• Tudung Online Terkini

    APAKAH PERISTIWA TERBESAR PADA BULAN REJAB?

    Apabila tibanya bulan Rejab, semestinya kita akan mendengar imam di masjid mula mendoakan                                                             اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيْ رَجَبَ وَشَعْبَانَ وَبَلِّغْنَا رَمَضَانَ “Ya Allah, berkatilah kami pada bulan Rejab dan bulan Sya’ban dan pertemukanlah kami dengan bulan Ramadlan.” Doa itu lah yang selalu kita dengarkan apabila bulan Rejab tiba, apakah kelebihan bulan Rejab ini sehinggakan kita mendoakan untuk diberkati pada bulan Rejab dan kita meminta supaya pertemukan kita pada bulan Ramadhan? Sebenarnya bulan Rejab, Sya’ban dan Ramadhan merupakan bulan-bulan Islam yang…

  • Tudung Online Terkini

    PROGRAM KASIH JELITASARA

    PROGRAM ‘KASIH’ by JELITASARA “Apa yang kita pakai akan hancur, apa yang kita makan akan jadi najis, apa yang kita sedekah akan kekal” Alhamdulillah pada 21 Mac 2019 , team JELITASARA berpeluang untuk beramah mesra dan berkongsi rezeki dengan insan yang sangat memerlukan. Program ini memberi kesedaran kepada team kami agar sentiasa bersyukur dengan nikmat yang Allah SWT beri sekarang. INSPIRASI PROGRAM ‘KASIH’ Di inspirasikan oleh founder Jelitasara sendiri atas dasar rasa tanggungjawab dalam membantu dan mengamalkan konsep SEDEKAH dalam kehidupan seharian pada masa yang sama dapat membantu insan yang memerlukan. Program ini adalah sebuah program yang melibatkan semua staff Jelitasara dan juga semua pelanggan setia Jelitasara. 10 tahun Jelitasara…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TERBARU JELITASARA -PRE RAYA 2019

    JELITASARA BOSSKU BIRTHDAY 🎉🎉 Alhamdulillah, tahun ini genap 41 tahun Bossku 🙂 . Sara doakan semoga Bigboss dipanjangkan umur dalam kebaikan, dimurahkan rezeki yang halal & diberikan kesihatan yang berpanjangan. Bersempena BOSSKU BIRTHDAY hari ni, Boss Sara mendapat inspirasi untuk keluarkan beberapa koleksi baru untuk fans JELITASARA semua, ni dikira PRE RAYA lah 🙂 Okey, apa koleksi yang ada ? Jom Sara tunjuk … Koleksi ni diberi nama SARA NELLYSA . Terdapat 20 warna yang cantik dan didatangkan dengan perincian beads yang simple tapi masih lagi kelihatan Exclusive. Material pula sangat berkualiti tinggi iaitu material high quality chiffon. Sara Nellysa ni dikategori kan sebagai tudung semi instant. Kesayangan Sara boleh gayakan dengan pelbagai…

  • Tudung Online Terkini

    ADAKAH KITA MASIH BERPELUANG UNTUK BERTEMU RAMADHAN KALI INI… APAKAH PERSIAPAN KITA ???

    “Ku mengharapkan Ramadhan, Kali ini penuh makna” “Agar dapat kulalui, Dengan sempurna” Setiap kali masuk nya bulan Ramadhan, bulan mulia bagi umat Islam, pasti semua corong radio akan pasang lagu-lagu Islamik. Lagu “Harapan Ramadhan” paling kerap diputarkan bila masuk nya bulan mulia ini. Sekarang, bukan soal lagu yang ingin dikongsikan, tetapi persediaan kita menyambut hari mulia ini. Adakah kita sudah bersedia ? Apa itu puasa ? Puasa iaitu menahan diri dari lapar dan dahaga, juga perkara yang membatalkan puasa dari terbit fajar hingga Maghrib. Lelaki atau perempuan bujang, yang menetap jauh dari keluarga tercinta, persediaan anda mungkin lebih ringan dan mudah jika dibandingkan dengan mereka yang sudah mempunyai keluarga. Mereka yang…

  • Tudung Online Terkini

    ALHAMDULILLAH HIDUP SAYA LEBIH TENANG SELEPAS SAYA AMALKAN SUNNAH INI…….

      Kita sebagai manusia mesti tak lari daripada melakukan kesilapan kan. Kadang-kadang kesilapan yang kita buat tu kita sedar, kadang-kadang kita tak sedar pun. Perbuatan yang tidak elok seperti imaginasi kotor, mengumpat, membawang, adalah antara penyebab mengapa kita selalunya semakin jauh dengan Allah SWT. Tetapi, sudah menjadi lumrah manusia tak lari dari kesilapan dan sesungguhnya Allah selalu membuka pintu taubat kepada kita semua supaya kita dapat meneruskan perjalanan menuju ke akhirat dengan lebih berkat. Alangkah bagus nya jika kita selalu menjaga 7 Sunnah ini setiap hari dalam kehidupan seharian kita. Insyallah kita mesti terhindar daripada melakukan kesilapan atau lalai. PERTAMA Tahajjud, kerana kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya. Pastinya doa…

  • Tudung Online Terkini

    5 GAYA TUDUNG RINGKAS UNTUK KE PEJABAT

    Assalamualaikum semua 🙂 Hari ni Sara nak kongsi beberapa gaya tudung ringkas yang korang boleh gayakan untuk ke pejabat. Mungkin selama ni korang selalu mengalami masalah untuk gayakan tudung ke pejabat kan ? Tak tahu style mcm mana lagi boleh buat kan ? Apatah lagi korang yang dah mula bekerja di office kan. Tidak dinafikan bahawa penampilan seseorang individu memainkan peranan yang amat besar di tempat kerja. Cara berpakaian atau penampilan seseorang pekerja biasanya menarik perhatian majikan mereka. Takpa, kali ini Sara nak berkongsi gaya tudung ringkas untuk korang ke pejabat tapi dalam masa yang sama korang akan kelihatan lebih menarik dan elegen. Macam mana ? Senang dan cantik kan. Selamat mencuba…

  • Tudung Online Terkini

    TREND TUDUNG 2019 (LAVISH EDITION)

    Motif flora pada koleksi “Lavish” kali ni seperti memberi suntikan semangat baru kepada Sara, dan khasnya buat fans JELITASARA. Tampil yakin dengan koleksi “Lavish” yang bermaterialkan Satin Silk. Tidak terlalu licin, senang membentuk, dah cuba baru tahu 🙂 Diilhamkan dari “Rococo” di mana gaya perhiasan Barat yang menjadi popular pada abad ke-18, JELITASARA tampil untuk ketengahkan koleksi terbaru “Lavish” untuk sebatikan bersama elemen kemewahan dalam berfesyen. Koleksi “Lavish”  didatangkan dengan 2 pilihan tudung iaitu LAVISH SQUARE dan LAVISH SEMI INSTANT . Setiap satu koleksi didatangkan dengan 5 warna yg sangat cantik . Boleh dikatakan senang untuk mix and match dengan koleksi baju anda 🙂 Koleksi ini sesuai dijadikan sebagai hadiah kepada…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG TERBARU JELITASARA 2019 (JAN 2019)

    “Dinda, cepat lah, kata nak keluar !” ” Berapa jam nak lilit tudung tu ?” Begini lah drama suami isteri setiap kali nak keluar , betul ke wahai si isteri semua ? hehehehe Disebab kan kanda asyik nak bebel je dinda siap lambat, kali ni dinda Sara nak bg thu yang dinda Sara keluarkan koleksi tudung yang sangat mudah , cepat dan pantas ! Nama diberi SARAH BASIC . Material pula sangat berkualiti tinggi iaitu Bubble Chiffon . Yang best nya awak tak perlu ambil masa yang lama utk iron tau . Saraa suka sebab tak panas dan tak jarang 🙂 Oh, yang syok nya lagi, SARAH BASIC hanya perlu…

  • Tudung Online Terkini

    JS EXCLUSIVE BROOCH AND PIN (NEW COLLECTION)

    Orang perempuan kalau bab pin atau brooch , mesti selalu hilang kan ? Hehehe Sara lah tu orang nya 🙂 Jangan risau , korang dah tak perlu fikir dah , sebab kalau korang grab brooch dan pin dari JELITASARA ni, confirm tak hilang nanti 🙂 Kalau digayakan dgn koleksi tudung JELITASARA mesti meletop lip lap lip lap kan <3 Korang boleh dapatkan di : Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/ Untuk info lanjut, follow social media kami di Facebook https://www.facebook.com/jelitasara/ Instagram https://www.instagram.com/jelitasara/

  • Tudung Online Terkini

    BUTIK TUDUNG JELITASARA DI BANGI GATEWAY

    Pada tahun 2013, JELITASARA telah mengembangkan sayap cawangan butik di bandar baru Bangi Gateway. Alhamdulillah di saat hari pembukaan, ramai yang telah datang memberi sokongan. Sehingga sekarang banyak koleksi tudung serta baju yang telah dikeluarkan oleh JELITASARA sendiri. Antara koleksi yang menjadi pilihan adalah : SARA AUBREY PREMIUM (INSTANT SHAWL) SARA AUBREY PREMIUM (INSTANT SHAWL)   SARA TIHANEY (INSTANT SHAWL) SARA TIHANEY (Instant Shawl)  NATALIE TOP NATALIE TOP NATALIE TOP   Ada banyak lagi koleksi menarik yang terdapat di butik Bangi Gateway tau🙂 Address : BANGI GATEWAY SHOPPING COMPLEX, B-13-G, BLOCK B, SEKSYEN 15, 43650 BANDAR BARU BANGI, SELANGOR. Maps : https://www.google.com/maps/dir//2.932406,101.76526/@2.932406,101.76526,18z?hl=en-US Boutique Operation : Monday – Sunday 11am – 8pm Online Operation : Monday –…