BERITA TERBARU

POST TERBARU

JELITASARA AIDILADHA COLLECTION PART 2 IS AVAILABLE NOW!

Hai semua! Nak tahu tak kenapa design kali ini dear WAJIB DAPATKAN?
Sebabnya kali ini JELITASARA keluarkan design yang luar biasa tau! Tak sampai sehari launching dah
ramai grab! Rugi siapa tak dapatkan!
Macam-macam jenis tudung yang ada, INSTANT SHAWL , FULLY INSTANT dan POLOS!
Jom SARA ceritakan sedikit tentang koleksi kali ini !

POLOS SARA DIAMOND

Polos Diamond kini kembali lagi dengan design yang berlainan! Kenapa Polos Sara Diamond ni
FAMOUS DI JELITASARA?
Hah! mana tak famous, koleksi ni lah yang paling penting untuk grab setiap kali launching. Yang penting
Polos ni jenis sarung je tau. Memang sesuai untuk awak yang jenis nak cepat! Boleh dipakai kemana
sahaja! Yang suka travel tu wajib dapatkan koleksi Polos ni okay! Material tak panas dan sangat
selesa!
====================
SARA POLOS DIAMOND
====================
Material : High Grade Soft Cotton Stretchable
Colour : 7 Colours
Price : RM79 (M) | RM89 (L)

SARA CHLOE (INSTANT SHAWL)

Sara Chloe (Instant Shawl)! Cantik sangat kan? Dengan susunan pleated dibahagian hujung tudung, apabila
pakai jatuh cantik sahaja dibahagian belakang ditambah pula dengan susunan beads! Fuhhh memang cun habis! Simple je memang sesuai digayakan untuk ke majlis dan office!
Senang je awak nak menggayakan Instant Shawl ni. Sarung je , lepas tu lilit hanya sekali dan pin!
SIAP dah. Mudah kan? Tak perlu dah nak pening-pening belit shawl.
Kali ini Sara Chloe didatangi dengan 5 warna yang sangat menarik tau ! Dapatkan sekarang
sementara warna kesukaan awak masih ada !

==========================
SARA CHLOE (INSTANT SHAWL
==========================
Type : Instant Shawl
Material : Chiffon Premium
Colour : 5 Colours
Price : RM82


SARA KATE LACEY (FULLY INSTANT)

Mesti awak tertanya-tanya kenapa koleksi Fully Instant dari JELITASARA mesti ada setiap kali launching kan?
Haaa sebabnya , koleksi Fully Instant ni adalah salah satu koleksi yang sangat PANAS di JELITASARA tau! Kadang-
kadang ada kesayangan SARA sanggup beli 5 warna walaupun design yang sama!
Katanya , koleksi Fully Instant ni memang PALING RINGKAS untuk digayakan tetapi sangat WOW! Sarung je siap dah! Tak perlu sebarang pin pun! Mudah kan?
Kali ini Sara Kate Lacey didatangi dengan 5 warna yang sangat menjadi kegilaan ramai! Semua warna senang
match dan cantik! Dipadankan pula dengan lace bunga timbul dibahagian hadapan dan beads di padankan di
bahagian sisi tudung fuhhh! meletoppp betul koleksi kalini.
=================================
SARA KATE LACEY (FULLY INSTANT)
=================================
Type : Fully Instant
Material : Bubble Chiffon
Colour : 7 Colours
Price : RM85

SARA KATE PREMIUM (FULLY INSTANT)

Bukan jenis Lacey je yang ada tau! Hah kali ini SARA bawakan 2 design yang berbeza iaitu Lacey dan Premium!
Okay kali ini SARA nak cerita pula tentang SARA KATE PREMIUM ni! Macam mana? Tergugat tak tengok Sara Kate
Premium ni?
Warna kalini memang tak tahu nak ungkap macam mana. Memang cun habis! Dipadankan pula dengan Fur
dan beads di sisi tudung tu! Senang je nak pakai! Nama pun Fully Instant kan, ha sarung je SIAP !

=================================
SARA KATE PREMIUM (FULLY INSTANT)
=================================
Type : Fully Instant
Material : Bubble Chiffon
Colour : 7 Colours
Price : RM85

KURUNG DAHLIA

HOT SELLING item is back! Kalau sebelum ni SARA bawakan Kurung Dahlia dengan satu design kan?
Okay kali ini SARA keluarkan 2 design untuk Kurung Dahlia ni! Sambutan memang luar biasa! Lebih-lebih lagi nak raya
haji dah kan? Siapa yang tak grab lagi Kurung Dahlia ni memang rugi tau!
Sebabnya Kurung Dahlia ni material memang best sangat! Sesuai digayakan kemana sahaja dengan design yang
simple but nice! Kalau sambutan Kurung Dahlia yang lepas, diluar jangkaan. Kali ini bagaimana pula?
Siapa yang belum grab koleksi dahlia lagi, boleh dapatkan segera okay! Available size S to XXL !

==============
KURUNG DAHLIA
==============
Size : S to XXL
Material : Korean Moss Crepe (stretchable)
Colour : 2 Design , 6 Colours
Price : RM199

Koleksi AWESOME ni semua AVAILABLE  di WEBSITE dan di semua rangkaian BUTIK kami :

Website

http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Butik
JELITASARA JALAN LAGENDA MELAKA.
JELITASARA BANGI GATEWAY.
JELITASARA BANGI SENTRAL.

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/ 

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

4 Tips Pemilihan Tudung

 

 

Walaupun terikat dengan syariat apabila cakap pasal fesyen Muslimah, mengikuti tuntutan agama Islam, pemilihan tudung yang sesuai dan padan bagi Muslimah amatlah penting bagi menonjolkan wajah yang berseri lalu meningkatkan keyakinan diri.
Dengan itu, JELITASARA nak kongsi sedikit tips penting tentang cara pemilihan tudung supaya anda kelihatan jelita, ayu dan elegan selalu macam SARA.

1. Jenis Tekstur
Sebelum membeli, pastikan anda pilih jenis tekstur yang bagus bagi memastikan keselesaan. Chiffon mempunyai tekstur yang ringan, lembut, dan beralun. Ramai yang meminati tekstur ini kerana sesuai untuk gaya tradisional dan moden. Kain satin pula menjadi pilihan sesetengah pengguna yang menggayakan tudung bercorak licin.
Kasa sesuai untuk pengguna yang meminati penggayaan mudah dan ringkas. Selain itu tekstur sutera dan lycra ( bergetah) juga digalakkan.
2. Warna yang Sesuai
Elakkan pemilihan warna tudung yang gelap dan suram jika anda hendak nampak muda. Corak sebegini sesuai jika hendak nampak lebih matang. Selain itu, jangan pakai tudung dan baju yang warnanya sama. Pilih tudung yang berwarna cerah seperti merah jambu, kuning dan biru, digandingkan dengan warna baju yang pudar, supaya dapat tonjolkan penampilan yang ceria dan Muslimah yang berkeyakinan tinggi.
3. Corak tudung
Tudung yang coraknya kabur sedikit dan tidak tertumpu susunanya, mendekati sekeliling wajah pemakai, adalah pilihan yang baik. Jika hendak memakai tudung yang mempunyai kaki (border), pastikan ia dijahit, mengelilingi bahagian hujung tudung supaya nampak kemas. Pastikan tudung di bahagian kepala nampak luas dan tidak berselerak kedudukan corak.
4. Kesesuaian tudung
Tudung dan baju yang coraknya sama, misalnya, corak bunga-bunga yang besar, tidak patut dikenakan kerana badan pemakai akan nampak besar dan comot. Jika baju anda berbunga, pilih tudung yang coraknya tak seberapa. Contohnya, pemakaian corak batik, cantik dipadankan dengan baju atau blaus yang tidak bercorak. Perbezaan corak dan warna amat mempengaruhi pemilihan rona pastel yang memukau, membuatkan gaya anda anggun,elegan dan eksklusif.

JELITASARA AIDILADHA COLLECTION NOW AVAILABLE!

Assalamualaikum kesayangan SARA! Apa khabar semua? Mesti ramai yang dah lama tunggu
koleksi Aidiladha dari JELITASARA kan? Excited tak nak tahu koleksi apa? Haaa kali ini JELITASARA
mengeluarkan 5 koleksi tau which is satu daripadanya adalah baju kurung! Yeaayyy itu lah yang
ditunggu-tunggu! Jom SARA ceritakan sedikit apa yang membuatkan awak mesti grab koleksi kali ni!


SARA PAISLEY (INSTANT SHAWL)
Yesss! Kali ini kita keluarkan Instant Shawl design Paisley pula! Susunan beads dan lace pada sisi
tudung fuhhh memang mengancam habis! Kena dengan warna tudung tau lace dan beads ni!

Apa yang best sangat Sara Paisley ni? Yang bestnya adalah materialnya daripada Premium Chiffon yang semestinya TIDAK PANAS, TIDAK JARANG dan yang paling penting memang SELESA sgt okay!
Dapatkan sekarang sebelum terlambat 😉

=============================
SARA PAISLEY (INSTANT SHAWL)
=============================
Type : Instant Shawl
Material : Chiffon Premium
Colour : 6 Colours
Price : RM85


MAI’SARA (FULLY INSTANT)
Fully Instant menjadi kegilaan ramai ! Siapa tak grab Fully Instant koleksi Aidiladha yang ini , memang rugi habis! Dari
jauh dah nampak lace dia tu fuhhh menggoda! Sangat mudah digayakan, sarung sahaja tak sampai satu minit SIAP!

Sesuai juga dibuat present untuk orang tersayang tau! Yelah zaman sekarang kan mana ada yang suka sangat nak
belit-belit shawl kan? Jadi inilah penyelesaiannya. Belum cuba belum tahu! Dia punya selesa tu buat awak tak nak
cabut je tudung ni dari kepala hehe.
=============================
MAI’SARA (FULLY INSTANT)
=============================
Type : Fully Instant
Material : Premium Chiffon
Colour : 6 colours
Price : RM85


POLOS SARA PRINTED
Tadaaaa ! Polos Sara Printed is back! Siapa yang tak sabar nak koleksi Aidiladha Polos Sara Printed ni boleh
cepat-cepat grab di website atau walk-in ke butik tau! Very limited!

Mesti awak semua tertanya-tanyakan, kenapa ramai sangat ternanti-nanti koleksi JELITASARA yang ini? Haaa
sebabnya Polos Sara Printed ni sangat MUDAH BENTUK , TIDAK JARANG DAN SANGAT SELESA ! Kalau awak cuba
satu mesti awak teruja dan rasa nak kumpul semua design polos ni !

Didatangkan dengan size M dan L! Jadi, dapatkan sekarang sementara stok masih ada.

====================
POLOS SARA PRINTED 
====================
Material : Korean moss crepe (Stretchable)
Colour : 7 colours
Price : RM49 (M) | RM59 (L)


POLOS SARA BORDER LACE
Fuhhh ! Penggemar polos wajib dapatkan koleksi polos yang ini! Sangat simple, tapi lace dan beads tu yang membuatkan ianya nampak lagi EXCLUSIVE! Confirm awak jatuh cinta .
Haaa Tahu tak ada lagi satu kelebihan polos ni? Polos ni awak TAK PERLU IRON! Berapa simple lagi awak nakkk!
Dah lah tak perlu iron, MUDAH BENTUK pula tu. Ruginyaaa kalau awak terlepas koleksi kali ini kannn .

=============================
POLOS SARA BORDER LACE 
=============================
Material : High grade soft cotton (Strerchable)
Colour : 6 colours
Price : RM79 (S,M)

KURUNG DAHLIA
Sempena Aidiladha ini, JELITASARA bawakan koleksi Kurung Dahlia! Memamg koleksi ini paling HOT SELLING.
Kenapa hot selling? haa sebabnya material Kurung Dahlia ni memang sedap dipakai ,SELESA dan TIDAK JARANG!
Yang penting nampak slim! Zaman sekarang mana ada lagi orang nak pakai baju berlapis-lapis kan? Dengan cuaca
yang panas lagi, nak pakai baju kurung pun kadang-kadang fikir dua tiga kali hihi .
Jangan risau, Kurung Dahlia dari JELITASARA ni memang SARA jamin tak akan mengecewakan awak semua !

===============
KURUNG DAHLIA 
===============
Material : Korean Moss Crepe (Stretchable)
Colour : 3 colours
Price : RM199 (FREE POSTAGE)

Koleksi AWESOME ni semua AVAILABLE  di WEBSITE dan di semua rangkaian BUTIK kami :

Website

http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Butik
JELITASARA JALAN LAGENDA MELAKA.
JELITASARA BANGI GATEWAY.
JELITASARA BANGI SENTRAL.

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/ 

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

NEW COLLECTION NOW AVAILABLE !

WOW ! 8 design yang menyusul kali ini ! Semuaaa design memang sangat cun . Seriously , didatangi pula dengan warna yang sangat soft dan cantik . Jom kita tengok apa yang menarik untuk koleksi kali ni !

Apaaaa ?! Kalini kita ada 18 design untuk Sara Printed (Instant Shawl) ! Banyaknyaaa ! Semua warna kalini memang boleh buat korang tak tidur malam tau , sweet sangat warna-warna dia !

Ini antara design yang ada  ! Haaa macam mana ? tergoda tak ?

SARA PRINTED (INSTANT SHAWL)

Sangat mudah dipakai ! Siapa je tak suka instant shawl satu muka kan ? Tak perlu leceh nak peniti tudung banyak-banyak . Sarung lilit sekali DAN SIAP ! Material yang digunakan sangat selesa dan tidak panas . Yang paling penting TIDAK JARANG 😉

=============================
SARA PRINTED (INSTANT SHAWL) 
=============================
Type : Instant Shawl
Material : High Grade Quality Chiffon
Colour : 18 colours
Price : RM49

POLOS SARA PRINTED

Siapa je yang tak kenal Polos Sara Printed ni ? Memang letak je habisss . Ramai sangat yang suka dengan Polos Sara Printed sebab mudah dipakai . Apa taknya , sarung je siap dah . Pergi mana-mana pun mudah . Awning paling ON POINT tu senang bentukkk !

Jangan ketinggalan koleksi kali ini tau dear !

===================
POLOS SARA PRINTED 
===================
Material : Korean Moss Crepe (Stretchable)
Colour : 7 colours
Price : RM49 (M) & RM59(L)

POLOS SARA DIAMOND

Hahhhh ini lagi satu Polos Sara Diamond yang HOT SELLING , alaaaa tengok warna tudung pun dah cair awak . Hmmm apetah lagi bila dah pakai ! Kalini ada 8 warna yang sweet untuk Polos Sara Diamond ni ! Sesuai sangat untuk yang suka simple ni , plain tapi ada susunan beads sedikit dibahagian depan tudung ! WOW , sangat cantik !

====================
POLOS SARA DIAMOND 
====================
Material : High grade soft cotton (strerchable)
Colour : 8 Colours
Price : RM62(M) & RM72(L)

TIARA SARA (INSTANT SHAWL)

Dari jauh dah nampak anggun dengan Tiara Sara ni ! Dengan susunan beads pada sisi dan hadapan tudung . Kini dengan hanya sarung dan lilit ! Tak perlu susah-susah nak pakai inner neck tau , material TAK JARANG & MUDAH DIBENTUK !

Dapatkan di laman web dan di rangkain butik kami okay . Grab cepat sebelum warna kesukaan awak habis 😉

=============
TIARA SARA (INSTANT SHAWL) 
=============
Type : Instant Shawl
Material : Premium Chiffon
Colour : 5 Colours
Price : RM89

SARA CARISSA (2 LOOPS)

Sara Carissa kini datang lagi ! Sebelum ni , design sara Carissa pernah menjadi kegilaan ramai . Jadi kalini kami kembalikan semula Sara Carissa dengan 2 loops ! Siapa je tak suka 2 loops kan sebab tudung paling mudah caranya nak pakai .

Sarung 2 kali je , SIAP ! Tak perlu pin pun . Mudah bukan ? Ada 6 warna yang menarik , awak boleh pilih warna apa yang awak nak di website kami tau .

=============
SARA CARISSA
=============
Type : 2 Loops
Material : High Quality Chiffon
Colour : 6 Colours
Price : RM82

SARA CELINE (INSTANT SHAWL)

Siapa JELITASARA LOVERS mesti kenal Sara Celine ni kan ? Kalini kita bagi dia nampak lagi Exclusive sikit dengan susunan beads pada tepi tudung . cuba awak zoom sikit , haaa cantik kannn ? Confirm dah pakai nanti lagiii cantik tau hihi.

Khas buat PASTEL LOVERS , Kalini sara celine ni didatangi dengan 6 warna yang sejuk mata memandang tau ! Memang kalau awak lambat grab ni confirm menyesal !

============
SARA CELINE
============
Type : Instant Shawl
Material : Premium Chiffon
Colour : 6 Colours
Price : RM85

KURUNG MELATI

Yesssss , Kurung Melati is back !

Alaaaa cantik tak terkata Kurung Melati kalini ! Macam biasa lah cutting yang sangat selesa , tambah pula kain yang bila jalan je fuhhh dia punya kibas memang win ! WAJIB DAPATKAN kalau tak rugi korang ! Material yang SANGAT SELESA & TAK PANAS ! Yang paling penting TAK JARANG okay 😉

Koleksi AWESOME ni semua AVAILABLE  di WEBSITE dan di semua rangkaian BUTIK kami :

Website

http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Butik
JELITASARA JALAN LAGENDA MELAKA.
JELITASARA BANGI GATEWAY.
JELITASARA BANGI SENTRAL.

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/ 

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/

KOLEKSI TUDUNG TERBARU JELITASARA 2017

NEW COLLECTION ARE NOW AVAILABLE AT OUR WEBSITE !

Alamak ! 3 design ini sudah menggegarkan website pada hari ini !
Kalini SARA bawakan 3 design yang berbeza tau awak ! Which is kita ada bawakan SARA ZANDRA (LONG SHAWL) , SARA MADIENA (FULLY INSTANT) & SARA HALENA (INSTANT SHAWL) !

Haaa meh SARA nak share apa yang SARA belikan buat keluarga SARA raya tahun ni ! kakak , SARA belikan SARA ZANDRA sebab kakak suka menggayakan long shawl .

SARA ZANDRA (LONG SHAWL)

So, SARA nak perkenalkan koleksi raya baru iaitu SARA ZANDRA ! Dengar nama pon dh exclusive, belum memakai nya lagi kan .
Seriussss, memang lawa ! Didatangkan dengan batu batuan yg menyerlah. Untuk menyiapkan tampalan batu batuan yg indah itu memerlukan masa yang agak lama. Kepada yg sedia maklum, kami memang menitik beratkan setiap tampalan yg dibuat ke atas setiap tudung !

=============
SARA ZANDRA
=============
Type : Long Shawl
Material : High Quality Chiffon
Colour : 6 Colours
Price : RM99

SARA HALENA (ISTANT SHAWL)

Untuk untie SARA pula, SARA belikan SARA HALENA sebab auntie SARA suka sangat instant shawl , katanya ringkas dan pantas nak gayakan .

Koleksi SARA HALENA ni sangat exclusive kerana ia dipadankan dengan detailing beads yang sangat berkualiti tinggi . Susuanan beads rose tu sangat tersusun pada sisi tudung . Material yang kami gunakan juga semestinya daripada material yang berkualiti tinggi !

=============
SARA HALENA
=============
Type : Fully Instant
Material : Premium Chiffon
Colour : 6 Colours
Price : RM89

SARA MADIENA (FULLY INSTANT)

Haaa untuk ibu pula , semestinya SARA belikan SARA MEDINA sebab ibu suka jenis sarung sahaja terus siap ! Sangat memenuhi citarasa lah JELITASARA ni .

Koleksi SARA MADIENA LACEY didatangkan dengan hiasan lace yang sangat cantik dan semestinya jarang dijumpai. Ianya sangat exclusive dan mengambil masa yang lama untuk menyiapkan sehelai tudung
Material yang kami guna semestinya daripda material yang berkualiti tinggi !

Jadi lengkap dah family SARA ada koleksi daripada JELITASARA ni ! Bukan main gembira lagi mereka . SARA nak apa yang SARA pakai , dikongsikan bersama yang tersayang hehe .

=============
SARA MADIENA
=============
Type : Fully Instant
Material : Premium Chiffon
Colour : 6 Colours
Price : RM99

Koleksi AWESOME ni semua AVAILABLE  di WEBSITE dan di semua rangkaian BUTIK kami :

Website

http://www.jelitasara.com/onlineshop/

Butik
JELITASARA JALAN LAGENDA MELAKA.
JELITASARA BANGI GATEWAY.
JELITASARA BANGI SENTRAL.

Untuk info lanjut, follow sosial media kami di

Facebook
https://www.facebook.com/jelitasara/

Instagram
https://www.instagram.com/jelitasara/