BERITA TERBARU

POST TERBARU

FINALE JELITASARA Floraya 2018

Tinggal lagi beberapa hari je sebelum berakhirnya Ranadhan Mubarak, pantas saja masa berlalu kan? Pejam pejam celik dah nak tiba Hari Raya Aidilfitri.. semoga kita bertemu lagi Ramadhan tahun hadapan Insyaallah amin..

Tak lama lagi dah nak raya ni, korang semua dah habis shopping belum?? Kalau belum jom ler shopping dengan JELITASARA! JELITASARA baru je mengeluarkan koleksi FINALE JELITASARA Floraya 2018 tauu..

Sara suka sangat dengan design Kurung Fleur ni. Walaupun plain, tapi perincian beads menaikkan seri Kurung Fleur ni tauu.. agak ringkas tapi tetap nampak eksklusif untuk si pemakai. Confirm letops raya nanti!

 

Sweet sangat Sara Kate Ladure & Sara Kate Ladure Kids ni awakk.. raya ni bolehlah sedondon mummy & si comel cuwitt gittew kannn 😉 TAPIIII stok tersangatlah limited tau so cepat grab okay! Boleh ler matchy-match dengan si manja!

 

Lagiii design yg bagi Sara sangat sweet! Baru je release ramai dah grab tauu.. menepati tema JELITASARA FLORAYA 2018, EMBER SARA bakal mewarna-warnikan Aidilfitri tahun ini 😉

 

makin pening kann nak pilih koleksi Raya 2018? Eh tak tah pepening lah, Raya kan sebulannn hihi. Kumpul koleksi Raya 2018 dengan JELITASARA, boleh pakai ke open house juga nanti 😉 Happy shopping Salam Ramadhan!

KOLEKSI JELITASARA FLORAYA 2018

Iya awakkk ada lagi koleksi Tudung & Baju Raya 2018 dari JELITASARA! Bertambah-tambah pening lah awak semua nak pilih koleksi JELITASARA untuk Raya Aidilfitri nanti kan.. alahhh apa susah grab je semua, boleh pakai sampai sebulan Raya tau! Nanti mesti ada jemputan ke rumah terbuka, tak payah pening dah masa tuu.. so meh Sara share antara koleksi terbaru JELITASARA untuk Raya 2018 okay 😉

Koleksi Kurung Melati antara kegemaran fans JELITASARA. Cutting baju labuh dipandankan dengan kain kembang ni memang manis sangat digayakan.. nampak sopan & ayu gituhh.. dapat pulak sedondo dengan si comel bertambah tambah lah sweet tu!

 

Antara koleksi yang HOT SELLING selepas sahaja dikeluarkan tau.. koleksi SARA CHIARA didatangkan dengan warna yang soft & sweet no wonder lah ramai yang grab. Dah ada warna yang SOLD OUT tauuu!

 

Lagiii koleksi yang FAST SELLING menjadi rebutan fans JELITASARA! SARA AVERY Instant Shawl didatangkan dengan perincian lace di sebelah kanan memang meriah Raya Aidilfiti awak semua tahun ni 😉

 

SARA LOVISA SWAROVSKI Instant Shawl dihiasi perincian beads Swarovski original tauu merelip lah Raya tahun ni.. tambahan pulak dengan lace butterfly ni berseri-seri je nanti di pagi Raya dari jauh orang dah nampak muka manis awak tu 😉

 

SARA KATE MOLLY koleksi Fully Instant ramaiiiii sangat fans JELITASARA yang sukakan koleksi ni. Iyalah terus sarung aje dah siap cantik meletops okayyy. tak caye ahjomm try di Butik JELITASARA atau terus ke website JELITASARA okay.

 

Beraya sakan dengan koleksi JELITASARA FLORAYA 2018!

3 Fasa Bulan Ramadhan

Bila sebut tentang Ramadhan, semua orang akan terbayang makanan yang sedap-sedap di bazar Ramadhan, pakaian dan perhiasan cantik-cantik untuk Raya, Lupakah kita yang bulan Ramadhan merupakan bulan yang penuh kerahmatan?amatlah rugi kalau kita tidak dapat merebut peluang untuk mendapat rahmat daripada Allah S.W.T pada bulan ini. Sedangkan bulan inilah bulan yang kita patut merebut peluang untuk membuat amal kebajikan kerana Allah menjanjikan pahala yang berlipat ganda pada bulan ini. Malahan itu, kita juga dapat menyerahkan diri kita sebagai seorang hamba kepada pencipta yang maha Agung dengan melakukan ibadah-ibadah pada bulan ini.

Rasulullah S.A.W telah membahagikan bulan Ramadhan ini kepada tiga fasa atau tiga keadaan yang mana ketiga-tiganya tiada pada bulan-bulan yang lain. Fasa yang pertama adalah fasa Rahmat, manakalah kedua adalah fasa keampunan dan akhir sekali iaitu fasa ketiga  adalah fasa perlepasan dari api neraka. Kalau kita bahagikan daripada 30 hari itu, maksudnya tempoh 10 hari untuk satu-satu fasa.

Sebagaimana diriwayatkan oleh sahabat Salman Al Farisi: “Adalah bulan Ramadhan, awalnya rahmat, pertengahannya maghfirah dan akhirnya pembebasan dari api neraka.”

Tidak cukup dengan itu, Allah S.W.T menganugerahkan lagi kepada umat Nabi Muhammad S.A.W pada fasa ketiga iaitu malam Lailatul Qadar. Apakah malam Lailatul Qadar? Lailatul Qadar adalah satu malam sekiranya kita melakukan amal kebajikan nilainya bersamaan seribu bulan atau 83 tahun. Untunglah siapa yang memperolehi malam Lailatul Qadar dan sangat beruntung kita umat Nabi Muhammad S.A.W kerana dianugerahkan malam tersebut.

Pada peringkat awal atau fasa pertama iaitu 10 hari permulaannya  telah diriwayatkan sebagai hari-hari yang diturunkan rahmat dari Allah S.W.T kepada hambanya dan teramatlah untung bagi mereka memperolehinya.  Setelah habis Fasa pertama dan apabila masuk kepada fasa kedua, iaitu fasa pertengahan Allah memberikan maghfirah dan keampunan seluas-luasnya kepada hambanya yang meminta pengampunan daripadanya. Amat rugi sekali sekiranya kita biarkan fasa ini berlalu begitu sahaja kerana inilah peluang kita meminta keampunan daripada Allah S.W.T kerana setiap masa, setiap jam, setiap minit, setiap saat kita melalukan dosa kepadanya tapi Maha Pengampun Allah S.W.T telah pernah jemu memaafkan hambanya. Terbuktinya Maha Penyayang dan Maha Mengasihani Allah S.W.T kepada hambanya. Pada Fasa ketiga atau peringkat terakhir, disaat inilah yang ditunggu-tunggu oleh orang yang beriman yang mana Allah S.W.T menjaminkan pembebasan api neraka kepada hambanya. Sungguh besar peluang yang Allah berikan kepada kita semua tetapi kenapa kita masih belum dapat merasai kemanisan iman tersebut? Sedangkan kita tahu tidak mungkin akan ada pada bulan-bulan lain yang sebaik bulan ramadhan, maka dengan itu janganlah kita melepaskan peluang dan mensia-siakan bulan ini supaya kita tidak tergolong dalam golongan orang-orang yang rugi.

Akhir sekali, supaya kita tidak tergolong dalam kalangan orang-orang yang rugi, maka rebutlah peluang yang diberikan oleh Allah S.W.T kepada hambanya khusus umat Nabi Muhammad S.A.W seperti malam Lailatul Qadar. Kenapa kita perlu rebut peluang ini? kerana sepuluh terakhir merupakan pengakhiran bagu bulan Ramadhan kerana  amal perbuatan itu bergantung pada pengakhirannya.
Maka beruntunglah bagi mereka yang mendapat rahmat, pengampunan dan pembebasan dari api Neraka malah bertambah beruntung sekiranya mereka turut mendapat malam Lailatul Qadar.
Semoga Allah S.W.T menerima segala amal kebaikan kita dan kita memperolehi rahmat dan keampunan daripadanya. Amin.

Sumber
Posted by :
www.jelitasara.com

 

KOLEKSI TUDUNG & BAJU RAYA 2018 JELITASARA

Peminat JELITASARA dah mula rambang mata nak pilih koleksi Tudung & Baju Raya 2018 JELITASARA untuk digayakan di pagi Raya Aidilfitri nanti. Waktu JELITASARA Ramadhan Special Sale tempoh hari, ada yang sampai 2,3 jam duk menilik tudung JELITASARA yang mana dia nak grab dulu. Ada yang grab semua koleksi terbaru tau! Ada yang dah bayar, pusing balik satu butik tak puas hati dengan koleksi lain yang dia belum grab.. anak-anak kecil yang golongan mak-mak ni bawak pun jatuh cinta tau dengan koleksi JELITASARA!

“Mama.. Yaya nak jugak satu tudung.. Yaya nak tudung hijau ni..”

Dah pening kepala mama ni nak belikan si comel tu tudung jugak! Ehh tak risau lahh, JELITASARA kan ada juga koleksi untuk si comel molek 😉

Dan ada juga yang bertanyakan dengan Sara, dekat mana sebenarnya nak dapatkan koleksi Tudung & Baju Raya 2018 JELITASARA ni? Yelah, ada yang masih belum fasih nak membeli online di website, nak g butik jauh pula. Haa meh Sara sharekan dengan awak semua dekat mana lagi boleh grab koleksi JELITASARA!

 

===================

WEBSITE JELITASARA

===================

Umum dah tahu lah kan, cara paling senang & pantas untuk membuat pembelian adalah dengan menggunakan platform website JELITASARA. Tak perlu nak bersesak keluar rumah, pergi butik, boleh beli online aje dari rumah sesambil mengemas rumah tu. Seawal sehari dah boleh dapat dah parcel awak tau, paling lambat pun 3 hari waktu bekerja. So yang memang xbanyak masa untuk keluar shopping boleh terus ke website JELITASARA di www.jelitasara.com 😉

 

====================

JELITASARA X LAZADA

====================

Nak koleksi JELITASARA yang eksklusif hanya di platform LAZADA, peminat tudung JELITASARA boleh juga dapatkan di LAZADA tau.. sekarang pulak memang ada FASHION RAMADHAN SALE di LAZADA, diskaun sehingga 50%. Dan tempoh sah sehingga hujung bulan Mei sahaja!

Sehingga 14 Jun 2018 pula ada 10% diskaun untuk minimum pembelian RM100. So jangan lupa masukkan code voucher “JSRAMADHAN” okay 😉

 

====================

JELITASARA X SHOPEE

====================

Sejak 4 bulan yang lalu, JELITASARA pun dah join Shopee punya platform tauu.. ada juga beberapa produk terbaru yang peminat koleksi JELITASARA yang lebih gemarkan platform Shopee untuk bershopping. Apa yang best dengan Shopee ni sebenarnya? Haa jangan tak tahu ye setiap pembelian di Shopee FREE SHIPPING tau.. dan boleh collect  coins untuk dapatkan diskaun setiap pembelian 😉

 

=================

BUTIK JELITASARA

=================

Ada juga kan yang tak suka beli online, mungkin ada yang kurang percaya, takut parcel tak sampai, atau tak puas hati dengan produk yang dibeli. Ada yang lebih suka ke fizikal store sebab nak cuba sendiri, fitting baju, rasa material dan tengok betul2 warna depan mata. Yelah kan kalau dekat online berkemungkinan color is slightly different from the real one bergantung kepada pc or hp memasing la yek.. so peminat koleksi JELITASARA boleh lah datang ke Butik JELITASARA untuk grab koleksi Tudung & Baju Raya 2018 ni!

 JELITASARA, Jln Lagenda, Melaka.
Butik Jelitasara Melaka
No.45, Jalan Lagenda 1,
Taman 1 Lagenda
75400, Melaka.
06-2880211
.

 Jelitasara Boutique Bangi Gateway
Butik Jelitasara Bangi Gateway
B-13-G, Block B,
Seksyen 15, Bangi Gateway Shopping Complex,
43650, Bandar Baru Bangi, Selangor
03-89124324
.

 Jelitasarabangisentral
Butik Jelitasara Bangi Sentral
3A-45-02 (1st Floor) Jalan Medan,
Pusat Bandar 8,
43650, Bandar Baru Bangi, Selangor
03-89229177 .
.
____

Butik dibuka SETIAP HARI waktu operasi bulan Ramadhan bermula dari jam 11.30 pagi sehingga 9.30 malam!

 

==============================

JELITASARA @ QUILL CITY MALL KL

===============================

JELITASARA will be at YASSS RAYA by Quill City Mall Kuala Lumpur starts on 18th May 2018 !!
Quill City Mall KL is bringing you YASSS RAYA where you can shop & meet more than 10 celebrities! Come and explore more than 1000 Raya 2018 Collections!

Sepanjang bulan Ramadhan ni kami berada di QUILL CITY MALL Kuala Lumpur tauu.. ada banyak koleksi Raya 2018 JELITASARA bawakan.. wajib serbuu okey!

 

==============================

JELITASARA @ FASHION ON WHEEL

==============================

FIRST FASHION TRUCK IN MALAYSIA !
Hop in & off to 10 HOTSPOT area aroung Klang Valley.
Launching on 16th May 2018-11th June 2018.

Involve more than 10 TOP VENDORS & JELITASARA is one of them! . .

SHOP RIGHT AT YOUR DOORSTEP 

___

FOW PIT STOP;

 SURIA TOWER DAMANSARA
21 & 25 May 2018
10 am-5 pm

 MENARA TM BANGSAR
22-24 May 2018
10 am-5 pm

 SACC SHAH ALAM
26-28 May 2018
10 am-5pm

 

 

==================

JELITASARA @ KLCC

==================

SARA BABES YANG BERADA DI SEKITAR KLCC PUN DAH BOLEH GRAB KOLEKSI TUDUNG DARI JELITASARA!

Jom ler grab sebelum kehabisan stok tauu.. Sara dengar stok terbaru akan ditambah stok lagi di sana! Dapatkan koleksi JELITASARA yang available di PETRONAS Twin Towers Gift Shop okay! Sebarang update stock di KLCC akan diinform di social media JELITASARA Official 😉
.

JELITASARA @ KLCC;
PETRONAS Twin Towers Gift Shop
Concourse Level, Tower 2, 50088 Kuala Lumpur.
( 03-23311744 )

TUDUNG RAYA 2018 JELITASARA

Alhamdulillah.. hari ni dah masuk hari ke-2 umat Islam menunaikan ibadah puasa.. mari lah sama-sama kita semua perbanyakkan ibadah di bulan Ramadhan yang penuh mulia ini.

Pejam celik pejam celik nanti dah nak tiba bulan Syawal penuh keraian pula. Awak semua dah start survey belum koleksi Tudung & Baju Raya untuk Aidilfitri 2018 ni? Haa jangan tak tahu.. JELITASARA dah pun keluarkan beberapa koleksi JELITASARA FLORAYA 2018 tau! Semalam pun dah launching beberapa design di Butik & Website JELITASARA. Antaranya SARA KATE SWAROVSKI, LILY SARA SWAROVSKI, SARA VICTORIA 3.0 INSTANT SHAWL & SARA NELLYSA 4.0 INSTANT SHAWL.

SARA KATE SWAROVSKI-8 COLORS AVAILABLE!
Koleksi Terbaru Tudung Raya 2018 JELITASARA - SARA KATE SWAROVSKI FULLY INSTANT 
dengan design perincian beads SWAROVSKI mewah untuk awak semua tampil persis DIVA 
di Aidilfitri ini! Tudung Fully Instant ni memang jadi pilihan ramai tau, ramai yang dah grab 
sebab senang je nak pakai, terus sarung je.. material Bubble Chiffon yang digunakan memang best,
ringan & sejuk. Tak jarang dan tak panas juga. Jom try!

LILY SARA SWAROVSKI INSTANT SHAWL-6 COLORS AVAILABLE!
Haa Sara tahu ramai yang tak sabar dengan kemunculan LILY SARA SWAROVSKI ni kan? 
Didatangkan dengan 6 warna serta berperincikan beads SWAROVSKI & lace eksklusif, 
pasti awak semua tampil anggun & berwarna-warni di Aidilfitri tahun ini!
Material Premium Chiffon yang digunakan sangat lembut & flowy. Jangan risau sangat mudah terbentuk!

SARA VICTORIA 3.0 INSTANT SHAWL-6 COLORS AVAILABLE!
Awak yang nak tambah lagi koleksi SARA VICTORIA INSTANT SHAWL dengan pilihan warna baru 
cepat grab sekarang! STOK ADALAH TERHAD! Jangan cakap Sara tak warning okayyy!
Koleksi ni antara koleksi yang FAST-SELLING tauu.. kalau lambat grab memang kempunan lah awak..



SARA NELLYSA 4.0 INSTANT SHAWL-14 COLORS AVAILABLE!
Koleksi Terbaru Tudung Raya 2018 JELITASARA edisi #NELLYSAFEVER datang lagi awakkkk 
dengan beads "Butterfly" yang lagi cans & letops untuk Aidilfitri ini!
Ramai yang sukakan SARA NELLYSA ni sebab perincian beads yang tak terlalu padat,
ringkas tapi tetap manis tau! Tunggu apa lagi? Jom grab!