• Tudung Online Terkini

    10 Jenama Telekung Popular di Malaysia

    Sebut je nama telekung, pasti menjadi kewajipan bagi semua wanita muslimah untuk memilikkinya bagi melaksanakan ibadah setiap hari untuk menghadap Allah SWT. Tetapi kepelbagaian jenama pada hari ini memberi variasi kepada muslimah untuk merasai pengalaman beribadah dengan penuh keselesaan. Kalau ingin bercakap tentang Jenama telekung di Malaysia, memang tak habis nak menulisnya, tapi cukuplah kita kenali 10 jenama telekung yang popular di Malaysia sebagai panduan untuk memilih telekung yang bersesuaian dengan diri kita. Seperti kita ketahui, JELITASARA merupakan pelopor tudung Online No.1 di Malaysia bermula tahun 2009 sehinggalah sekarang. JELITASARA antara jenama yang terawal dalam memasarkan tudung dan pakaian muslimah menggunakan website www.jelitasara.com dan JELITASARA mendapat pelbagai Anugerah dalam industri Muslimah Fesyen serta menjadikan JELITASARA antara 10 Jenama Telekung Popular di…

  • Tudung Online Terkini

    TREND BAJU KURUNG RAYA 2022

    Pasti kaum Wanita akan runsing tiap kali nak tibanya musim raya sebab kena mencari pakaian yang bersesuaian untuk dipakai bukan? Tidak kira lah jika anda ingin menonjol di antara adik beradik yang berpakaian mengikut tema ataupun inginkan sesuatu yang luar biasa, inilah masanya untuk bergaya lebih sikit dari biasa ! Koleksi baju kurung terbaru paling modern kini didatangkan dengan berbagai berwarna sehingga mampu memikat hati wanita untuk segera milikinya. Fesyen baju kurung panjang dan pendek pun tak luput dari perubahan design. Di hari raya boleh dikatakan hari untuk ‘fashion show’ baju-baju  raya yang unik, menarik dan gemerlapan jadi beli lah yang selesa untuk dipakai dan cantik mengikut citasara masing-masing di…

  • Tudung Online Terkini

    Kaftan Ibu Dan Anak

    Kaftan adalah salah satu pakaian yang sinonim dengan Wanita masa kini. Kaftan atau nama glamour nya baju kelawar. Kaftan merupakan gaun yang labuh sehingga ke paras buku lali, longgar, berlenggan panjang dan ada juga yang lengan paras siku sahaja. Biasanya orang akan fikir si pemakaianya hanya makcik-makcik di kampung dan juga ibu yang tengah mengandung. Kaftan juga sinonim dengan baju untuk dibawa tidur oleh kerana selesa dan tidak panas. Memang begitu lah kerana baju yang longgar dan rasa berangin ni membuatkan tidur rasa nyaman sahaja. Tetapi dengan sentuhan moden membuatkan kaftan selalu cantik di pandang dan sebenarnya sangat sesuai dipakai untuk berjalan dan bersiar-siar sekali sekala pun boleh. Jika pandai…

  • Tudung Online Terkini

    Bantuan Banjir Bagi Mereka Yang Terkesan

    Banjir teruk yang telah melanda di beberapa kawasan terutamanya di Shah Alam. Buat pertama kali peristiwa banjir ini berlaku dengan dasyat sekali. Bukan sahaja di Shah Alam bahkan banjir di 7 buah negeri melibatkan lebih 50 000 keluarga yang terjejas akibat banjir. Ramai yang terkesan dengan banjir sehingga ada dari mereka sudah tiada tempat berteduh, kehilangan ahli keluarga tersayang, barangan berharga dan sebagainya. Waktu sebegini amat penting untuk kita menolong satu sama lain dengan menghulurkan bantuan kepada mangsa banjir. terdapat banyak agensi yang menyalurkan beberapa jenis bantuan seperti makanan, barang keperluan, pembasmi kuman dan sebagainya. Terdapat juga yang membuat kutipan dana untuk disalurkan kepada mangsa banjir. Antara agensi atau usaha…

  • Business

    9 BRAND YANG MEMBUAT YEAR END SALE 2021

    Buat kaki shopping pastinya ternanti-nanti promosi jualan murah hujung tahun (Year End Sale) menjelang sambutan Tahun Baharu yang menawarkan diskaun cukup berbaloi dan menjimatkan. Bukan itu sahaja, kempen Year End Sale juga menjadi tarikh wajib untuk mereka ingati kerana banyak jenama-jenama yang tersohor akan menawarkan produk atau perkhidmatan mereka pada harga luar biasa. Tidak kira barangan solek, pakaian, tudung, kasut mahupun aksesori berjenama ditawarkan potongan diskaun sehingga 70 peratus untuk year end sale. Normal baharu dunia membeli-belah juga berubah apabila hampir kesemua tawaran dibuat secara maya sama ada di platform rasmi mahupun gedung maya terkemuka seperti Lazada Malaysia, Shopee Malaysia, Zalora, shein, website rasmi dan sebagainya. Pada akhir tahun  pastinya…

  • Buletin JELITASARA

    5 Jenis Hadiah Untuk Perempuan Yang Pasti Mereka Suka

    Hadiah Untuk Perempuan Mungkin korang ada kawan atau kekasih hati perempuan dan ingin bagi hadiah untuk birthday mereka nanti. Jadi disini kita akan kongsikan jenis hadiah untuk perempuan yang sesuai untuk mereka. Ianya akan memberi sedikit gambaran kepada anda senarai hadiah untuk perempuan. Mungkin anda sebagai seorang lelaki nak beri penghargaan kepada kaum wanita dengan memberi hadiah, tapi kurang idea nak bagi apa kepada mereka. Bila tiba hari yang istimewa seperti anniversary atau birthday dan korang bercadang untuk memberi hadiah sebagai penghargaan. Hadiah merupakan antara satu bentuk penghargaan kepada mereka. Siapa je yang tak suka kalau dapat hadiah, lagi-lagi daripada yang tersayang. Hadiah juga banyak jenis dan kerana itulah lelaki ni tiada…