya Aidiladha nanti 😉 Kene cepattt STOK LIMITED! Available hanya di www.jelitasara.com & Butik JELITASARA Melaka sahaja.