• Tudung Online Terkini

    BAJU KURUNG PAHANG 2019 by JELITASARA

    ‘Sekarang susah la nak cari baju kurung yang simple, tapi masih lagi kelihatan cantik dan slim gitu’ Ini lah antara rungutan yang selalu Sara dengar daripada ramai wanita diluar sana. Jangan risau uolls, Sara ada penyelesaian nya. Meh Sara bagi tahu satu rahsia “) Cantik sungguh bidadari Sara menggayakan Kurung Che’Rose ni. Simple, tapi dalam masa sama masih lagi memberikan effect slim kepada si pemakai dan kelihatan sungguh anggun sekali 🙂 Apa special nya Kurung Che’Rose ni ? Kurung Che Rose ni diperbuat daripada material como crepe. Material yang sangat selesa, tak panas, tak jarang, dan paling best tak kejung. Si pemakai akan rasa sejuk je walaupun seharian pakai. Didatangkan…

  • Tudung Online Terkini

    Confirm Menjadi Dengan 7 Petua Penjagaan Rumah ini …

    Berikut adalah 7 petua penjagaan rumah yang senang dan mudah. Hanya menggunakan barang-barang dirumah sahaja. Cuba lah ! Jom sama-sama amalkan tips penjagaan rumah tanpa menggunakan sabun atau pencuci bahan kimia yang terlalu kuat. Bukan saja boleh memudahkan kerja, malah selamat diamalkan dan tidak memberi kemudaratan pada kesihatan.

  • Tudung Online Terkini

    5 Peristiwa Penting Dalam Bulan Rejab Yang Mungkin Ramai Tak Tahu

    Setiap kali masuk bulan Rejab,  mesti terlintas di fikiran kita , iaitu bulan Rejab adalah bulan Isra’ Mikraj. Sedangkan selain peristiwa bersejarah tersebut, terdapat peristiwa lain yang juga sangat bersejarah dan memberikan perubahan bagi kehidupan kita. Apa peristiwa tersebut ? 1- Kelahiran Imam Syafie RH Beliau adalah salah seorang dari empat imam mazhab yang besar dalam dunia Feqah dan pengasas pada Mazhab Imam Syafie. Peninggalan beliau yang paling berharga adalah kitab hasil karyanya, iaitu Al-Umm. Kebijaksanaan Iman Syafie dalam bidang keilmuan sangat dikagumi oleh semua orang termasuk guru-gurunya sendiri. Imam Ahmad bin Hanbal pernah berkata; “Imam Syafie itu ibarat matahari bagi dunia.” 2- Hijrah Pertama ke Habsyah Hijrah pertama ke Habsyah berlaku…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TERBARU JELITASARA -PRE RAYA 2019

    JELITASARA BOSSKU BIRTHDAY 🎉🎉 Alhamdulillah, tahun ini genap 41 tahun Bossku 🙂 . Sara doakan semoga Bigboss dipanjangkan umur dalam kebaikan, dimurahkan rezeki yang halal & diberikan kesihatan yang berpanjangan. Bersempena BOSSKU BIRTHDAY hari ni, Boss Sara mendapat inspirasi untuk keluarkan beberapa koleksi baru untuk fans JELITASARA semua, ni dikira PRE RAYA lah 🙂 Okey, apa koleksi yang ada ? Jom Sara tunjuk … Koleksi ni diberi nama SARA NELLYSA . Terdapat 20 warna yang cantik dan didatangkan dengan perincian beads yang simple tapi masih lagi kelihatan Exclusive. Material pula sangat berkualiti tinggi iaitu material high quality chiffon. Sara Nellysa ni dikategori kan sebagai tudung semi instant. Kesayangan Sara boleh gayakan dengan pelbagai…

  • Tudung Online Terkini

    TUDUNG INSTANT 2019 – JELITASARA

    ‘Sebelum ni saya selalu kena adjust tudung, lilit banyak kali, tetapi lepas gayakan koleksi tudung dari JELITASARA, saya dah tak perlu ambil masa yang lama untuk bersiap ‘ ‘Bila pakai je, terus nampak terletak dan flowy je’ – Customer Puan Aminah Jom kita tengok koleksi apa yang memudahkan urusan Puan Aminah ni 🙂    Hazel Kate merupakan antara koleksi yang paling laju je stock habis. Tiap kali launching , mesti semua warna akan SOLD OUT. Mana tak nya, koleksi ni merupakan koleksi favourite semua wanita . Tinggal sarung je, dah terletak cantik gitu. Untuk keluaran Hazel Kate kali ni, ada sedikit kelainan tau. Dibahagian atas ada sedikit pleated yang membuatkan si…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG TERBARU JELITASARA 2019

    Nak pakai tudung, tapi nak yg senang pakai ? Senang lilit ? Tak payah iron beria ? Material sejuk ? Tak panas ? Senang terbentuk ? Jika ciri2 ini yg anda cari, sila baca sampai habis 🙂 Nama diberi Sara Estelle . Senang pakai sebab hanya perlu sarung, lilit lah mcm mana pon, tetap jadi, meletopss ! Harga diberi sangat mampu milik , hanya RM59 sahaja 🙂 Ada 7 pilihan warna yang boleh dipilih. Material ? Sangat best, sangat sejuk dan berkualiti tinggi . Material yg digunkan adalah material Cotton. Nama diberi Sara Daphne.  Koleksi ini juga sangat digemari peminat JELITASARA . Sebab apa ? Sebab korang hanya perlu sarung…

  • Tudung Online Terkini

    5 GAYA TUDUNG RINGKAS UNTUK KE PEJABAT

    Assalamualaikum semua 🙂 Hari ni Sara nak kongsi beberapa gaya tudung ringkas yang korang boleh gayakan untuk ke pejabat. Mungkin selama ni korang selalu mengalami masalah untuk gayakan tudung ke pejabat kan ? Tak tahu style mcm mana lagi boleh buat kan ? Apatah lagi korang yang dah mula bekerja di office kan. Tidak dinafikan bahawa penampilan seseorang individu memainkan peranan yang amat besar di tempat kerja. Cara berpakaian atau penampilan seseorang pekerja biasanya menarik perhatian majikan mereka. Takpa, kali ini Sara nak berkongsi gaya tudung ringkas untuk korang ke pejabat tapi dalam masa yang sama korang akan kelihatan lebih menarik dan elegen. Macam mana ? Senang dan cantik kan. Selamat mencuba…

  • Tudung Online Terkini

    TREND TUDUNG 2019 (LAVISH EDITION)

    Motif flora pada koleksi “Lavish” kali ni seperti memberi suntikan semangat baru kepada Sara, dan khasnya buat fans JELITASARA. Tampil yakin dengan koleksi “Lavish” yang bermaterialkan Satin Silk. Tidak terlalu licin, senang membentuk, dah cuba baru tahu 🙂 Diilhamkan dari “Rococo” di mana gaya perhiasan Barat yang menjadi popular pada abad ke-18, JELITASARA tampil untuk ketengahkan koleksi terbaru “Lavish” untuk sebatikan bersama elemen kemewahan dalam berfesyen. Koleksi “Lavish”  didatangkan dengan 2 pilihan tudung iaitu LAVISH SQUARE dan LAVISH SEMI INSTANT . Setiap satu koleksi didatangkan dengan 5 warna yg sangat cantik . Boleh dikatakan senang untuk mix and match dengan koleksi baju anda 🙂 Koleksi ini sesuai dijadikan sebagai hadiah kepada…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG TERBARU JELITASARA 2019 (JAN 2019)

    “Dinda, cepat lah, kata nak keluar !” ” Berapa jam nak lilit tudung tu ?” Begini lah drama suami isteri setiap kali nak keluar , betul ke wahai si isteri semua ? hehehehe Disebab kan kanda asyik nak bebel je dinda siap lambat, kali ni dinda Sara nak bg thu yang dinda Sara keluarkan koleksi tudung yang sangat mudah , cepat dan pantas ! Nama diberi SARAH BASIC . Material pula sangat berkualiti tinggi iaitu Bubble Chiffon . Yang best nya awak tak perlu ambil masa yang lama utk iron tau . Saraa suka sebab tak panas dan tak jarang 🙂 Oh, yang syok nya lagi, SARAH BASIC hanya perlu…

  • Buletin JelitaSARA

    KOLEKSI TERBARU JELITASARA 2019

    SARA EVA PRINTED  Koleksi tudung sarung JELITASARA yang menjadi kegilaan para wanita untuk tampil ringkas bersiap dengan masa yang minima. Nak pergi beriadah ke, jalan jalan ke, senang terus sarung je dah siap cantik. Material Moss Crepe  & awning dari Double Cotton, ianya strachable dengan potongan dibawah tulang pipi. Bahagian muka akan menampakkan muka seperti bujur sirih. Sara Eva Printed sangat menjimatkan masa awak semua, tak perlu iron. Nak bawa pergi travel, Sara Eva Printed wajib dijadikan koleksi yang patut dibawa bersama.   SARA NELLYSA 7.0 (INSTANT SHAWL) Koleksi HOT SELLING JELITASARA iaitu Sara Nellysa datang lagi untuk edisi 7.0 😱 Dapatkan hari ini dengan harga mampu milik. Didatangkan dengan warna baru dan…