Tudung Online Terkini

Ulasan lanjut tentang tudung online terkini

  • Tudung Online Terkini

    Perlukah Berhijab? Kenapa?

    Kenapa kita perlu berhijab? وَقُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا ۖوَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَىٰ جُيُوبِهِنَّ ۖوَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ  … Katakanlah kepada wanita yang beriman, “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang (biasa) nampak dari padanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain kudung ke dadanya, dan janganlah menampakkan perhiasannya kecuali kepada suami mereka ….” (QS. An-Nuur: 31) Apa makna berhijab? Berhijab bermaksud menutup aurat dalam batasan yang diperintahkan oleh Allah SWT sebagai kewajiban bagi umat islam khususnya kepada wanita muslim. Sudah pasti setiap ketentuan yang Allah SWT perintahkan kepada seluruh umat islam terdapat hikmah besar di dalamnya.…

  • Tudung Online Terkini

    Betul ke pembelian Online selalu kena tipu ?

    Masuk tahun 2020 ni, semua benda kita inginkan dengan mudah dan cepat seperti dalam urusan rutin harian kita termasuklah membeli barang keperluan. Perkembangan teknologi pada hari ini yang semakin maju dan berkembang pesat dapat memenuhi keperluan dan kehendak kita yang mana dengan hanya satu klik kita boleh dapatkannya. Ada ramai yang tidak setuju dengan teknologi ini, bagi mereka teknologi ini memberi impak negatif, dan banyak jenayah yang baru timbul mengikut perkembangan teknologi . Sebenarnya perkembangan teknologi ini memberi impak positif terutama dalam pembelian online. Hakikatnya mereka tidak dapat menolak perkembangan teknologi tetapi perlu mengikutinya. Online shopping bukanlah sesuatu yang asing lagi dalam kalangan kita walaupun masih ada ramai lagi yang tidak…

  • Tudung Online Terkini

    World Cancer Day-Kenapa Kita Perlu Cakna ?

    Hari Kanser Sedunia disambut setiap  4 Februari adalah inisiatif penyatuan global yang diketuai oleh  Union for International Cancer Control  (UICC). Dengan memberi kesedaran kepada seluruh dunia, dapat meningkatkan pendidikan dan menjadi pemangkin kepada setiap orang, serta mendapat sokongan penuh daripada kerajaan. UICC sedang berusaha menyedarkan dunia di mana berjuta-juta kematian akibat kanser, sedangkan kanser ini boleh dicegah dan dengan mengambil rawatan kanser dapat menyelamatkan nyawa. Perkara ini perlu dicakna oleh setiap orang dan penjagaannya adalah sama untuk semua orang, tidak kira siapa kita atau di mana kita berada. “World Cancer Day” ditubuhkan pada tahun 2000 dan telah berkembang menjadi pergerakan positif untuk semua orang walaupun di mana jua untuk bersatu di bawah satu suara bagi menghadapi salah…

  • Tudung Online Terkini

    Makna disebalik “World Hijab Day”

    Makna di sebalik “World Hijab Day”. “World Hijab Day” merupakan satu penghargaan bagi jutaan wanita Islam diseluruh dunia yang memilih untuk berhijab dalam kehidupan mereka.Kempen ini dilaksanakan untuk memupuk toleransi dan pemahaman dalam agama dengan menjemput seluruh kaum wanita tidak kira muslim atau tidak bagi merasai pengalaman berhijab.Adanya kempen “World Hijab Day” dapat memberi pemahaman buat wanita diluar sana kenapa wanita muslim diwajibkan berhijab. Kempen ini juga merupakan satu kaedah yang dapat menamatkan diskriminasi antara wanita berhijab dan tidak berhijab dengan cara mereka sendiri mengalami pengalaman untuk berhijab .Kempen “World Hijab Day” ini mendapat sambutan dan sokongan yang tinggi diseluruh dunia termasuklah lapisan para ahli politik, selebriti, dan pelbagai lapisan…

  • Tudung Online Terkini

    CORONA VIRUS – APAKAH Yang Kita Perlu Tahu?

    Corona Virus atau nama saintifiknya NCoV-2019 atau Novel Koronavirus merupakan virus yang terbaru di kesan di bandar WUHAN, Provinsi Huibei – China pada 31 Dec 2019.Ia merupakan virus yang berasal dari haiwan di percayai dari Pasar Makanan Laut WUHAN. “NOVEL VIRUS” bermakna sebarang jenis virus yang tidak pernah kita temui sebelum ini atau berkembang dari keluarga yang sama tetapi dalam bentuk baharu. Bagaimana ia tercetus? Ianya bermula dari badan haiwan dan berjangkit ke badan manusia kemudian di sebarkan sesama manusia. Di khabarkan, hasil dari kajian saintis China, ianya berpunca dari sejenis ular hitam belang yang di namakan ular ketam tebu. Ular ini memang di jual secara meluar di pasar tersebut dan…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG PLEATED PALING CANTIK

    Sekarang kalau nak keluar jalan-jalan mesti nak nampak kemas, cantik dan bergaya sebab nanti boleh OOTD skali. Tapi paling penting tudung mesti nak cari yang selesa untuk dipakai dimana-mana. Sara nak perkenalkan 2 koleksi tudung pleated yang sangat cantik, express ! Perkenalkan koleksi pertama iaitu Sara Fiona Triangle. Apa sepcial nya tudung bawal pleated nih ? 1. Material High Gread Chiffon Pleated2. Jimat masa3. Ironless (tak payah gosok)4. Boleh siap dalam masa 15saat5. Sangat sesuai buat kaum wanita yg sukakan tudung bawal pleated yang ringkas dan express 6. 9 warna yang available Koleksi kedua iaitu Sara Fiona Instant Pleated. Apa special nya tudung instant pleated nih ? 1. Material High Gread…

  • Tudung Online Terkini

    WABAK INFLUENZA A SEMAKIN MENGGANAS!

    Baru-baru ini kita dikhabarkan lagi dengan berita murid berusia 7 tahun. Nur Dinie Damia maut selepas 4 hari bertarung nyawa di ICU Hospital Sultanah Aminah (HSA) akibat dijangkiti wabak influenza A (H1N1). Beliau merupakan seorang kanak-kanak yang aktif dan sukar untuk menghidap sebarang penyakit. Namun begitu, kesihatannya merosot apabila mengalami demam yang tiada kebah pada minggu lalu. Walaupun beliau sebelum ini mendapatkan rawatan di hospital swasta, kesihatannya tetap merosot sehingga doktor mengesahkan bahawa terdapat jangkitan kuman di hatinya dan otaknya telah mati. Seperti kita semua maklum, virus Influenza ini sangat mudah merebak melalui salur pernafasan yang dilepaskan oleh pesakit yang bersin ataupun batuk. Virus influenza A ini semakin menular di…

  • Tudung Online Terkini

    KOLEKSI TUDUNG TERBARU JELITASARA 2020

    Mesti semua ternanti nanti koleksi terbaru Jelitasara untuk tahun 2020 kan? Sara sendiri excited sangat nak perkenal tudung-tudung baru yang akan dikeluarkan nanti. Kali ni ada 3 koleksi terbaru yang akan diperkenalkan. Apa koleksi baru tu? Nah, 2 koleksi yang berbeza bentuk, dalam masa sama masih lagi berkonsepkan pleated dimana * Tak perlu iron* Tak perlu banyak pin atau brooch * Hanya perlu 1 cermin sahaja* Koleksi wajib untuk travel Ha, ni pulak koleksi yang paling dinanti. Siap ada tulisan Jelitasara lagi dibahagian hujung tudung tu. Semua warna memang cantik sangat. Awak dah ready ke ?Siapa nak ??

  • Tudung Online Terkini

    TUDUNG SARUNG PRINTED PALING SELESA

    Siapa sini masih tercari tudung sarung yang selesa, tapi dalam masa yang sama boleh pakai untuk pelbagai event ?Nak tahu tak ? Koleksi Jelitasara boleh bantu awak semua 😘 Nah, 3 warna tapi corak yang sama. Koleksi tudung sarung printed kali ni memang sangat cantik. Material yang digunakan adalah material moss crepe dimana material ni seperti mana kita tahu sangat selesa dan sejuk. Paling penting tak perlu nak iron pun. Bagi koleksi tudung sarung, awning dari material soft scuba sangat sesuai. Kerana ia nya mudah terbentuk dan terletak elok dibahagian muka. Bagi tudung sarung Sara Laurent Printed 4.0 ni, ala-ala shawl skit. Sebab dibahagian tepi ada layer lain dimana menggunakan…