BERITA TERBARU

Tag Archives: butik jelitasara

BAJU RAYA 2019

“Eh Minah, dah besar anak kau sekarang kan. Cantik pulak tu. Dah ada yang berpunya ke belum tu ? Kerja mana sekarang ?”
Eh jap, skrg kau nak puji anak aku ke, kau nak puji baju anak aku yang cantik ni hahahaha




Awak-awak semua dah ada baju raya ke belum ? Ni ha, Sara nak tunjukkan koleksi baju raya 2019 utk uolls. Aihh, memang letopss uolls. Korang tak nak ke melaram dipagi raya ?? Koleksi baju raya 2019 ni dinamakan Adriana Peplum. Aihh, memang trend skrg lah pakai peplum. Paling best, memang akan nampka effect kurus tau. Material pun confirm rasa macam ada kipas dalam  baju tau iaitu material moss crepe. Yang penting skali, apa yg Sara suka Adriana Peplum ni, Sara tak payah iron langsung . Jangan risau balik kampung lupa bawak iron . kalau pakai Adriana Peplum confirm tak renyuk.

Adriana Peplum didatangkan dari size S-XXL tau. Selain itu jugak, korang boleh pilih antara 3 warna yg ada. Aih, memang cantik2 semua warna. Corak pun simple dan korang akan kelihatan elegance gitu 🙂
So apa tunggu lagi ? Jom dapatkan sekarang koleksi baju raya 2019 dari Jelitasara !!

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

TUDUNG INSTANT 2019

TUDUNG RAYA LETOPSS 2019 KINI KEMBALI ‼️

Dalam banyak-banyak jenama yang ada, JELITASARA lah pilihan wanita sekarang. Design lain dari yg lain, material berkualiti , warna “rare” dan paling penting sesuai untuk semua peringkat usia. Yang dah berusia akan kelihatan lebih muda, yang muda, akan kelihatan makin muda , gituewww 😉






Nama yang menjadi pilihan Sara untuk koleksi tudung raya ni adalah Sara Elora. Didatangkan dengan 6 warna. Warna memang lain dari yang lain uolls. Dalam banyak2 warna , mana satu tema raya korang ?
Material juga berkualiti tinggi iaitu “Korean Premium Chiffon”. Serius Sara bg tahu, memang senang bentuk, senang nak iron.
Oh, size untuk Sara Elora ni “Free Size” tau. Ala, jangan risau sebab korang masih boleh ejas kelabuhan nya.

Apa yang sepcial lagi ?
Yang special nya Sara Elora ni, adalah perincian batu diamond dengan bunga yang dijahit tangan tu. Uihh, memang ambil masa yang lama untuk siapkan sehelai tudung ni tau. Sara sangat2 mementingkan kualiti setiap helaian tudung yang dikeluarkan. Harga pula sangat berpatutan iaitu “RM99” sahaja !

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KOLEKSI TUDUNG BAWAL 2019

Ramai tak  penggemar tudung bawal ?
Ha, meh Sara cerita sikit koleksi tudung raya untuk bawal ni. Nama tudung ni Bawal Sara Swarovski. Nanti kalau datang butik Sara, ckp je “Dik, akak nak tudung bawal yg swarovksi tu”










Ada 10 pilihan warna yang cantik. Apa yang best nya tudung bawal ni adalah senang bentuk, senang iron. Confirm kalau pakai terus jadi, tak payah nak tiup2 bagai uolls. Jimat lah masa korang nanti depan cermin tu ha.

Kalau tak thu nak pakai tudung apa raya nanti, Sara memang syor kan tudung bawal swarovski ni. Apa yang best nya, dikeliling bawal tu dijahit dengan jahitan “eyelash”. Memang sweet sangat. Perincian batu Swarovski akan menyerlahkan lagi kejelitaan anda. So, apa korang tunggu lagi ? Grab sekarang sebelum SOLD OUT uolls !!

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KOLEKSI TUDUNG RAYA BARU 2019

MENGAPA PENING KEPALA CARI TUDUNG RAYA SEDANGKAN TUDUNG RAYA JELITASARA ADA ‼️‼️

“Aduh, tiap minggu ada je koleksi tudung raya baru. Jelitasara ni memang tak penat ke asyik keluar tudung baru je “ Ala korang, ni semua untuk korang. Penat Sara perah idea nak dapatkan design yg cantik semata nak tengok korang letopps masa hari raya nanti 

Meh Sara cerita sikit koleksi baru ni iaitu Sara Jane (Instant Shawl). Dah nama pun unik, mesti lah deisgn pun unik.



5 hari 4 mlm Sara fikir nak keluarkan design Sara Jane ni tau. Design, material dan lace yg baru.
Material yg berkualiti sahaja Sara akan gunakan tau iaitu Italian Satin Silk (Soft & Matte Satin). Untuk tambahkan lagi seri, Sara datangkan dengan sedikit perincian bunga yg dijahit tangan dan perincian batu diamond. Ni kira nya bila jodoh tgk, terus jatuh cinta agak nya . Sara Jane ni adalah semi instant tau, tak perlu lilit banyak kali uolls.

Selain tu jugak, Sara Jane ada 6 pilihan warna yang cantik2. So , dah ade 6 warna tu , rasa nya cukup kot untuk 6 hari raya berturut. hahaha
Harga pulak sangat berkuaiti tinggi iaitu RM89 sahaja.
So korang, apa lagi ? Ingat raya ingat Jelitasara 



Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

BAJU RAYA SEDONDON IBU DAN ANAK 2019

“WEH, TENGOK ORANG SEBELAH TU, BUKAN MAIN LAWA LAGI DIA PAKAI BAJU IBU DAN ANAK” 😍😍

Susah kan nak cari koleksi baju raya ibu dan anak ? 
Jangan risau, Clara Mini Kurung dan Clara Dress Kids boleh bantu anda melaram dipagi bersama si comel. Tahun ni Sara confirm korang memang raya sakan lah dengan koleksi baju raya Jelitasara 😉😉


Meh Sara cerita sikit apa yang special nya tentang baju raya Clara Mini Kurung dan Clara Dress Kids ni. Deisgn tak payah cakap lah, memang lawa. Untuk ibu , silang dihadapan. Anak pula ala2 dress princess gitu. Baru lah letopss uolls.
Bab material pula, hanya material yang tak payah iron jer Sara gunakan. Ye lah, Sara faham ibu2 kat luar sana mesti busy kan dipagi raya, mana sempat nak iron2 baju bagai. So, material yg Sara gunakan ini adalah material moss crepe, memang tak payah iron ! Senang kan….. Oh, kedua2 koleksi ibu dan anak ni ada 3 warna yang letopss tau.

Untuk Clara Mini Kurung bagi ibu, didatangkan dari size S-XL. Manakalah Clara Dress Kids pula dari size S-L. Dari segi harga memang sangat berpatutan, dimana harga untuk koleksi ibu hanya RM229 , dan untuk si comel hanya RM129. Pilihan ditangan anda, jika tak nak menyesal, grab sekarang 😉😉

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

BAJU RAYA 2019

DAH MASUK BULAN RAMADHAN, TAPI MASIH BELUM ADA BAJU RAYA? KENAPA PERLU PENING KEPALA SEDANGKAN KOLEKSI BAJU RAYA 2019 JELITASARA ADA 😁




Alhamdulillah, raya tahun ni dapat lagi pakai koleksi Kurung Melati, tetapi dengan design yang baru 😊
Design kali ini lebih bewarna-warni dan lebih cantik.

Kurung Melati memang sesuai sangat dipakai sepanjang hari kerana material yang digunakan sangat berkualiti tinggi. Material yang digunakan adalah material moss crepe. Yang best nya, tak perlu bangun awal pagi untuk iron baju lagi 👏. Raya kan sebulan, so boleh la grab semua warna 😉 . Pastikan raya 2019 anda meriah dengan koleksi raya dari Jelitasara tau.

Didatangkan dengan sedikit perincian bunga yang dijahit kemas dan taburan batu diamond yang ditampal dengan teliti. Ada 3 pilihan warna yang boleh dipilih dan size yang available adalah dari XS-XL.
Harga yang diberi sangat berpatutan iaitu RM229.

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI BAJU RAYA 2019  di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KOLEKSI TUDUNG LEBARAN 2019

RAYA ANDA PASTI LEBIH  INDAH DENGAN JELITASARA 

Korang yang suka tudung 5 saat , memang wajib grab koleksi tudung CLASSIC QAISARA ni tau. Sarung je, dah boleh pergi beraya. Senang kan 😁



Oh, tak lama lagi dh nak masuk Hari ibu. Memang sesuai sangat kalau korang hadiah kan Classic Qaisara untuk ibu korang. Mesti diorang happy , boleh dijadikan koleksi untuk raya nanti 

Koleksi Classic Qaisara ni didatangkan dengan 6 warna tau. Gabungan warna yang diketengahkan memang cantik sangat. Awning yang digunakan adalah double cotton, so memang senang nak bentuk. Semua bentuk muka boleh gayakan tudung ni.
Harga?
Classic Qaisara didatangkan dengan 2 size tau, untuk size M hanya RM129, manakala size L hanya RM139 jerr

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

 

KOLEKSI EKSLUSIF AIDILFITRI 2019

KENAPA PERLU SUSAH-SUSAH CARI TUDUNG RAYA SEDANGKAN TUDUNG BARU JELITASARA ADA 🙂 

Lawa sungguh koleksi tudung raya 2019 Jelitasara ni kan.
Sesuai sangat lah grab semua warna, cukup seminggu raya. hehehe




Nama yg dibincangkan adalah Sara Elle, bukan ella penyanyi tu tau 😅. Nama nya manis, seindah tudung yg dikeluarkan. Didatangkan dengan 7 warna yang letopss, ditambah pula dengan perincian bunga dan diamond yg dijahit dengan teliti.

Material pula sangat berkualiti tinggi iaitu material premium chiffon. Mudah iron, senang bentuk, tak mudah renyuk, itu lah best nya Sara Elle ni 😍
Sara Elle ni semi instant tau, so korang boleh gayakan dengan pelbagai gaya.
Harga ?
Harga bagi Sara Elle ni sangat berpatutan tau, RM89 jer uolls .
Apa tunggu lagi ? Tak kan tak nak grab skrg 😉takut SOLD OUT je nnti.

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KOLEKSI TUDUNG RAYA 2019 – JELITASARA

Anda rasa anda ada masa ke nak lilit tudung ? Ada masa nak mengadap cermin lama2 ? Kalau anda sayangkan masa emas anda , baca sampai habis 🙂

Meh Sara nak cerita sikit tudung raya 2019 yang Sara keluarkan ni.
Sebelum tu Sara nak tanya, korang dah ada tudung raya belum?
Raya tahun ni kena lah melaram sikit uolls, baru lah meriah raya korang. hehehehe

Okey, tudung pertama yang Sara nak perkenalkan adalah koleksi Everly Kate. Untuk pengetahuan korang, koleksi tudung ni paling ramai wanita diluar sana suka tau , termasuk lah Sara 🙂
Apa yang best nya koleksi ni ? Yang best nya, masa korang nak mengadap cermin kurang. Sarung, dah terus elok je.
Material ? Memang awesome ! Sara menggunakan material bubble chiffon dimana si pemakai akan rasa selesa, tak panas dan paling penting tak jarang ye. Sesuai dipakai ke semua majlis, seperti ke pejabat, rumah terbuka, dating, atau ke tempat kerja pon boleh 🙂
Didatangkan dengan 5 warna yang cantik tau.




Koleksi raya 2019 yang seterusnya dinamakan Sara Quinn. Unik kan nama nya ? Nama yang unik, cantik seperti koleksi nya 🙂

Sara Quinn ni merupakan instant shawl tau atau dipanggil tudung satu muka. Juga merupakan koleksi paling cepat stock habis. Kali ni Sara Quinn didatangkan dengan 7 pilihan warna yang memikat hati. Kain premium chiffon yang digunakan menampkkan lagi tudung tersebut kelihatan lebih exclusive. Tidak perlu lilit banyak kali, malah hanya perlu lilit sekali sahaja. Satu tudung tapi pelbagai gaya boleh digayakan. Perincian bunga dan batu yang dijahit , ditampal dengan teliti. Jahitan yang kemas mampu membuktikan Sara Quinn adalah pilihan paling tepat untuk anda gayakan dihari raya nanti 🙂

Gambar dibawah adalah antara warna yang ada :


Jom Sara tunjukkan 5 cara mudah menggayakan tudung instant , Sara Quinn ni 🙂
Selamat mencuba !

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

APAKAH PERISTIWA TERBESAR PADA BULAN REJAB?

Apabila tibanya bulan Rejab, semestinya kita akan mendengar imam di masjid mula mendoakan

                                                            اللَّهُمَّ بَارِكْ لَنَا فِيْ رَجَبَ وَشَعْبَانَ وَبَلِّغْنَا رَمَضَانَ

“Ya Allah, berkatilah kami pada bulan Rejab dan bulan Sya’ban dan pertemukanlah kami dengan bulan Ramadlan.”

Doa itu lah yang selalu kita dengarkan apabila bulan Rejab tiba, apakah kelebihan bulan Rejab ini sehinggakan kita mendoakan untuk diberkati pada bulan Rejab dan kita meminta supaya pertemukan kita pada bulan Ramadhan? Sebenarnya bulan Rejab, Sya’ban dan Ramadhan merupakan bulan-bulan Islam yang mempunyai banyak kelebihan dan kemulian pada bulan-bulan ini.

Terlalu banyak kelebihan yang dapat diceritakan untuk ketiga-tiga bulan ini, tetapi untuk kali ini, hanya ingin menceritakan satu peristiwa yang sangat besar yang berlaku dalam bulan Rejab. Peristiwa apakah yang paling besar berlaku dalam bulan Rejab? Sebenarnya peristiwa ini kita telah dengar sejak dari bangku persekolahan lagi dan setiap tahun kita akan berulang-ulang mendengar peristiwa ini. Peristiwa tersebut adalah Israk dan Mikraj. Bila Israk Mikraj ini? Apakah yang membuatkan peristiwa ini peristiwa yang hebat bagi umat islam? Perkataan itu yang akan membuatkan kita tertanya-tanya.

Pada 27 Rejab bulan Islam merupakan berlakunya peristiwa terhebat iaitu Israk dan Mikraj. Israk merupakan perjalanan Nabi Muhammad S.A.W menaiki binatang Buraq dari Masjidil Haram di Mekah ke Masjidil Aqsa, di Baitulmaqdis Palestin dan manakala Mikraj ialah perjalanan dari Masjidil Aqsa ke Sidratul Muntaha di langit yang ketujuh. Menariknya peristiwa ini hanya berlaku dalam satu malam sahaja.

Peristiwa ini pada pandangan orang yang tidak beriman atau mereka yang tipis imannya, mereka menyatakan bahawa peristiwa ini tidak mungkin akan berlaku ataupun mereka berbelah bahagi samada mahu mempercayainya atau pun sebaliknya. Tetapi bagi orang yang benar-benar beriman kepada Allah dan Rasul-Nya maka mereka tetap percaya dengan penuh keimanan kepada peristiwa ini.

Pada malam Israk dan Mikraj ini, sepanjang perjalanan Nabi Muhammad S.A.W ditunjukkan beberapa peristiwa yang aneh kepada Nabi Muhammad S.A.W sebagai satu peringatan kepada umatnya dan Nabi Muhammad S.A.W digambarkan dengan seorang perempuan bongkok tiga menahan Rasulullah S.A.W untuk bertanyakan sesuatu. Kata Jibrail: “Itulah gambaran umur dunia yang sangat tua dan menanti saat hari kiamat.”

Antara peristiwa terbesar pada malam Israk Mikraj ini adalah Rasulullah S.A.W di anugerahkan solat secara langsung dari Allah S.W.T, betapa hebatnya ibadah solat ini sehinggakan Allah S.W.T memberi secara langsung kepada Nabi Muhammad S.A.W tanpa ada sebarang perantaraan. Status ibadah solat, disisi Allah S.W.T adalah perkara utama dalam ibadah. Dengan berdirinya solat, maka tegaklah agama. Namun apabila meninggalkan solat, maka runtuhlah agama. Hadis daripada Umar al-Khattab R.A bahawa Rasulullah S.A.W bersabda yang maksudnya:

“Solat itu adalah tiang agama. Barang siapa yang mengerjakannya, bererti ia menegakkan agama, dan barang siapa yang meninggalkannya, bererti ia telah merobohkan agama”. (Riwayat al-Baihaqi)

Akhir sekali, peristiwa Israk dan Mikraj yang memperlihatkan pelbagai kejadian aneh yang penuh pengajaran seharusnya memberi keinsafan kepada kita agar sentiasa mengingati Allah S.W.T dan takut kepada kekuasaan-Nya. Pelbagai lagi kisah-kisah yang boleh diambil iktibar pada malam Israk Mikraj sekiranya peristiwa dalam Israk dan Mikraj ini dipelajari dan dihayati sebenar-benarnya dapat meningkatkan keimanan kita dan kita lebih menghayati solat itu kerana solat merupakan Anugerah terhebat yang Allah S.W.T berikan kepada kekasihnya Nabi Muhammad S.A.W.

Marilah kita mengambil iktibar daripada peristiwa Israk dan Mikraj dengan mengukuhkan keimanan dan keyakinan kita terhadap kekuasaan Allah dan syariat-Nya. Akidah dan keimanan merupakan syarat yang paling penting bagi menjadikan diri seseorang terselamat daripada azab yang kekal di hari pembalasan. Akidah juga amat berkait-rapat dengan amalan dan akhlak seseorang. Kepatuhan terhadap syariat yang mulia merupakan natijah dan hasil daripada akidah yang suci murni dan teguh.