BERITA TERBARU

POST TERBARU

KOLEKSI RAYA JELITASARA 2017 (OPEN FOR PRE-ORDER)

“RAYA? LAGI MERIAH DENGAN JELITASARA”

Terlebih bisa tutur bicara,
Disimpan jangan, ampun dipinta,
Syawal dinanti kan kunjung tiba,
Ikhlas dari hamba yang cantik jelita 😆

SARA dh terasa debaran raya nih. Awak dah ready ke nak melaram dengan koleksi raya SARA ?
Semestinya raya ni lebih meriah dengan JELITASARA kan

Atas permintaan yang sangat tinggi untuk gayakan koleksi JELITASARA raya nanti, SARA dah OPEN ORDER UNTUK ADRIANA PEPLUM ni demi awak semua tau !

SARA nak raya tahun ni semua melaram dengan koleksi SARA ye

PRE-ORDER hanya dibuka untuk tempoh 1 minggu sahaja (19-25 MAY 2017)

================
ADRIANA PEPLUM
================
Material :Korean Moss Crepe
Size : S, M, L, XL, XXL
Harga : RM229
Tarikh penghantaran : 7 June 2017

* Oh, setiap pembelian akan dapat EXCLUSIVE BOX, FREE SAMPUL RAYA DAN FREE POSTAGE tau ! Syokkk nya 😬

“OPEN PRE-ORDER FOR KURUNG CAMELIA (PLAIN)”

Nak bergaya simple, tapi still look elegant ?
Nak beraya sakan tahun ni ?
Nak sedondon dengan adik beradik ?

Jangan risau sebab, KURUNG CAMELIA (PLAIN) akan menjadikan raya awak semua lebih sempurna

SARA nak raya tahun ni semua melaram dengan koleksi SARA ye

PRE-ORDER hanya dibuka untuk tempoh 1 minggu sahaja (19-25 MAY 2017)

========================
KURUNG CAMELIA (PLAIN)
========================
Material : Como Crepe
Size : S, M, L, XL, XXL
Price : RM199
Tarikh penghantaran : 12 June 2017

Payment perlu dilakukan secara penuh dan tempoh untuk pembayaran sekurang-kurang nya dalam masa 24jam. .
Tunggu apa lg ? Jom order sekarang!

*Oh, setiap pembelian akan dapat EXCLUSIVE BOX, FREE SAMPUL RAYA DAN FREE POSTAGE tau ! Syokkk nya 😬

Macam mane nak PRE-ORDER?
PRE-ORDER hanya boleh dilakukan di website dan melalui agent2 yg sah tau !
Click link dibawah
http://www.jelitasara.com/onlineshop/336-pre-order

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

 

“TUDUNG RAYA 2017 JELITASARA”

COMING SOON – 15/5/2017, TUDUNG RAYA  JELITASARA UNTUK PARA WANITA!

Woww!!
Confirm bergetar hati para wanita selepas melihat KOLEKSI TERBARU JELITASARA

Kalau awak antara #jelitasaralovers, sekarang lah masa nya untuk awak dapatkan koleksi TUDUNG RAYA 2017 JELITASARA dengan design dan warna yang lagi cun melecun !

Iye awak, kali ni awak WAJIB melaram dengan koleksi terbaru SARA tau masa hari raya nanti . Semua design yang SARA keluarkan, semuanya design-design yang terkini, fabrik BERKUALITI,  selesa  je pakai dan yang paling penting HARGA SANGAT MAMPU MILIK !!

Mesti awak tak sabar kan ???? SARA so excited nak launching semua koleksi raya SARA ni 😉
2 bulan je lagi nak raya ni ! kena get ready ni supaya last2 minit tak terlepas <3

Pening la kepala SARA 🙁
SARA belum lg launching koleksi raya ni, tapi dh ramai yang PM, DM , WHATSAPP. Sabar ye awak semua !

Okey, SARA ceritakan sedikit untuk setiap koleksi tudung raya SARA dan apa yang special nya setiap tudung SARA ni <3

Antara koleksi SARA yang bakal launching pada 15/5/2017 ni ialah CLASSIC SARA, NAURA PRINTED, POLOS DIAMOND, LITTLE SARA DIAMOND, POLOS SARA PRINTED & POLOS LITTLE SARA PRINTED 

” FENOMENA CLASSIC QAISARA “

Peminat JELITASARA mesti tahu mengenai koleksi CLASSIC QAISARA ni kan ?

CLASSIC QAISARA merupakan koleksi yang paling meletops pada tahun 2012. Koleksi CLASSIC QAISARA pernah mencecah jualan  tertinggi yang pernah JELITASARA keluarkan. Tak sampai 1 hari je launching, semua dh SOLD OUT.
Kali ni JELITASARA keluarkan kembali koleksi CLASSIC QAISARA dengan pelbagai corak printed terkini dan pastinya meletops atas permintaan ramai .

Ianya didatangkan dengan 2 pilihan size iaitu Size M dan Size L. Material pula sudah semestinya yang berkualiti tinggi iaitu Cotton Stretchable + Chiffon Printed + Chiffon Plain. Paling penting, JELITASARA sangat mementingkan kemasan jahitan untuk setiap koleksi yang JELITASARA keluarkan.
Terdapat 8 pilihan corak yang menarik dan semestinya boleh mix and match dengan pelbagai baju .

Stay tuned and save the date to grab CLASSIC QAISARA !

” NEW ARRIVAL- NAURA PRINTED “

“Apa yang special agak nya NAURA PRINTED ni kan ?”
NAURA PRINTED adalah koleksi yang menjadi rebutan semua wanita kerana ianya merupakan koleksi yang paling mudah digayakan tetapi  masih kelihatan menawan.

Ianya  didatangi dengan pelbagai corak printed yang menarik dan mampu memukau setiap mata yang memandang. Hehehe
“Tak percaya?, Cuba lah gayakan dulu”

Material yang digunakan mesti la material yang berkualiti tinggi dan akan memberi keselesaan kepada si pemakai. Material nya ialah High Grade Stretchable Printed dan Korean Moss Crepe  . Material yang digunakan untuk awning pula ialah Double Cotton Stretchable. Yang paling tak boleh tahan, cutting untuk koleksi NAURA PRINTED sangat best dan selesa. Material yang digunakan tidak mudah terkoyak, rosak atau kecut selepas dibasuh tau. Untuk pengetahuan awak juga, NAURA PRINTED didatangkan dengan 6 pilihan corak yang sangat cantik.

Untuk koleksi ni, awak juga boleh hadiahkan kepada yang tersayang tau. “Ha, bersempena HARI IBU yang bakal datang nanti, NAURA PRINTED merupakan pilihan terbaik yang boleh dihadiahkan kepada ibu -ibu awak semua tau” 🙂

” SUSAH NYA NAK CARI TUDUNG IBU DAN ANAK ! “

“Ramai yang request supaya SARA keluarkan tudung ibu dan anak ni”
“Katanya nak matching-matching dengan anak pada pagi raya nanti”
So, disebabkan ramai yang asyik duk PM,DM,WHATSAPP SARA sebelum ni, awak semua jangan ketinggalan untuk dapatkan koleksi ibu dan anak pada 15/5/2017 nanti tau.

Untuk koleksi POLOS DIAMOND DAN LITTLE SARA DIAMOND ni, SARA datangkan dengan diamond yang sangat cantik. 

“Apa yang cantik nya SARA ? Ha, meh SARA cerita sikit mengenai POLOS DIAMOND ni”

POLOS DIAMOND ni ada emblishment dimana kami datangkan dengan corak “DRAGON FLY” yang sangat comel  gitewww !

Ehhhh kejap ! Bukan setakat cantik sahaja tau ! Material kain yang sangat sejuk , sangat selesa ! Material nya ialah High Grade Soft Cotton Stretchable.  Sampai rasa nak bawa tidur je tak mau buka-buka dah. Hihihi .

Tak lupa juga padanan awning pada POLOS DIAMOND ni ! Sangatlah mudah dibentuk ! Yesss itulah point paling penting bagi kita yang berhijab ni kan ! Tiuplah angin kuat mana pun,gituuu juga kedudukan tudung ni .
Jangan terlepas untuk awak dapatkan POLOS DIAMOND ni okay!

“Eh kejap, belum habis lagi laa. Banyak lagi ni kelebihan dia! Meh SARA sambung lagi cerita pasal LITTLE SARA DIAMOND ni!”

Mommy mana je takmau pakai 1 SET sama dengan anak kan ?
JANGAN RISAU !
Kalini SARA kasi chance kat mommy untuk pakai sama-sama dengan anak !
Design yang sangat simple ! Kain yang sangat sesuai untuk si manja .

Mesti kalau pergi beraya , si manja tak sampai 10 minit dah cabut tudung dia kan ? JANGAN RISAU ! Takde dah kes lepasni anak pi beraya rumah sedara-mara tak sampai 10 minit dah anak tanggalkan tudung sebab rimas !
Kalini SARA syorkan mommy belikan si manja LITTLE SARA DIAMOND ni okay .

” KALAU PERGI RUMAH MAK MERTUA MESTI KENA MARAH SEBAB PAKAIKAN ANAK KECIL TUDUNG BESAR , TAK PADAN LANGSUNG DENGAN SI MANJA “

Jangan risau mommy ! Jangan stress lagi nak cari tudung buat si manja ! TADAAA ! haa ajaib tak hihihi !

POLOS SARA PRINTED untuk si ibu dan POLOS LITTLE SARA PRINTED untuk si manja . Alahai comel sangat kalau dapat pakai sedondon dengan anak kan ? Untuk mommy kita bawakan POLOS SARA PRINTED yang sangat selesa ! Mudah dipakai kemana sahaja ! SARUNG DAN SIAP ! Tak perlu pening-pening lagi nak iron tudung nak lilit tudung . Terdapat 2 pilihan size iaitu Size M dan L tau.

Untuk si manja pun kami tetap mengutamakan keselesaan . Terdapat 2 pilihan size iaitu Size XS dan S untuk si manja.
Haippp ! bukan itu sahaja ! Kami juga ada letakkan “RIBBON BEADS” untuk size XS tau pada awning si manja.
Haaa macam cantik macam comel takkkk ! Confirmmm lah toleh-toleh je anak mommy dah terlena minum susu TANPA membuka POLOS LITTLE SARA PRINTED ni ! Takde dah kes anak mommy merengek leher merah2 bila bertudung je nak cabut !

 

Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan semua KOLEKSI  RAYA 2017 JELITASARA nanti tau !

SAVE THE DATE 15/5/2017. Dah boleh plan dengan kawan-kawan, husband untuk serbu butik SARA nanti 😉

Koleksi AWESOME ni semua akan AVAILABLE  di WEBSITE dan di semua rangkaian BUTIK kami :

Website

Butik
JELITASARA JALAN LAGENDA MELAKA.
JELITASARA BANGI GATEWAY.
JELITASARA BANGI SENTRAL.

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

JELITASARA SPECIAL SERVICE


Sometimes bila tiba hari special orang yang tersayang, mesti kita nak bagi something yang special untuk dia jugak kan? Ye la, walaupon mungkin nilai nya tak seberapa, tetapi sekurang kurang nya bermakna untuk mereka kan
.
Ha, kalau awak nak bagi hadiah special untuk yang tersayang sempena birthday mereka, awak boleh hadiahkan koleksi daripada JELITASARA tau. Sebab ape ?
Sebab, kami ada “Special Service” tau yang awak boleh gunakan .
So, bila awak nak “Special Service” daripada kami, kami akan buat seperti yang dalam gambar  ni. Ha, cantik kan ?
.
Jadi, tunggu apa lagi, buat la suprise untuk yang tersayang sekarang tau .
.
“Macam mana nak buat tu untuk special service ?”
“Macam mana nak apply?”
.
Ha, jangan lupa tau untuk layari website JELITASARA . Layari www.jelitasara.com then pergi ke ruangan “Special Service”
Atau awak boleh jugak walk in ke butik kami 
.
Cepat2, birthday yang tersayang dah hampir ni, buat la suprise sekarang

 

 

KOLEKSI TUDUNG TERBARU JELITASARA (APRIL 2017) 2.0

“MAK MERTUA AKAK SELALU MARAH AKAK SETIAP KALI BALIK KAMPUNG”

Waduhhh, kenapa mak mertua akak marah akak ni ?
“Ye lah, macam mana tak marah kalau setiap kali balik kampung, asyik gayakan tudung yang lawa je, yang koleksi terbaru je. Mana tak menyirap mak mertua akak tu ha”
“Mak mertua akak asyik tanya je pakai tudung ape, beli dekat mane?”
“Akak cakap lah, akak pakai tudung JELITASARA
“Mak mertua akak, apa lagi, terus buka website JELITASARA. Hahahahaha”
“Mak mertua akak kata, koleksi terbaru JELITASARA kali ni, memang meletops lahh. Mak mertua akak dah tak sabar nak grab tu. Hehehehe. Akak pon tak sabar jugak”

Ha, apa sebenar nya nama koleksi terbaru ni?

Nama diberi SARA KATE LACE (FULLY INSTANT).
Serius kata, nak pakai SARA KATE ni, masyallah sangat mudah .Sebab ape? Sebab nya, awak cuma sarungkan je SARA KATE ni, lepas tu dah boleh pi keluar dah. Senang kan? Sarung je dah cantik.

Material apa guna?
Ha, material yang digunakan untuk koleksi terbaru kali ni semestinya Bubble Chiffon . Material nya best, super selesa lah untuk awak gayakan nanti !

Berapa colour ada?
Didatangkan dengan 5 colour yang senang untuk di mix and match dengan semua pakaian awak. Mesti rambang lah mata nanti nak pilih yang mana satu. Hehehehe
Kalau confuse nak pilih yang mana, awak boleh grab semua tau ☺️

Apa yang special nya lagi?
Special nya tentang Sara Kate Lace ni, ianya didatangkan dengan lace yang sangat cantik dan semestinya akan menaikkan seri si pemakai nya nanti

Berapa tu SARA?
RM85 sahaja awak !

“SIAPA NAK KELIHATAN CANTIK TANPA PERLU BERSIAP LAMA?”

Siapa kat sini ambil masa 15 minit nak lilit tudung ?
Siapa kat sini jugak yang nak cara mudah untuk kelihatan cantik tanpa perlu bersiap lama?
Ha, jangan risau sebab JELITASARA ada penyelesaian untuk awak semua!

“Kenapa jangan risau?”
Kerana, kini JELITASARA telah pon mengeluarkan koleksi terbaru yg semestinya bakal menyerlahkan lagi kejelitaan anda dan anda juga tidak perlu ambil masa yang lama untuk bersiap tau

“Apa nama koleksi terbaru tu?”
“Berapa harga nya?”
Ha, meh sini nak cerita sikit.
Nama yang diberi ialah SARA KATE (FULLY INSTANT).
Serius kata, nak pakai SARA KATE ni, masyallah sangat mudah.
Sebab ape? Sebab nya, awak cuma sarungkan je SARA KATE ni, lepas tu dah boleh pi keluar dah. Senang kan? Sarung je dah cantik.

Material apa guna?
Ha, kalau bab-bab material ni, awak tak payah risau sangat lah. Kan dah menjadi tradisi untuk JELITASARA mengeluarkan tudung yang berkualiti tinggi dan semestinya selesa untuk para peminat JELITASARA semua.
Material yang digunakan untuk koleksi terbaru kali ni semestinya Bubble Chiffon. Material nya best, super selesa lah untuk awak gayakan nanti !

Didatangkan dengan 9 colour yang segar untuk awak semua. Mesti rabak lah mata nanti nak pilih yang mana satu. Hehehehe
Berapa SARA?
RM85 sahaja awak !

“MEMPERKENALKAN SARA PEARL EXCLUSIVE REKAAN TERKINI JELITASARA UNTUK AWAK SEMUA”

Kali ni JELITASARA telah keluarkan design terbaru iaitu SARA PEARL EXCLUSIVE. Sesiapa yang belum ada koleksi SARA PEARL, buat temu janji hari ni dengan family, sedara mara, husband tersayang serbu butik JELITASARA ye esok

Pattern terbaru kali ni tersangatlah mengancam jiwa raga para wanita semestinya. Dah la senang nak pakai, tak payah beria guna jarum banyak-banyak pulak tu. Sekali lilit, terus lawa!!

Material pulak macam biasa, haruslah dari material yang berkualiti tinggi dan selesa. Kami
menggunakan material Premium Chiffon. Bile pakai je, memang sejuklah dan awak akan rasa tak nak cabut pun bile dah pakai.
Yang paling menarik ialah, didatangkan dengan hiasan Pearl yang semestinya akan menyerlahkan lagi kejelitaan si pemakai nya nanti !
.
Didatangkan dengan 6 colour semuanya. Kesemua 6 colour pastinya memudahkan awak untuk mix and match dengan semua pakaian awak nanti
.
Berapa SARA?
RM82 sahaja !

Koleksi AWESOME ni semua sudah ada di WEBSITE dan di semua rangkaian BUTIK kami :

Website
http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Butik
JELITASARA JALAN LAGENDA MELAKA.
JELITASARA BANGI GATEWAY.
JELITASARA BANGI SENTRAL.

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

Sejarah Hijab Dalam Islam

Kalau kita lihat sekarang, banyak isu yang dapat menarik perhatian dan menjadi salah faham serta serangan golongan anti Islam berhubung dengan isu wanita. Isu nya banyak, tetapi selalu berkaitan dengan penindasan, diskriminasi, keganasan, ketidakadilan dan tidak mempunyai kebebasan yang diberikan kepada para wanita Islam untuk menjalankan kehidupan mereka.

Rambut telah dikaitkan dengan kecantikan dan kemuliaan wanita dalam menjaga kehormatan seorang wanita. Sebagai seorang wanita kita perlu menitik beratkan bagaimana Islam menjaga kehormatan wanita dengan mewujudkan satu sistem hijab yang merangkumi antara lain garis panduan pakaian menutup aurat dan menjaga pandangan dan batas-batas pergaulan untuk mengatur (bukan menyekat) interaksi antara lelaki dan perempuan dalam masyarakat.

Apa itu hijab/tudung?

Tudung/hijab merupakan sehelai kain yang digunakan untuk menutup keseluruhan rambut, kepala serta leher dan bahagian bahu sehingga melepasi dada. Tudung atau dalam bahasa Arab dipanggil “hijab” yang merupakan satu identiti yang selalu dikaitkan dengan wanita Islam.

Pemakaian tudung mula diwajibkan dalam Islam dengan turunnya ayat 31 dari surah An-Nur yang memerintahkan muslimah yang sudah didatangi haid agar menutup kepala dengan tudung.

Dalam surah An Nur ayat 31 bermaksud :

Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka 

Selain Islam, amalan memakai tudung juga ditekankan oleh wanita Yahudi dan Kristian terutama bila mereka beribadah di dalam gereja dan kuil. Dalam tamadun Greek dan Rom pulak, pemakaian tudung kepala hanya dikhaskan untuk wanita bangsawan sebagai simbol status mereka sahaja. Tudung kepala juga menjadi sebahagian daripada pakaian harian dan tradisi pelbagai bangsa seperti wanita Hindu di India, komuniti Amish di Amerika dan wanita di negara Eropah Timur.

Kalau kita dapat lihat, sebenarnya cara pemakaian tudung juga berbeza-beza, ada yg sama macam pemakaian hijab Islam dan ada yang hanya menutup sebahagian rambut sahaja.

Untuk menghasilkan sehelai tudung, pelbagai jenis fabrik yang digunakan seperti renda, sutera dan sebagainya. Pemilihan jenis kain , corak dan warna bergantung kepada banyak faktor seperti cuaca, status individual dan lain-lain.

Selepas terjadinya peristiwa 9/11, Islam mula menjadi perhatian antarabangsa dan tudung juga mendapat tempiasnya. Tudung dikaitkan dengan imej keganasan dan dilihat sebagai salah satu bentuk penindasan terhadap wanita Islam. Untuk sesetengah negara barat seperti Amerika Syarikat dan Perancis, mereka mengharamkan pemakaian tudung kerana berpendapat tudung menindas hak asasi wanita. Tetapi, dalam masa yang sama, tudung mula menerima publisiti daripada pelbagai media disebabkan rasa ingin tahu masyarakat antarabangsa terhadap hijab itu. Tudung bukan lagi lambang kemunduran atau pemaksaan terhadap wanita, tetapi menjadi tanda kebebasan wanita dari segala bentuk perhambaan dan eksploitasi.

Fesyen hijab masa kini

Jika kita dapat lihat, hingga ke hari ini, tudung telah melalui proses evolusi, dan inovasi dari seluruh pelusuk dunia, dengan menggunakan pelbagai jenis material dan gaya pemakaian. Impak daripada kemajuan tekhnologi sekarang seperti internet, jutaan muslimah seluruh dunia dapat berkongsi penggayaan tudung dari pelbagai negara dengan pelbagai aneka adunan corak, warna dan jenis kain. Jika kita dapat lihat, penggayan turban bermula dari Afrika dan India, tetapi kini menjadi salah satu trend dan gaya bertudung termasuk lah Malaysia. Jika kita dapat lihat, pada suatu masa dulu, artis seperti Yuna telah menaikkan penggayaan turban ini selepas beliau mulai menggayakan pemakaian turban tersebut. Disebabkan Yuna artis yang terkenal, maka mudahlah dia untuk mempengaruhi orang lain dengan cara pemakaian beliau. Setelah turban, tudung bawal pula mendapat kedudukan tempat paling atas dalam hati wanita di Malaysia pada suatu ketika dahulu. Tudung bawal pada suatu ketika telah menjadi satu fenomena terhadap para wanita kerana penggayaan untuk tudung bawal adalah sangat mudah dan terdapat pelbagai jenis corak. Namun, dengan peredaran masa, hijab seperti shawl telah pon menjadi fenomena paling mendapat tempat di hati peminat. Penggayaan shawl juga mudah dan peminat shawl boleh menggayakan shawl tersebut dengan bermacam lilitan dan mereka pasti kelihatan sangat cantik.

Setelah mengikuti perkembangan fesyen terkini, JELITASARA sentiasa memberi sentuhan baru dalam penggunaan material dan rekaan dalam setiap koleksi tudung JELITASARA. Seiringan dengan matlamat untuk menjadi “MALAYSIA’S LEADING ISLAMIC FASHION ONLINE STORE”, JELITASARA kini telah meluaskan rekaan mereka tidak hanya tertumpu kepada rekaan tudung untuk dewasa sahaja, malahan telah pon membuat rekaan untuk kanak-kanak. JELITASARA kini telah pun membuka mata untuk menjadikan semua termasuk remaja, wanita berkejaya, malahan kanak-kanak untuk sentiasa menggayakan koleksi daripada JELITASARA kerana kami yakin bahawa koleksi tdung kami pasti akan membuatkan anda berasa teruja dan kelihatan cantik setelah menggayakan nya. Sehingga kini, JELITASARA mampu untuk menapak dalam industri fashion dan merupakan antara nama besar dalam fesyen tudung dan mampu bersaing secara sihat. Terdapat pelbagai jenis tudung seperti tudung sarung, tudung awning, tudung instant, tudung shawl dua muka dan sebagainya. Peminat JELITASARA pasti tidak keruan apabila melihat koleksi daripada JELITASARA.

 

 

Fesyen vs tuntutan agama

Alhamdulillah, jika kita dapat lihat sekarang, penghijrahan para selebriti wanita untuk mengenakan tudung sekali gus turut memberi impak dalam industry fesyen dan pakaian muslimah di Malaysia. Pengaruh mereka yang besar terhadap masing-masing dimanfaat kan sepenuh nya dengan membuka sendri jenama tudung dan pakaian muslimah sendiri. Dari segi positif, personaliti, artis dan selebriti yang bertudung ini boleh menjadi ikon dan inspirasi kepada wanita-wanita untuk menutup aurat dan mengenakan hijab.

Tetapi dalam masa sama, elemen glamour yang dibawa oleh mereka dalam fesyen hijab dan ditambah dengan persaingan sengit dalam perniagaan ini melahirkan banyak rekaan yang kurang menepati syarat berpakaian wanita Islam.

Sering kita dengar mengenai isu seperti pakaian yang terlalu ketat di bahagian tubuh walaupun memakai tudung kepala atau terlalu berlebih-lebihan dalam bergaya. Situasi ini telah pon mencetuskan perbahasan tentang sama ada wanita memakai hijab kerana mengikut arus atau jujur menuruti seruan agama? Adakah mereka betul-betul menghayati konsep ‘hijab’ yang bertujuan melindungi diri supaya tidak menjadi perhatian yang salah, tetapi menjadi sebaliknya, iaitu alat yang memancing fitnah?

Oleh kerana itulah, setiap koleksi tudung mahupon baju yang dikeluarkan oleh JELITASARA pastinya mengikut syariat Islam seperti menggunakan material yang tidak jarang, baju yang tidak ketat dan sebagai nya. JELITASARA ingin agar semua peminat dapat bergaya dengan rekaan modern tetapi masih lagi mengikut syariat Islam. Kita sebagai seorang wanita seharusnya menjaga aurat kita daripada terdedah sana sini dan elakkan daripada menggayakan sesuatu yang boleh menimbulkan fitnah dan menarik perhatian lelaki.

Tidak salah untuk mengikut trend fesyen semasa kerana Allah menyukai kecantikan namun Allah menuntut hamba-hambanya agar bersederhana dan tidak melampaui batas.

Alhamdulillah dengan koleksi-koleksi daripada JELITASARA, anda mampu untuk bergaya dalam masa yang sama mengikut syariat islam !

Terima kasih kerana sentiasa memilih JELITASARA 🙂