• Buletin JELITASARA,  Tudung Online Terkini

    Cara Pemilihan Penutup Muka Yang Betul

    Masih ramai lagi orang awam yang tidak mengambil endah tentang kepentingan memakai penutup muka walaupun kerajaan telah menyarankan dan mewajibkan pemakaian penutup muka bermula 1 Ogos 2020, tapi masih ada yang mengambil remeh tentang kepentingan penutup muka. Walaupun kita telah berjaya melalui fasa pertama daripada penularan Covid-19, tapi tidak memberi maksud kita sudah bebas sepenuhnya daripada wabak tersebut dan kemungkinan besar kita akan menghadapi gelombang ke-2 sekiranya masyarakat masih lagi tidak sedar dan mengambil berat tentang wabak ini. Tapi bagi yang memakai penutup muka, persoalannya yang timbul, adakah penutup muka yang biasa dipakai dapat mengelak daripada virus Covid 19?Seperti kita ketahui, kesemua jenis virus tersebut sangat kecil dan boleh melepasi…

  • Buletin JELITASARA,  Tudung Online Terkini

    AIDILADHA 2020 SEMAKIN MERIAH – BEBAS COVID-19

    Tahun ni antara tahun yang sangat mencabar buat semua orang, ada yang tidak dapat berjumpa keluarga, ada yang diberhentikan kerja, ada yang hilang keluarga dan sebagainya. Semua ini satu ujian besar daripada Allah SWT bukan hanya di negara kita sahaja tetapi seluruh dunia. Setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya, kita yakin dengan janji Allah pasti ada kebahagian selepas ini. Sesungguhnya Allah menjadikan sesuatu sebagai ujian untuk menilai keimanan seseorang itu terhadapNya. Firman Allah didalam Surah Al-Anbiya’ ayat yang ke 35, ertinya; Dan Kami menguji kamu dengan kesusahan dan kesenangan sebagai cubaan dan kepada kamilah kamu semua akan dikembalikan. Penularan wabak Covid-19 pada tahun ini memberi kesan yang besar kepada semua…

  • Buletin JELITASARA

    HIKMAH RAMADHAN TAHUN INI DAN SIAPAKAH GOLONGAN YANG RUGI SETIAP KALI BERTEMU RAMADHAN ?

    “Dan kami tidak membebani seseorang melainkan menurut kemampuannya dan pada kami ada suatu catatan yang menuturkan dengan sebenarnya dan mereka tidak dizalimi” (QS. Al-Mukminun: 62) Jelas didalam Firman Allah tersebut bahawa setiap ujian yang Allah berikan kepada kita bukanlah untuk menzalimi diri kita, tetapi Allah ingin meningkatkan keimanan dan ketaqwaan hambanya kepadanya. Seperti satu dunia merasai saat sekarang, kita dilanda satu musibah yang sangat hebat iaitu penularan wabak Covid19 di seluruh dunia yang mana telah meragut berjuta nyawa. Sebenarnya Allah ingin memberi peringatan kepada kita bahawa, Allah jua lah yang berkuasa diatas sesuatu perkara itu, Allah yang mendatangkan wabak tersebut dan Allah juga yang boleh menghapuskannya. Tetapi Allah telah menegaskan…

  • Buletin JELITASARA

    Perintah Kawalan Pergerakan Covid 19 – Adakah Perlu ?

    Apabila Covid-19 merebak di seluruh dunia dan kini merebak di negra tercinta kita Malaysia, kerajaan telah mengenakan kuarantin dan kawalan pergerakan yang mana belum pernah terjadi sebelumnya. Kini negara kita Malaysia telah berusaha menutup seluruh bandar raya agar wabak corona virus tidak merebak.  Kuarantin dan kawalan pergerakan seringkali merupakan tindak balas pertama terhadap penyakit berjangkit baru. Dalam amalan kesihatan awam, “kuarantin” merujuk kepada pemisahan orang (atau komuniti) yang telah terdedah kepada penyakit berjangkit. “Pengasingan,” sebaliknya, berlaku untuk pemisahan orang yang diketahui dijangkiti. Walau bagaimanapun, dalam undang-undang kita, “kuarantin” sering merujuk kepada kedua-dua jenis campur tangan, serta menghadkan perjalanan. Pengasingan dan kuarantin boleh secara sukarela atau dikenakan oleh undang-undang. Walau bagaimanapun, masih ramai masyarakat yang…

  • Buletin JELITASARA

    KOLEKSI TERBARU JELITASARA 2019

    SARA EVA PRINTED  Koleksi tudung sarung JELITASARA yang menjadi kegilaan para wanita untuk tampil ringkas bersiap dengan masa yang minima. Nak pergi beriadah ke, jalan jalan ke, senang terus sarung je dah siap cantik. Material Moss Crepe  & awning dari Double Cotton, ianya strachable dengan potongan dibawah tulang pipi. Bahagian muka akan menampakkan muka seperti bujur sirih. Sara Eva Printed sangat menjimatkan masa awak semua, tak perlu iron. Nak bawa pergi travel, Sara Eva Printed wajib dijadikan koleksi yang patut dibawa bersama.   SARA NELLYSA 7.0 (INSTANT SHAWL) Koleksi HOT SELLING JELITASARA iaitu Sara Nellysa datang lagi untuk edisi 7.0 😱 Dapatkan hari ini dengan harga mampu milik. Didatangkan dengan warna baru dan…

  • Buletin JELITASARA

    BAJU KURUNG SARA BY JELITASARA 2018

      [ Launched today! ]: KURUNG SARA by JELITASARA 2018 with 7 sweet colors 💙💙 Manis kan 3 dara ni menggayakan KURUNG SARA koleksi Baju Kurung terbaru dari JELITASARA ni? Baju Kurung yang takkan lapuk dek zaman, masih menjadi pilihan gegadis & wanita masa kini.   Sesuai digayakan untuk ke apa jua majlis mahupun ke tempat kerja. Rekaan asli Baju Kurung yang Masih mengekalkan ciri-ciri kesopanan & keayuan. Anggun dengan KURUNG SARA dari JELITASARA dengan hanya RM169.00! Klik JELITASARA untuk info produk & pembelian online. Butik JELITASARA;   JELITASARA, Jln Lagenda, Melaka. Jelitasara Boutique Bangi Gateway Jelitasarabangisentral   Bagi yang sukakan warna lembut seperti baby blue ni, 3 warna ni sesuai…

  • Buletin JELITASARA

    MOOD REPUBLIK TOUR PERAK “SEPTEMBER 2018”

    JELITASARA MOOD REPUBLIK TOUR PERAK 2018 💃 _____ SIAP SEDIA warga Perak semuaaa untuk gelombang besar Mood Republik di negeri PERAK DARUL RIDZUAN! SAVE THE DATE SAVE YOUR MONEY untuk peasta jualan akhir tahun paling menggila dalam sejarah kewujudan negeri Perak! 🎪 MOOD REPUBLIK TOUR PERAK 📍 AMANJAYA CONVENTION CENTRE, CASUARINA HOTEL 📆 29 & 30 SEPTEMBER 2018 🕙 10 PAGI – 12 TENGAH MALAM       Jangan lupa WARGA PERAK, klik “GOING” di https://www.facebook.com/events/249143205803416/?active_tab=about dan temui kami di Ipoh Perak nanti 😉

  • Buletin JELITASARA

    Koleksi Terbaru JELITASARA 2018

    Koleksi yang ditunggu-tunggu hari ni dah available di website JELITASARA! Kurung Cotton Sara dihadirkan dengan 4 warna yang memang buat awak rambang mata nak pilih.. dengar kata ada size yang dah SOLD out pun tauuu. Baik cepat cepat grab di website JELITASARA & Butik JELITASARA Melaka. Jangan lupa untuk dapatkan SARA TIHANEY Instant Shawl juga dengan 17 warna pilihan di website JELITASARA & Butik JELITASARA Melaka, Bangi Sentral & Bnagi Gateway okay 😉  

  • Buletin JELITASARA

    MYCYBERSALE 2018 – EXTENDED!

    Mesti ada yang terkejut kan JELITASARA extend MYCYBERSALE 2018 sehingga 11 September 2018? Ini adalah untuk beri peluang kepada awak semua yang masih belum sempat atau belum puas shopping dengan HARGA RUNTUH di JELITASARA! Tambah pula kita semua bertemu hujung minggu yang panjang kali ini.. cuti kaw kaw sehingga 11 September 2018 kann so JELITASARA bagi peluang untuk awak semua shopping waktu cuti cuti nii 😉 Yang masih belum berpeluang untuk join LOGO HUNT CONTEST pun masih boleh join sehingga 11 September 2018. Ramai fans JELITASARA yang dah pun hantarkan penyertaan! Awak jangan ketinggalan okay.. NAK MENANG CINCIN EMAS 916? Setiap pembelian RM500 & ke atas awak semua berpeluang untuk…

  • Buletin JELITASARA

    Koleksi Terbaru JELITASARA 2018

    MYCYBERSALE 2018 sedang hangat berlangsung sekarang ni tau awakk.. dah grab belum koleksi JELITASARA dengan HARGA RUNTUH tu?? Kalau belum boleh lah start grab hari ni dengan koleksi terbaru! Ada harga combo sehingga jam 12 tengah malam ni sahaja. Design letops! SARA EVA PRINTED   SARA NAURA FULLY INSTANT   SARA EVA PLAIN   Dah ramai tau yang tak keruan dengan design terbaru ni. Rambang mata! Jom ke website JELITASARA untuk info produk & pembelian online!