BERITA TERBARU

POST TERBARU

KOLEKSI TERBARU JELITASARA (FEBRUARI 2017)

1 – SARA KATE (FULLY INSTANT).

SARA KATE merupakan New Collection by Jelitasara yang sangat mudah dan cepat untuk digayakan. Si pemakai boleh menggayakan nya

dengan hanya 30 saat sahaja. Sangat sesuai untuk dipakai ke pejabat atau majlis rasmi. SARA KATE mempunyai 4 pilihan colour yang

membolehkan si pemakai mix and match dengan pelbagai jenis baju. Kekuatan SARA KATE adalah terletak pada batuan yang exclusive

yang menampakkan si pemakai lebih elegant dan glamour. Alhamdulillah, setelah keluaran SARA KATE mendapat banyak sambutan

daripada semua para penggemar Jelitasara, Founder Jelitasara, Puan Aween telah mendapat ilham untuk mengeluarkan koleksi terbaru

yang sangat cantik dan menawan. Material Bubble Chiffon (stretchable) digunakan untuk memberikan keselesaan di bahagian muka, kain

yang ringan untuk dipakai, dan senang terbentuk akan menjadikan si pemakai kelihatan sangat cantik dan elegant.

 

2 – SARA CAMELIA (FULLY INSTANT)

SARA CAMELIA merupakan koleksi HOT  yang mendapat sambutan hangat daripada semua penggemar Jelitasara. Keindahan reka

bentuk tudung menampakkan kematangan dan evolusi dalam gaya terkini. SARA CAMELIA sesuai digayakan dengan pelbagai jenis

pakaian dan didatangkan dengan 4  pilihan warna. Ianya sangat mudah digayakan kerana design nya merupakan FULLY INSTANT.

Kekuatan SARA CAMELIA  adalah terletak pada design yang menarik dengan batuan yang menampakkan ianya lebih exclusive apabila

digayakan. SARA CAMELIA adalah design yang paling HOT pada tahun 2016 dan telah mencatatkan jualan yang paling tinggi. Material

yang digunakan adalah Bubble Chiffon (stretchable) untuk memberikan keselesaan di bahagian muka, kain yang ringan untuk dipakai, dan

akan menampakkan si pemakai kelihatan sangat manis dan bergaya. SARA CAMELIA adalah koleksi yang WAJIB untuk semua

penggemar Jelitasara miliki. Jadilah antara orang pertama yang memiliki SARA CAMELIA ini ! Awesome!

 

3 – SARA DEENA (2 LOOPS)

SARA DEENA  merupakan New Collection yang ringkas dan mudah dipakai kerana ia didatangkan dengan rekaan 2 Loops. Terdapat 5

pilihan warna, dan sesuai digayakan untuk ke majlis rasmi dan kasual. Rekaan SARA DEENA didatangkan dengan batuan yang exclusive

dan lace yang sangat cantik. Material yang digunakan adalah Heavy Chiffon untuk memberikan keselesaan dan mudah terbentuk di

bahagian muka, kain yang ringan untuk dipakai dan semestinya akan menampakkan si pemakai kelihatan sangat manis.

 

4 – SARA EDORA (INSTANT SHAWL)

SARA EDORA merupakan semi instant yang siap dijahit dibahagian muka. Reka bentuk yang dibuat menggunakan Premium Chiffon

dengan batuan DIAMOND menampakkan perincian di bahagian atas dan tepi di sebelah kanan hijab. Sangat mudah untuk menggayakan

semi instant kerana ianya sangat flexible, hanya sekali lilit dengan jatuhan DIAMOND di tepi akan menampakkan lagi keserian

anda. SARA EDORA didatangkan dengan 8 pilihan warna dan ditaburi dengan batuan yang exclusive.

Ianya akan memudahkan pemakai mix and match dengan pelbagai jenis baju.

 

 5 – SARA PUCCI (MINI KURUNG)

Koleksi terbaru untuk baju  kali ini tersangatlah menggoda dan bakal membuatkan para wanita terpaku dengan rekaannya. Nama yang

diberikan adalah SARA PUCCI, boleh digayakan pada bila-bila masa sahaja. Material yang digunakan untuk SARA PUCCI  adalah Korean

Moss Crepe, jenis fabrik yg digunakan “iron-less” sesuai bagi wanita berkerjaya dan mudah untuk dibawa travel.  Terdapat 3 pilihan warna

untuk dijadikan koleksi JS LOVERS semua.

 

6 – BROOCH

Jelitasara telah mengeluarkan produk terbaru iaitu BROOCH by Jelitasara. Terdapat pelbagai jenis saiz, corak dan warna untuk

BROOCH tersebut. BROOCH yang dikeluarkan boleh  mix and match dengan pelbagai tudung. Kepada penggemar

BROOCH, anda boleh menggayakannya dengan penuh yakin dan bergaya. Setiap BROOCH yang dikeluarkan adalah berbeza harga

mengikut rekaan dan saiz.

Koleksi AWESOME ni semua sudah ada di WEBSITE dan di semua rangkaian BUTIK kami :

Website
http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Butik
JELITASARA JALAN LAGENDA MELAKA.
JELITASARA BANGI GATEWAY.
JELITASARA BANGI SENTRAL.

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

HAPPY SHOPPING DEAR !

JELITASARA-DRAMA 2017 (2.0)

Lokasi : Depan Butik

..Sedang mereka dalam perjalanan dan akhirnya sampai di kawasan hadapan kedai..

SARA : Yeay sampai jugak, punyalah jammed tadi kan?

JELITA : Mahu nya tidak. Dari pagi tadi sampailah skrg hujan tak berhenti. Iolls kesejukan dah ni..

SARA : Kan?? Kalau dapat mee tomyam panas2 sedap ni. Aduhh, kedai tutup plak.

JELITA : A’ a kan sis. Tau xpe. Eh, nape tu??

SARA : Ramainya orang. Eh! Apasal berkerumun kat kereta kita ni??

JELITA : Agaknya sume nak tau pasal keluaran terbaru kita ni..

Mereka pun menggagahkan diri membuka pintu kereta lantas keluar. Sekumpulan remaja berserta mikrofon ditujahnya ke arah sis SARA dan sis JELITA.

REMAJA1 : Kami dgr sis nak keluarkan PALAZO, apa nama PALAZO ni??

REMAJA2 : Wah keluaran kali ni nampak lg vazzzz, cuba komen sikit..

JELITASARA : Eh cepatnya Uolls dapat berita. Camni2 sabar. Bawak bertenang. Nak sis belanja air dulu ke?

REMAJA RAMAI2 : TAKNAK! KAMI NAK PALAZO! KAMI NAK PALAZO!!

SARA : Kejap2, hehehe, pertama sekali sis nak ucapkan terima kasih sebab sentiasa menyokong sis dengan segala update2. Ye betul! Tapi bukan PALAZO je, malah ade KURUNG MELATI dan dua koleksi tudung FULLY INSTANT. Senang sgt nak pakai tudung2 ni, sarung terus je dah cantik menawan Uolls. Ni Weolls mempersembahkan keluaran kali ni, Weolls belanja sikit :


1-SARA JEMYMA (FULLY INSTANT )                                                                   2-SARA NAURA PRINTED (FULLY INSTANT)


3-KURUNG MELATI

4-SARA PANTS

RAMAI2 : CANTIIIIKKKK UOLLSSS!! JELITASARA AWESOME!!

JELITASARA : Macam biasa korang jgn lupa singgah ke laman sosial kami. Atau terus ke butik berdekatan, boleh try2 size giteww.

RAMAI : Jooommmm serrbuuuuu!!!

Facebook : https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram : https://www.instagram.com/jelitasara/

P/S : JANGAN LUPA FOLLOW LAMAN SOSIAL KAMI YE.

JELITASARA-DRAMA 2017 (1.0)

SARA : Uolls..eh betul ke ni? Berjumpa lagi ke? Macam kenal je. Ni yg loyal customers tu ke? Ya Allah, JS lovers lah. Sis JELITA, meh tgk ni.

JELITA : Eh, a’a la. Macam tak percaya je. Macam kenal je tudung tu, Macam…

SARA : Kau rase?

JELITA : Fuh, dah memang sah, ni mesti dari collection2 sebelum ni. Sis pun tak sempat sambar sehelai dua uolls sbb sis sibuk menyiapkan kelengkapan anak2 ke sekolah.

JELITASARA : Assalamualaikum, Hola! Sis semua ingat lagi tak? Sis SARA la, rindu sis SARA tak? Eh sorry2, rindu kami tak, JELITASARA??

SARA : Sekali lagi, Uolls semua rindu JELITASARA tak?? Haa kau, dah macam konsert dah..hahaha

JELITA : Kau kalau tak over tak sah kan? Lupe plak nak ucap, masih belum terlewat lagi kan?

JELITASARA : Selamat menyambut tahun baru 2017 uolls. Weolls sgt2 TERUJA! EXCITED! GUMBIRA! Sume rase ade ni, haa giteww.

SARA : A’a kan, sebab kebetulan JELITASARA dah keluar dengan keluaran2 baru utk semua JS LOVERS. Yang penting lebih GAH! DIVA! ELEGENT! segala macam lagi lah, yang pasti mcm pantun ni haa
” Pontianak terbang terlanggar tiang,
siapa suruh pecut lampu kuning,
tudung best customer girang,
pakai sedap poket pun tak kering”

JELITA : Yezzaa, tu yang penting, “pakai sedap poket pun tak kering”. Dah la koleksi eksklusif, tapi berpatutan, macam beli Starbucks harga Coolblog. Hehe, tudung high-class tapi “MAMPU MILIK”. Eh SARA, kau buat ape tu?

SARA : Beli Coolblog jap tadi. Iolls dah haus, sorry ok, hehe

JELITASARA : “Mempersembahkan, keluaran terbaru Weolls

1-MEERA SARA (INSTANT SHAWL)             2-SARA JADORE DIAMOND (LONG SHAWL)         3-SARA JASMINE (INSTANT SHAWL)

 

4-SARA SQUARE PRINTED                                                                                                     5-SARA KATE (FULLY INSTANT)

 

JELITASARA : Bukan tudung je tau, mini kurung pun weolls ade

  AURORA (MINI KURUNG)

JELITASARA : Haa ternganga masing2,hehe..jgn ckp sis tak payung.

SARA : Tu baru sikit sis2 sekalian, tahun 2017 ni menjanjikan idea dan kreativiti TEAM JELITASARA yang akan dipersembahkan dlm setiap keluaran dan semestinya, MAMPU MILIK.

JELITA : Eh lupe, ni ade kitorang sertakan kalau nak singgah kat laman social kami. Singgah je, kami tak saman pun, hahahahaha. Ok over lak gelak. Sorry.

Facebook : https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram : https://www.instagram.com/jelitasara/

 

JELITASARA : Haa macam mane? Gempak2 keluaran kali ni? Dah la awal tahun pulak tu, segala aura positif puas dah kami curah dan Yeaahhh! Hasilnya SUPERB Uolls!

SARA : Eh, alamak JELITA! Meeting next week  ni, boss kata ade surprise nak bincang.

JELITA : A’a la ek. Ok la guys, ape2 pun jgn lupe follow up media social kami utk lebih byk info2 baru. Weolls balik dulu

JELITASARA : Jumpa lagi Uolls..Eh, tiket parking td kau letak kat mane SARA?

JELITASARA X MOODREPUBLIK TOUR JOHOR 2016

Print

Assalamualaikum dear JS lover!

Seperti yang telah sis janjikan sebelum ni, untuk blog post kali ini, sis akan share kepada semua JS Lover, apa yang menarik bakal diberikan kepada anda di MoodRepublik Tour Johor 2016 yang bakal berlangsung pada hari Jumaat & Sabtu minggu ini!

Antara yang menarik JELITASARA sediakan untuk warga Johor nanti ialah :-

KOLEKSI BARU BAKAL DIPERKENALKAN

whatsapp-image-2016-12-19-at-5-17-20-pm-1

whatsapp-image-2016-12-19-at-5-17-23-pm-1whatsapp-image-2016-12-19-at-5-17-24-pm

 

FREE GIFT 

whatsapp-image-2016-12-21-at-9-51-51-am

whatsapp-image-2016-12-20-at-4-44-36-pm-1

Selain itu, JELITASARA juga akan berikan

1- WAREHOUSE SALE 

2- CLEARANCE SALE

KEPADA SEMUA KOLEKSI JELITASARA!

KITA NAK BAGI CLEAR HABIS.

BIAR SATU JOHOR MAMPU PAKAI KOLEKSI JELITASARA!

SAVE THE DATE YA!
BOOTH NO 15, 16 & 17
PERSADA JOHOR INTERNATIONAL CONVENTION CENTRE
23 & 24 DECEMBER 2016
10AM – 12PM

#luaskankejelitaanmu

Banyak lagi yang kami akan berikan. Untuk info lanjut, follow social media kami ya

Facebook : https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram : https://www.instagram.com/jelitasara/

whatsapp-image-2016-12-20-at-3-47-32-pm

JELITASARA X MOODREPUBLIK TOUR JOHOR 2016

15325210_10154847048804571_7193502611404784240_o

Assalamualaikum JS Lover….

Tahun 2016 semakin melabuhkan tirainya. Kurang lebih 2 minggu lagi, 2017 bakal menjadi tahun baru yang bakal menyajikan ujian dan cabaran yang lebih hebat. Bersedia atau tidak…kita kena hadapi apa sahaja yang bakal menjelang tiba.

Saban tahun, saban bulan dan saban hari, sis Sara teringin sangat nak turun ke Johor bertemu dengan JS Lover Johor yang sis tau, sentiasa support JELITASARA setiap masa dan ketika. Tapi sis macam risau la, diorang ni nak ke JELITASARA turun Johor ni.

So, bila sis Sara buat research sikit, study dan buat survey tentang sambutan warga JOHOR tentang JELITASARA, Alhamdulillah..keyakinan sis bertambah ampuh. Dan akhirnya………JELITASARA AKAN KE JOHOR BAHRU !!!!

Alhamdulillah bersyukur sis Sara ke hadrat Ilahi kerana memberikan JELITASARA peluang berkunjung ke Johor sebagai penutup tahun 2016 yang cukup baik buat JELITASARA. Juga jutaan terima kasih buat MOODREPUBLIK diatas peluang dan ruang yang diberikan untuk kami sama-sama merasai kemeriahan warga Johor di EVENT MOODREPULIK TOUR JOHOR 2016!

Memang dah lama sis nantikan saat ini. Dan “timing” untuk ke Johor ni memang “timing terbaik” lah kata orang!
JELITASARA akan ke Johor buat PERTAMA KALI, sebagai event penutup dan TERAKHIR untuk tahun ini!

Okay banyak sangat dah sis membebel sambil menunjukkan rasa eksaiteddd yang tak terkawal ni..sis Sara share serba sedikit detail untuk EVENT MOODREPUBLIK TOUR JOHOR 2016!

Event       : MoodRepublik Tour Johor 2016.
Tarikh    : 23 & 24 Disember 2016.
Tempat   : Persada Johor International Convention Centre.
Masa        : 10pagi hingga 12malam.

Okay make sure JS Lover save date dan details ni dalam kalendar, reminder dan semua lah yang mampu buat korang tak lupa untuk datang. hehe.

Tapi sis…apa yang menarik JELITASARA nak bagi kali ni?
Soalan yang menarik…

Of cozesss dear akan ada sesuatu yang menarik dan istimewa untuk warga Johor. Pertama kali datang kot, mesti la nak bagi yang terbaik kan!

Tunggu blog post sis Sara yang seterusnya ye dear !

Terima kasih dan tunggguuuuu tauuu…..

Love,
JELITASARA.