BERITA TERBARU

POST TERBARU

Anugerah Personaliti Industri & Usahawan Malaysia 2018 Oleh NiagaTimes

Anugerah Personaliti Industri & Usahawan Malaysia 2018 Oleh NiagaTimes:
________
 
Alhamdulillah. Syukur kepada Allah. JELITASARA telah dianugerahkan ANUGERAH – ‘KEPIMPINAN INDUSTRI PENJUALAN MELALUI LAMAN WEB’ pada 19/4/2018.
Acara yang berlangsung dengan penuh gilang-gemilang dan memberi pengiktirafan buat Personaliti Usahawan PKS yang berdaya saing. Semua syarikat dinilai dengan teliti oleh barisan Juri NIAGATIMES untuk kelayakan yang betul2 berkualiti tinggi. NIAGATIMES merupakan portal keusahawanan yang berpengkalan di Malaysia.
9 tahun perjalanan Jenama JELITASARA di dalam dunia pemasaran online fashion, segala penat jerih membangunkan website dan menyediakan yang terbaik buat pelanggan JELITASARA bagaikan terbalas setelah diiktiraf oleh NIAGATIMES.
.
 
Jutaan terima kasih buat semua pelanggan setia JELITASARA yang memberikan sokongan padu buat jenama ini sejak 2009 yang lalu. Pengalaman menguruskan order online yang hanya bermula dari sebuah bilik kecil di bandar Melaka, bagaikan tidak percaya, ianya berkembang tahun demi tahun hinggalah ke tahap sekarang ini. Ini semua adalah hasil sokongan fans JELITASARA dan juga komitmen pasukan JELITASARA yang tidak pernah berputus asa untuk memberikan yang terbaik buat fans JELITASARA.
.
 
Ya, bukanlah mudah untuk terus bersaing dalam era ini tatkala pelbagai jenama baru muncul dan tak kurang juga dengan masalah ‘fake’ product… itu semua tidak akan melemahkan semangat kami di JELITASARA untuk teruskan perjuangan.
.
 
Moga dengan pengiktirafan ini, akan lebih menambahkan lagi semangat kami di JELITASARA untuk terus berusaha menambah baik platform yang sedia ada dan memenangi hati pelanggan JELITASARA.
.
 
This is only a beginning for JELITASARA to pursue to the NEXT LEVEL. Doakan kami.. Thanks to NIAGATIMES for this Recognition.
 

Thank you Allah.
.
 
Official web: www.jelitasara.com

Koleksi Tudung Terbaru JELITASARA X LAZADA – April 2018

Hai SARA Babes! Haa mesti ada yang masih tak tahu kan, JELITASARA X LAZADA ada koleksi terbaru tauu.. antara koleksi yang dikeluarkan SARA HANEY Long Shawl, SARA PRINTED Long Shawl & SARA PRINTED 2 Loops. Memang ramai yang ternantikan koleksi terbaru JELITASARA X LAZADA ni kan. Sebab design yang dihasilkan eksklusif untuk peminat tegar JELITASARA yang lebih gemar shopping di Platform LAZADA. Sara tertanya-tanya jugak apa yang best kalau shopping di LAZADA ni? So meh Sara share..

-Banyak diskaun menarik yang ditawarkan.

-Sangat mesra pengguna. Mudah untuk pengguna akses dan membuat pembelian.

-Merupakan platform e-commerce yang mengumpulkan ratusan seller/vendor. Pelbagai produk tersedia termasuk produk fesyen, kecantikan & kesihatan.

-Mempunyai app  di iPhone dan Android. Boleh dimuat turun secara percuma di App Store dan Play Store. Kelebihan menggunakan aplikasi Lazada di iPhone dan Android, kadang-kadang dapat extra diskaun atau voucher tau..

-Warranty; boleh pergi ke service center atau pulangkan / pos balik kepada syarikat yang menguruskan warranty.

-Shipping fees; sesetengah barang layak untuk dapat shipping fees percuma. Biasanya barang bersaiz besar perlu tambah sedikit shipping fee.

-Rating / Review – barang yang popular dan trusted biasanya dapat rating tinggi dan banyak ulasan positif. Jadi senanglah nak decide mana satu yang okay.

 

Ada baaanyak lagi kelebihan sebenarnya tau, awak semua kene rerajin lah usha LAZADA. Sara nak kongsikan pula pasal koleksi JELITASARA X LAZADA yang bari dikeluarkan baru-baru ni..

 

 

=========================

SARA PRINTED LONG SHAWL

=========================

💚 Dusty Pink
💚 Grey
💚 Pink Dot
💚 Green Paisley
💚 Brown Carmen
💚 Red Mogany
💚 Turqoise

.

Price: RM59
Material: High Grade Quality Chiffon
Measurement: Measurement, Length : 188cm, Width : 67cm

.

Haa penggemar long shawl boleh lah grab SARA PRINTED ni. Ramai yang sukakan long shawl sebab memacam style boleh digayakan.. paling simple selempang aje lahhh, paling senang! Dan jangan risau, material yang digunakan memang senang untuk di iron, dan senang membentuk jugaa.. semua golongan boleh pakai SARA PRINTED long shawl ni, gegadis & kekakak jangan khuatir, sesuai dengan awak semua k! Boleh digayakan untuk bersantai, pergi kuliah, atau ke office. Grab cepat tau sementara stok masih ada!

 

 

========================

SARA HANEY LONG SHAWL

========================

-Ada 5 warna eksklusif yang dikeluarkan;

💚 Chateux Rose
💚 Wine
💚 Seaweed
💚 Sand Castle
💚 Black
.

Price: RM89
Material: High Grade Quality Chiffon
Measurement: Measurement, Length : 188cm, Width : 67cm
.

Dihiasi beads yang simple & sweet ni, tak ada lah si pemakai kelihatan terlalu sarat dengan beads di kepala tu. Tetap manis-manis ayu gitu kalau pakai. Nak pakai ke mana-mana majlis pun boleh, tetap tampil vogue dan kerlas walau dengan beads yang minima!

=====================

SARA PRINTED 2 LOOPS

=====================

-Ada 5 warna eksklusif yang dikeluarkan;

💚 Floral Pink
💚 Pink Paisley
.

Price: RM69
Material: High Grade Quality Chiffon
Measurement: Measurement, Length : 188cm, Width : 67cm
.

Peminat tudung JELITASARA ada juga yang minta JELITASARA keluarkan tudung 2 loops ni.. iyalah lagi senang, sarung2 aje dah siap. tak payah pening2 nak fikir macam mana lah nak pakai ni. Dah tengok memacam tutorial tapi tak reti nak pakai jugak kan, so tudung 2 loops ni antara tudung yang dapat membantu awak semua bersiap dengan pantas. Kene cepat grab tau, design limited kepada 2 corak sahaja.

Tunggu apa lagi tuu? Dapatkan koleksi JELITASARA X LAZADA sekarang di website LAZADA okay!

SARA VICTORIA INSTANT SHAWL & LONG SHAWL + INNER SILANG

Tudung Sara Victoria Instant Shawl & Long Shawl + Inner Silang by JELITASARA.
______

Sara Victoria Instant Shawl & Long Shawl + Inner Silang antara keluaran terbaru JELITASARA bagi koleksi bulan April 1.0 .. Team JELITASARA menerima feedback yang baik dari fans JELITASARA sejak teaser dikeluarkan di FB & IG JELITASARA beberapa hari yang lalu. Apa yang membuatkan ramai yang nak grab Sara Victoria Instant Shawl & Long Shawl + Inner Silang ni? Meh Sara share serba sedikit tentang koleksi ni..
______

INSPIRASI SARA VICTORIA INSTANT SHAWL ;

 

– Sebagai kaum hawa ni, Sara faham sangat dengan tabiat kita semua yang malas nak iron tudung. Jadi JELITASARA nak hasilkan koleksi yang less iron tauu..
– Untuk yang dah berumah-tangga, dah ada anak, pun mesti memerlukan masa yang minima untuk bersiap kan. Baik untuk ke tempat kerja ataupun keluar bersiar-siar.. jadi Sara Victoria keluaran JELITASARA kali ini menepati citarasa awak semua tu 
– Walaupun koleksi Sara Victoria Instant Shawl ni tersangatlah ringkas, jangan risau awak semua akan tetap kelihatan sweet, classy & elegant tauu. haruslah selalu JELITA dengan koleksi JELITASARA!
– Pemilihan warna-warna yang hot ni antara warna yang ramai orang suka tauu.. so Sara yakin memang ramai yang akan grab so kalau lambat memang melepas lah ek sebab stok limited!
– Maka dengan mengambil kira dari pelbagai aspek, terhasillah Sara Victoria Instant Shawl dengan 7 warna.

.

 

INSPIRASI SARA VICTORIA LONG SHAWL + INNER SILANG ;

– Peminat tegar Long Shawl mesti ramai yang dah tertunggu-tunggu JELITASARA keluarkan koleksi yang PALING SIMPLE ni kan?? Dah selalu sangat berhias sarat, sekali sekala tampil ringkas dengan Long Shawl pun mengancam!
– Design yang sangat ringkas & praktikal ni sangat sesuai dengan jiwa kaum hawa yang memang nak tampil simple & sweet..
– Digandingkan pula dengan Inner Silang, memang lengkap penggayaan seharian awak semua! Sarung Inner Silang ni, terus pakai Sara Victoria Long Shawl..
– Macam biasa, JELITASARA membuat pemilihan warna-warna yang memang menjadi pilihan ramai orang.. dan terhasillah Sara Victoria Long Shawl + Inner Silang dengan 7 warna ni.

______

CIRI-CIRI MENARIK SARA VICTORIA INSTANT SHAWL;

Cutting:
– Instant Shawl Satu Muka (1 loop). Ia juga dikenali sebagai semi-instant. Sangat mudah digayakan. Sarung sekali di muka, selimpang kiri kanan mengikut keselesaan penggayaan dan SIAP! Nak labuh ikut kesesuaian boleh adjust2 jangan risau k.
.

Aksesori:
– Tak perlukan pin pun awak.. minima yang diperlukan pun hanya 1 pin sahaja untuk digayakan.
.

Material:
– Dihasilkan menggunakan Cotton yang stretchable, lembut dan berkualiti tinggi.
.

Pilihan Warna:
– Ada 7 pilihan warna hot yang dikeluarkan tau..
(Russet, Navy Blue, Violets, Grey, Niagara, Burgundy & Cotton Candy). Tinggal nak pilih aje sebelum kehabisan stok!
.

Metal Tag:
– Semua koleksi Sara Victoria Instant Shawl didatangkan dengan ‘Metal Tag’ JELITASARA sebagai lambang Eksklusif Jenama Tudung Eksklusif Malaysia.

.

CIRI-CIRI MENARIK SARA VICTORIA LONG SHAWL + INNER SILANG;

Cutting:
– Long Shawl yang memang sangat mudah untuk digayakan dengan pelbagai penggayaan mengikut kesesuaian & citarasa masing-masing.. nak yang paling senang & ringkas, selimpang aje kiri kanan dah SIAP! Nak labuh terlebih, labuh terkurang semua boleh adjust 
.

Aksesori:
– Tak nak pakai apa-apa pin pun tak apa awak.. dan bilangan pin mengikut cara penggayaan awak semua okay..
.

Material:
– Sara Victoria Long Shawl dihasilkan menggunakan material High Quality Chiffon. Inner Silang pulak dari material Cotton dan jangan risau tak pekak telinga.. ada tali di belakang yang adjustable mengikut keselesaan si pemakai. Inner Silang ni terus sarung aje tau takyah buang masa nak menghadap cermin tu lelama. Cik abang pun tak lama menunggu 
.

Pilihan Warna:
– Ada 7 pilihan warna hot yang dikeluarkan tau..
(Black, Elephant Grey, Cloud Grey, Silver, Wine Red, Beige & Fjork ). Tinggal nak pilih aje sebelum kehabisan stok sebab limited tau!
.

Metal Tag:
– Semua koleksi Sara Victoria Long Shawl didatangkan dengan ‘Metal Tag’ JELITASARA sebagai lambang Eksklusif Jenama Tudung Eksklusif Malaysia.

_______

SIAPA YANG PERLU GRAB KOLEKSI SARA VICTORIA INSTANT SHAWL & SARA VICTORIA LONG SHAWL + INNER SILANG NI?
.

– Sis yang malas nak iron tudung. Koleksi Sara Victoria Instant Shawl ni less iron tauu..
– Sis yang dah berumah-tangga, dah ada anak, yang memerlukan masa yang minima untuk bersiap.. pakai aje Sara Victoria Instant Shawl ni ssup ssup terus siap!
– Sis yang kaki travel tu, sumbat lah macam mana pun Sara Victoria Instant Shawl ni dalam beg, keluarkan dari beg boleh terus pakai..
– Sis yang mementingkan keringkasan dalam bersiap tapi masih mengekalkan elemen sweet & elegant!

– Sis yang nak tampil ringkas tapi masih kelihatan classy & elegant with JELITASARA of course!
– Sis yang memerlukan masa yang minima untuk bersiap.. pakai aje Sara Victoria Long Shawl dengan Inner Silang ni terus cantik!
– Sis yang nak menggayakan tudung dengan pelbagai cara dilengkapi Inner Silang yang super best!
– Sis yang memang dah lama tercari-cari Inner Silang yang super comfy sedap dipakai dan tak pekak telinga.
– dannnn.. macam biasalah sis yang manis-manis sweet macam Sara yang sedang baca posting ni.. hikss 
_______

DEKAT MANA NAK DAPATKAN KOLEKSI SARA VICTORIA LONG SHAWL + INNER SILANG NI?
.

Awak semua boleh dapatkan terus di official website JELITASARA di:
http://www.jelitasara.com/onlineshop/451-long-shawl

http://www.jelitasara.com/onlineshop/450-instant-shawl

( OPEN 24 HOURS! )
.

ataupun terus walk in di semua Butik JELITASARA di:

 JELITASARA, Jln Lagenda, Melaka.
Butik Jelitasara Melaka
No.45, Jalan Lagenda 1,
Taman 1 Lagenda
75400, Melaka.
06-2880211(HOTLINE)
.

 Jelitasara Boutique Bangi Gateway
Butik Bangi Gateway
B-13-G, Block B,
Seksyen 15, Bangi Gateway Shopping Complex,
43650, Bandar Baru Bangi, Selangor
03-89124324(HOTLINE)
.

 Jelitasarabangisentral
Butik Bangi Sentral
3A-45-02 (1st Floor) Jalan Medan,
Pusat Bandar 8,
43650, Bandar Baru Bangi, Selangor
03-89229177 .(HOTLINE)
.
__________

( Butik dibuka SETIAP HARI dari jam 11 pagi sehingga 8 malam! )
.

p/s: Terima kasih Sara dan juga Team JELITASARA ucapkan kepada fans JELITASARA dalam memberi feedback yang baik dalam penghasilan tudung JELITASARA terutamanya koleksi terbaru Sara Victoria Long Shawl + Inner Silang ni tau.. we love you all ❤️❤️
.

Tudung ‘Instant Shawl’ Sara Nellysa by JELITASARA

Sara Nellysa merupakan tudung ‘Instant Shawl’ satu muka (one loop) keluaran JELITASARA sempena birthday Big Boss JELITASARA pada bulan March 2018 yang lalu… Tanpa diduga, keluaran Sara Nellysa mendapat sambutan yang sangat HANGAT dari penggemar Jenama Tudung JELITASARA. Apa yang menariknya tentang Instant Shawl Sara Nellysa? Jom kita tengok…
______

Insiprasi Instant Shawl ‘Sara Nellysa’
– Our big Boss – Deep inside his heart, dia nak keluarkan satu koleksi istimewa buat fans JELITASARA yang tak pernah jemu support JELITASARA sejak 2009. Beliau nak hasilkan sesuatu yang ringkas, sweet, simple dan pada harga mampu milik.
– Malah, Sara Nellysa punyai kelainan dari koleksi tudung-tudung yang pernah dikeluarkan oleh JELITASARA.
– Our Big Boss sukakan warna-warna yang lembut, pastel, potongan yang ringkas dan praktikal. Dengan bantuan our lady boss – Pn Aween dan juga
our in-house designer, maka Instant Shawl Sara Nellysa dapat direalisasikan dengan 14 Warna PENGENALAN dengan perincian detailing di hujung tudung yang sweet sangat2.
– Alhamdulillah.. 14 warna pertama yang dikeluarkan SOLD OUT dalam masa satu hari dengan jualan secara terus dalam talian di www.jelitasara.com dan juga di semua butik exclusive JELITASARA!
______

APAKAH Ciri-Ciri MENARIK Instant Shawl ‘Sara Nellysa’?:-

Cutting:
– Instant Shawl Satu Muka (1loop). Ia juga dikenali sebagai semi-instant. Sangat mudah digayakan. Sarung sekali di muka dan kemudian buat satu kali lilitan, then SIAP! Labuhnya just nice menutupi dada si pemakainya. Siap buleh adjust2 lagi tau…
.

 

Beading:
– Perincian Beads yang SUPER SWEET! Ianya di hujung penjuru tudung yang terletak di sebelah bahu pemakainya. Perincian yang sangat simple dan menarik ini merupakan faktor penting ianya digilaiiii ramai sekarang ni.. ia merupakan
inspirasi dari our lady boss Pn Aween sendiri. 
.

Metal Tag:
– Semua koleksi Instant Shawl Sara Nellysa didatangkan dengan ‘Metal Tag’ JELITASARA sebagai lambang Exclusive Jenama Tudung Eksklusif Malaysia.

.

Aksesori:
– Hanya perlukan 1 pin shaja untuk digayakan.
.

Material:
– Dihasilkan menggunakan High Grade Chiffon lembut dan berkualiti tinggi. Easy to iron & easy to handle.
.

Pilihan Warna:
– Sehingga hari ini, ada 34 warna menarik telah dikeluarkan. Pilih jer yang berkenan di hatimu sis.. InsyaALLAH, akan bertambah lagi warna menarik yang akan dikeluarkan lagi selepas ini.
.


_______

SIAPAKAH YANG PERLU ADA KOLEKSI TUDUNG INSTANT ‘SARA NELLYSA’ DALAM CLOSET MEREKA?
.

– Sis yang berumur sekitar 20-35 tahun. Yang berumur muda dari 20 dan atas 35 pun masih sesuai.. kerna ianya ringkas dan praktikal.
– Sis yang bekerjaya yang mementingkan penampilan menarik di tempat kerja…for sure akan ada orang tanya… maner u beli tudung ni? Jawablah dengan confidentnya… I got this sweet instant shawl from JELITASARA 
– Sis yang perlukan masa yang singkat untuk get ready for work & attending event.
– Sis yang pentingkan simplicity & elegent look!
– Sis yang dah lama xda orang puji penampilan dia.. InsyaALLAH kalau pakai Nellysa ni, sure ada yg akan tanya sbb sweet sangat!
– dannnn… tak lain dan tak bukan…. Sis yang ‘Super Sweet’ yang sedang baca posting ni 
_______

Haa sekarang meh nak share dengan anda semua pemakaian SARA NELLYSA ni..

DI MANA KAH NAK DAPATKAN Koleksi Tudung Instant Shawl Sara Nellysa NI?
.

Sis boleh dapatkan terus di official web JELITASARA di:
http://www.jelitasara.com/onlineshop/6-tudung-gallery

(buka 24jam tau  )
.

ataupun terus jer walk in di semua butik JELITASARA di:

 JELITASARA, Melaka.
Butik Jelitasara Melaka
No.45, Jalan Lagenda 1,
Taman 1 Lagenda
75400, Melaka.
06-2880211(HOTLINE)
.

 Jelitasara Bangi Gateway
Butik Bangi Gateway
B-13-G, Block B,
Seksyen 15, Bangi Gateway Shopping Complex,
43650, Bandar Baru Bangi, Selangor
03-89124324(HOTLINE)
.

 Jelitasara Bangi Sentral
Butik Bangi Sentral
3A-45-02 (1st Floor) Jalan Medan,
Pusat Bandar 8,
43650, Bandar Baru Bangi, Selangor
03-89229177 .(HOTLINE)
.
__________

Butik dibuka SETIAP HARI dari jam 11 pagi sehingga 8 malam!
SEE YA!
.

YES, Koleksi Sara Nellysa juga boleh diperoleh dari semua AGENT SAH JELITASARA. KLIK link bawah ni untuk lokasi
AGENT2 JELITASARA DI ASIA TENGGARA!
.

KLIK:
http://www.jelitasara.com/…/con…/17-list-of-jelitasara-agent
.

p/s: Kami di JELITASARA mengucapkan JUTAAN TERIMA KASIH kepada semua fans jS yang still support JELITASARA hingga ke hari ini… Moga JELITASARA menaikkan lagi harga diri anda melalui penampilan menarik dengan produk JELITASARA. AMIN.

-WZ

BAJU KURUNG MODEN RAYA JELITASARA FLORAYA 2018

JELITASARA FLORAYA 2018 🌸 🌸
__________________________

Dengan berbaki beberapa hari sahaja lagi sebelum tibanya Ramadhan, mesti dah ramai yang dah pun mula nak cari koleksi untuk raya kan.. iyalah senang kan, nanti dah masuk Ramadhan, boleh fokus untuk beribadah kan, sebulan setahun je kita berjumpa dengan bulan yang penuh barakah ni. So grab lah peluang yang ada sekarang ni untuk kumpul koleksi raya 😉 Untuk koleksi raya JELITASARA FLORAYA 2018, JELITASARA keluarkan 2 design baju kurung moden yang pertama, Kurung Emelie & Sabrina Peplum. Setiap koleksi baju ni ada 3 warna letops tau.. meh Sara share dengan awak semua serba sedikit mengenai konsep raya tahun ini!

.

 

Membawa inspirasi dari konsep “Flora”, JELITASARA 2018 ingin mengetengahkan elemen bunga-bunga cinta untuk Raya 2018 ini. Umum mengetahui bunga sangat sinonim dengan perwatakan seorang wanita yang feminim, lemah-lembut, sopan-santun serta kelihatan ayu. Idea flora itu pula dibawa untuk mendekatkan jiwa wanita dengan “nature” alam semula jadi. Dari situlah bermulanya suntikan pertama yang membawa kepada JELITASARA FLORAYA 2018. Mengekalkan penggunaan material Moss Crepe, Sara yakin pilihan fabrik ini adalah yang terbaik yang pernah JELITASARA hasilkan.. elemen kurus-mulus selim-melim diutamakan untuk memberi efek kelihatan lebih langsing kepada wanita yang ingin jelita bersama JELITASARA. Fabrik yang sangat flowy, tidak jarang dan Sara jamin tidak panas. Sangat sesuai dipakai untuk Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma tidak lama lagi!

.

Oh sebelum terlupaaa, JELITASARA ada packaging baru tauu.. kalau awak semua nak hadiahkan kepada orang tersayang pun sesuai sangat! Warna kombinasi yang digunakan sweet-sweet gituh sesuai untuk jiwa seorang wanita yang lemah-lambut tuu 😉

 

===============

KURUNG EMILIE

===============

 

 

=================

SABRINA PEPLUM

================

 

Sara yakin, melihat kepada koleksi pertama JELITASARA FLORAYA 2018 ini, ramai yang dah tak sabar-sabar untuk grab sebagai koleksi Raya 2018! Jangan tak tahu ya, Sara pun dah grab satu tau, tengah berkira-kira untuk grab lagi satu! hehe.. so are you ready guys for more JELITASARA FLORAYA 2018?

 

Capture & give your best shoot for this Raya 2018.

For Raya Collections (coming soon) keep viewing at www.jelitasara.com

or visit us at JELITASARA Boutiques Taman 1 Lagenda, Bangi Getway & Bangi Sentral.

We’re sharing the experiences to glee your memories with JELITASARA FLORAYA 2018 🌸🌸