• Tudung Online Terkini

    KOLEKSI BAJU KURUNG AIDILADHA 2019

    Ha, meh sini nak cerita skit koleksi baju raya aidiladha yang terbaru ni. Nama diberi Kurung Maryam. Nama cantik, mesti lah baju nya pun cantik 🙂 Kurung Maryam didatangkan dengan 3 warna dengan corak yang sama. Corak kali ini agak unik dimana bermotif kan floral. Material yang digunakan sangat selesa, tak panas , tak jarang dan paling best tak perlu iron pun ! So, awak2 yang selalu bangun lambat ke, malas nak iron ke, tak payah pening-pening , grab je koleksi Kurung Maryam ni . Kurung Maryam didatangkan dari size S-XXl ye. Cutting moden yang diketengahkan memang sangat cantik dan bagi effect slim.   Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di : Website…

  • Tudung Online Terkini

    TUDUNG INSTANT 2019

    RAYA HAJI DAH DEKAT, TUDUNG RAYA HAJI DAH ADA KE BELUM TU ?  Meh sini Sara nak cerita skit tentang koleksi tudung instant baru ni. Nama diperkenalkan adalah Sara Sparkle. Bagi peminat tegar Jelitasara mesti dah tahu kan, sebenar nya sebelum ni Jelitasara pernah keluarkan koleksi Sara Sparkle ni. Disebabkan atas sambutan yang menggalakkan, Sara dan team telah bersetuju untuk keluarkan semula koleksi Sara Sparkle ni dengan warna yang lebih menarik tetapi ada sedikit kelainan dari segi beads yang digunakan. Material yang digunakan masih lagi sama iaitu premium chiffon dimana sangat senang bentuk dan mudah untuk dijaga. Dari segi size adalah free size, tetapi anda masih lagi boleh ejas kelabuhan…

  • Tudung Online Terkini

    BAJU RAYA 2019

    “Eh Minah, dah besar anak kau sekarang kan. Cantik pulak tu. Dah ada yang berpunya ke belum tu ? Kerja mana sekarang ?” Eh jap, skrg kau nak puji anak aku ke, kau nak puji baju anak aku yang cantik ni hahahaha Awak-awak semua dah ada baju raya ke belum ? Ni ha, Sara nak tunjukkan koleksi baju raya 2019 utk uolls. Aihh, memang letopss uolls. Korang tak nak ke melaram dipagi raya ?? Koleksi baju raya 2019 ni dinamakan Adriana Peplum. Aihh, memang trend skrg lah pakai peplum. Paling best, memang akan nampka effect kurus tau. Material pun confirm rasa macam ada kipas dalam  baju tau iaitu material moss…

  • Tudung Online Terkini

    BAJU RAYA SEDONDON IBU DAN ANAK 2019

    “WEH, TENGOK ORANG SEBELAH TU, BUKAN MAIN LAWA LAGI DIA PAKAI BAJU IBU DAN ANAK” 😍😍 Susah kan nak cari koleksi baju raya ibu dan anak ?  Jangan risau, Clara Mini Kurung dan Clara Dress Kids boleh bantu anda melaram dipagi bersama si comel. Tahun ni Sara confirm korang memang raya sakan lah dengan koleksi baju raya Jelitasara 😉😉 Meh Sara cerita sikit apa yang special nya tentang baju raya Clara Mini Kurung dan Clara Dress Kids ni. Deisgn tak payah cakap lah, memang lawa. Untuk ibu , silang dihadapan. Anak pula ala2 dress princess gitu. Baru lah letopss uolls. Bab material pula, hanya material yang tak payah iron jer Sara gunakan. Ye…

  • Tudung Online Terkini

    BAJU RAYA 2019

    DAH MASUK BULAN RAMADHAN, TAPI MASIH BELUM ADA BAJU RAYA? KENAPA PERLU PENING KEPALA SEDANGKAN KOLEKSI BAJU RAYA 2019 JELITASARA ADA 😁 Alhamdulillah, raya tahun ni dapat lagi pakai koleksi Kurung Melati, tetapi dengan design yang baru 😊 Design kali ini lebih bewarna-warni dan lebih cantik. Kurung Melati memang sesuai sangat dipakai sepanjang hari kerana material yang digunakan sangat berkualiti tinggi. Material yang digunakan adalah material moss crepe. Yang best nya, tak perlu bangun awal pagi untuk iron baju lagi 👏. Raya kan sebulan, so boleh la grab semua warna 😉 . Pastikan raya 2019 anda meriah dengan koleksi raya dari Jelitasara tau. Didatangkan dengan sedikit perincian bunga yang dijahit kemas dan taburan batu…

  • Tudung Online Terkini

    BAJU KURUNG PAHANG 2019 by JELITASARA

    ‘Sekarang susah la nak cari baju kurung yang simple, tapi masih lagi kelihatan cantik dan slim gitu’ Ini lah antara rungutan yang selalu Sara dengar daripada ramai wanita diluar sana. Jangan risau uolls, Sara ada penyelesaian nya. Meh Sara bagi tahu satu rahsia “) Cantik sungguh bidadari Sara menggayakan Kurung Che’Rose ni. Simple, tapi dalam masa sama masih lagi memberikan effect slim kepada si pemakai dan kelihatan sungguh anggun sekali 🙂 Apa special nya Kurung Che’Rose ni ? Kurung Che Rose ni diperbuat daripada material como crepe. Material yang sangat selesa, tak panas, tak jarang, dan paling best tak kejung. Si pemakai akan rasa sejuk je walaupun seharian pakai. Didatangkan…

  • Tudung Online Terkini

    Confirm Menjadi Dengan 7 Petua Penjagaan Rumah ini …

    Berikut adalah 7 petua penjagaan rumah yang senang dan mudah. Hanya menggunakan barang-barang dirumah sahaja. Cuba lah ! Jom sama-sama amalkan tips penjagaan rumah tanpa menggunakan sabun atau pencuci bahan kimia yang terlalu kuat. Bukan saja boleh memudahkan kerja, malah selamat diamalkan dan tidak memberi kemudaratan pada kesihatan.

  • Tudung Online Terkini

    PROGRAM KASIH JELITASARA

    PROGRAM ‘KASIH’ by JELITASARA “Apa yang kita pakai akan hancur, apa yang kita makan akan jadi najis, apa yang kita sedekah akan kekal” Alhamdulillah pada 21 Mac 2019 , team JELITASARA berpeluang untuk beramah mesra dan berkongsi rezeki dengan insan yang sangat memerlukan. Program ini memberi kesedaran kepada team kami agar sentiasa bersyukur dengan nikmat yang Allah SWT beri sekarang. INSPIRASI PROGRAM ‘KASIH’ Di inspirasikan oleh founder Jelitasara sendiri atas dasar rasa tanggungjawab dalam membantu dan mengamalkan konsep SEDEKAH dalam kehidupan seharian pada masa yang sama dapat membantu insan yang memerlukan. Program ini adalah sebuah program yang melibatkan semua staff Jelitasara dan juga semua pelanggan setia Jelitasara. 10 tahun Jelitasara…

  • Tudung Online Terkini

    5 Peristiwa Penting Dalam Bulan Rejab Yang Mungkin Ramai Tak Tahu

    Setiap kali masuk bulan Rejab,  mesti terlintas di fikiran kita , iaitu bulan Rejab adalah bulan Isra’ Mikraj. Sedangkan selain peristiwa bersejarah tersebut, terdapat peristiwa lain yang juga sangat bersejarah dan memberikan perubahan bagi kehidupan kita. Apa peristiwa tersebut ? 1- Kelahiran Imam Syafie RH Beliau adalah salah seorang dari empat imam mazhab yang besar dalam dunia Feqah dan pengasas pada Mazhab Imam Syafie. Peninggalan beliau yang paling berharga adalah kitab hasil karyanya, iaitu Al-Umm. Kebijaksanaan Iman Syafie dalam bidang keilmuan sangat dikagumi oleh semua orang termasuk guru-gurunya sendiri. Imam Ahmad bin Hanbal pernah berkata; “Imam Syafie itu ibarat matahari bagi dunia.” 2- Hijrah Pertama ke Habsyah Hijrah pertama ke Habsyah berlaku…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TERBARU JELITASARA -PRE RAYA 2019

    JELITASARA BOSSKU BIRTHDAY 🎉🎉 Alhamdulillah, tahun ini genap 41 tahun Bossku 🙂 . Sara doakan semoga Bigboss dipanjangkan umur dalam kebaikan, dimurahkan rezeki yang halal & diberikan kesihatan yang berpanjangan. Bersempena BOSSKU BIRTHDAY hari ni, Boss Sara mendapat inspirasi untuk keluarkan beberapa koleksi baru untuk fans JELITASARA semua, ni dikira PRE RAYA lah 🙂 Okey, apa koleksi yang ada ? Jom Sara tunjuk … Koleksi ni diberi nama SARA NELLYSA . Terdapat 20 warna yang cantik dan didatangkan dengan perincian beads yang simple tapi masih lagi kelihatan Exclusive. Material pula sangat berkualiti tinggi iaitu material high quality chiffon. Sara Nellysa ni dikategori kan sebagai tudung semi instant. Kesayangan Sara boleh gayakan dengan pelbagai…