BERITA TERBARU

POST TERBARU

TUDUNG RAYA 2019

“BENDA BOLEH MATCH DENGAN ANAK, KENAPA TAK NAK MATCH PULAK?”

Confirm nanti, sampai je rumah mertua, semua pandang. Ipar, biras, sedara mara memang tak berkelip lah tengok nanti sebab tudung awak lain dari yg lain. Tambah pula boleh match dgn anak, lagi lah diorang jealous. hehehehe





Nama diberi Tiara Kate Exclusive. Confirm orang yang pakai koleksi ini akan kelihatan elegance, ayu gituu. Material pula memang sangat best iaitu vintage crepe. Senang iron, senang bentuk. Kalau si comel pakai, memang tak rasa rimas langsung. Didatangkan pula dengan perincian lace dan batu diamond untuk menambahkan lagi seri ibu dan anak 😝😝 Oh, yang best nya lagi, korang tinggal sarung sahaja. Sebab Tiara Kate Exclusive ni adalah fully instant.

Harga yang diberi memang sangat berpatutan. Untuk si ibu hanya RM99 , manakala si comel didatangkan dgn dua size iaitu RM59(M), dan RM69(L)

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

BAJU RAYA SEDONDON IBU DAN ANAK 2019

“WEH, TENGOK ORANG SEBELAH TU, BUKAN MAIN LAWA LAGI DIA PAKAI BAJU IBU DAN ANAK” 😍😍

Susah kan nak cari koleksi baju raya ibu dan anak ? 
Jangan risau, Clara Mini Kurung dan Clara Dress Kids boleh bantu anda melaram dipagi bersama si comel. Tahun ni Sara confirm korang memang raya sakan lah dengan koleksi baju raya Jelitasara 😉😉


Meh Sara cerita sikit apa yang special nya tentang baju raya Clara Mini Kurung dan Clara Dress Kids ni. Deisgn tak payah cakap lah, memang lawa. Untuk ibu , silang dihadapan. Anak pula ala2 dress princess gitu. Baru lah letopss uolls.
Bab material pula, hanya material yang tak payah iron jer Sara gunakan. Ye lah, Sara faham ibu2 kat luar sana mesti busy kan dipagi raya, mana sempat nak iron2 baju bagai. So, material yg Sara gunakan ini adalah material moss crepe, memang tak payah iron ! Senang kan….. Oh, kedua2 koleksi ibu dan anak ni ada 3 warna yang letopss tau.

Untuk Clara Mini Kurung bagi ibu, didatangkan dari size S-XL. Manakalah Clara Dress Kids pula dari size S-L. Dari segi harga memang sangat berpatutan, dimana harga untuk koleksi ibu hanya RM229 , dan untuk si comel hanya RM129. Pilihan ditangan anda, jika tak nak menyesal, grab sekarang 😉😉

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KASIH IBU BAWA KE SYURGA

Andai kita bina istana pun untuk ibu kita, andai kita hadiahkan 2kg emas atau 5kg emas pun untuk ibu kita, andai kita dukung dia untuk tawaf umrah dan juga haji, andai kita minum rendaman air kakinya, belum tentu dapat membalas jasa nya yang mengeluarkan kita dari gelap rahim kepada terang dunia ini. 

Ibu, dialah orang pertama yang telah menjaga kita sampai sekarang, jika bukan perjuangan seorang ibu, mungkin kita tidak akan ada di dunia ini. Seorang ibu adalah penerang dunia bagi setiap anak yang terlahir di dunia ini. Begitu banyak perjuangan beliau yang telah dikorbankan, baik tenaga, waktu, fikiran dan harta, tidak hanya itu saja, pengorbanan yang tidak terbayangkan selama 9 bulan beliau mampu untuk membawa kita kemanapun seorang ibu berada, walau kita berada diperut beliau.

Ucapan syukur kepada Allah atas kehadiran nya seharusnya jadi hal pertama yang kita lakukan sebagai seorang anak. Harus diingatkan, tidak semua insan didunia ini mendapat kasih sayang sepenuhnya daripada seorang Ibu. Semua Ibu didunia ini pasti ingin yang terbaik didalam kehidupan.

“Allah, betapa rindu nya aku dengan kasih sayang seorang ibu. Telah lama ibu meninggalkan aku. Harap ibu disyurga mendoakan aku. Andai mampu aku putarkan masa saat-saat bersamamu, aku sungguh bersyukur. Duhai bonda, dengarlah rayuan anakanda yang jauh dimata”

Alhamdulillah
Alhamdulillah
Alhamdulillah

Ucap lah tanda syukur. Kita jauh lebih beruntung jika dibandingkan dengan orang-orang yang bahkan tidak berkesempatan mengenal rupa ibu nya. Mungkin kerana kematian saat melahirkan, penceraian dan hal-hal lain yang tak terduga.
Alhamdulillah, masih lagi beruntung kerana setiap pagi masih lagi mendengar suara ibu untuk bangun kan ku. Terlalu banyak kebaikan Ibu yang belum terbalas dan mungkin tidak akan pernah sanggup kita balas.

Akhir kata , kenanglah jasa ibu, berbaktilah sementara ibu kita masih ada. Semoga Allah menyatukan kita di syurga kelak. Di “Hari Ibu” nanti tidak perlu membelikan Ibu hadiah mahal untuk menyenangkan hatinya, tetapi peluklah dia dengan tulus dan ucapkan dengan sederhana dan penuh kasih sayang.
“Ibu, saya beruntung memilikimu. Maafkan saya jika belum membahagiakanmu.”

BAJU RAYA 2019

DAH MASUK BULAN RAMADHAN, TAPI MASIH BELUM ADA BAJU RAYA? KENAPA PERLU PENING KEPALA SEDANGKAN KOLEKSI BAJU RAYA 2019 JELITASARA ADA 😁




Alhamdulillah, raya tahun ni dapat lagi pakai koleksi Kurung Melati, tetapi dengan design yang baru 😊
Design kali ini lebih bewarna-warni dan lebih cantik.

Kurung Melati memang sesuai sangat dipakai sepanjang hari kerana material yang digunakan sangat berkualiti tinggi. Material yang digunakan adalah material moss crepe. Yang best nya, tak perlu bangun awal pagi untuk iron baju lagi 👏. Raya kan sebulan, so boleh la grab semua warna 😉 . Pastikan raya 2019 anda meriah dengan koleksi raya dari Jelitasara tau.

Didatangkan dengan sedikit perincian bunga yang dijahit kemas dan taburan batu diamond yang ditampal dengan teliti. Ada 3 pilihan warna yang boleh dipilih dan size yang available adalah dari XS-XL.
Harga yang diberi sangat berpatutan iaitu RM229.

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI BAJU RAYA 2019  di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

TREND TUDUNG RAYA 2019

NAK CEPAT? TAK NAK BAGI BUDAK RASA RIMAS PAKAI TUDUNG LAMA-LAMA? MAKA WAJIB BACA POST INI SAMPAI HABIS ! 

Ramai yang bg tahu Sara, susah lah nak cari tudung yg boleh match terus dengan tudung mak. Jangan risau, masalah anda boleh selesai dengan tudung raya EverlyKate Embroidery ni.
So nanti, korang cuma perlu sarung sahaja dekat anak korang. Terus cantik uolls. Tak payah pening-pening lah nak lilit bagai. Tudung ni hanya perlu sarung sahaja.
Masalah budak rimas pakai tudung juga selesai. Para ibu juga tak perlu risau kalau nak cepat dipagi raya nanti 😁






Material yang digunakan tidak akan membuatkan anak anda rasa panas atau rimas sepanjang hari. Didatangkan dengan 6 pilihan warna yang begitu cantik sekali. Everly Kate ini Sara attach kan pula dengan kain lace dan taburan diamond bagi menambahkan lagi seri tudung tersebut.

Harga ?
Untuk dewasa RM109. Manakala untuk budak hanya RM69(M), RM79(L)

 

Korang boleh dapatkan KOLEKSI TERBARU di :

Website : http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Untuk info lanjut, follow social media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/