BERITA TERBARU

POST TERBARU

JELITASARA DROPSHIP PROGRAM 2018

Ingin menjana pendapatan sampingan? Sesambil goyang kaki tengok tv siram pokok bunga cuci kereta dekat rumah tu boleh dapat income siapa tak nakk? Ramai dropshiper JELITASARA yang dah mula buat income sendiri sebulan jadi mengapa tidak anda? Sara kongsikan dengan anda kelebihan menjadi dropshiper JELITASARA.

 

💛belajar FB ADS PERCUMA!
💛training dari CEO JELITASARA
💛rewards/bonus dari HQ JELITASARA
💛mendapat support dari HQ JELITASARA
💛DISKAUN WOW & PELBAGAI LAGI GANJARAN!

Untuk info lanjut whatsapp ke

>>>www.wasap.my/60162010267
>>>www.wasap.my/60162010267
>>>www.wasap.my/60162010267

Klik link website JELITASARA

>>>http://www.jelitasara.com/onlineshop/content/19-dropship
>>>http://www.jelitasara.com/onlineshop/content/19-dropship
>>>http://www.jelitasara.com/onlineshop/content/19-dropship

untuk mendaftar sebagai dropshiper dan kami akan hubungi anda secepat mungkin 

JELITASARA Aidiladha 2018

Koleksi JELITASARA Aidiladha 2018 kini dah available di Butik & Website JELITASARA! Meh Sara kongsikan 3 design terbaru khas buat fans JELITASARA sempena Hari Raya Aidiladha 2018 yang bakal menjelma tak lama lagi..

1. SARA KATE EXCLUSIVE Fully Instant

Penggemar SARA KATE boleh lah grab koleksi yang terbaru ni! Ditaburi beads yang lebih mewah untuk awak tampil bergaya di pagi Hari Raya Aidiladha nanti!

 

2. SARA FELLA Instant Shawl

Fans JELITASARA mesti kenal kan dengan SARA FELLA ni? Didatangkan dengan design beads yang terbaru, jom tambah koleksi awak hari ini 😉

 

3. SARA BLOSSOM Instant Shawl 

Cantikkan taburan beads untuk tudung terbaru SARA BLOSSOM ni?? Sangat sweet & manis tau.. nak tengok lagi pilihan warna boleh terus ke website JELITASARA!

 

 

JELITASARA Aidiladha 2018 New Collections

Koleksi Terbaru JELITASARA edisi Aidiladha 2018 dah pun keluar awakk.. mesti ramai yang ternanti-nanti koleksi apa lagi yang bakal JELITASARA keluarkan. So meh Sara share serba sedikit dengan awak semua.

================

KURUNG JULIETTE

================

Color available: Red, Pink & Brown

Size available: S, M, L, XL & XXL

=================

BAWAL SARA SATIN

=================

Color available: Dust Beige, Sangria, Rose Quartz, Icy Blue, Dessert Sage, Lion, Kalamata, Titanium & Black.

 

=============

SARA SPARKLE

=============

Color available: Nude, Cotton Candy, Angel Blue, Malt & Moonbeam.

 

====================

SARA NAURA PRINTED

====================

Color available: Red Plum, Coral Pink, Dark Burgundy, Denim Blue, Peacock Green & Khakis Grey.

 

====================

SARA KATE EXCLUSIVE

====================

Color available: Rose Pink, Tiffany Blue, Cyan, Classic Blue, Lush Meadow & Black.

 

============

INNER NECK

=============

Color available: Zephyr, Fjork Blue, Larch Brown, Grey & Black.

==============

INNER VICTORIA

===============

Color available: Soft Pink, Newbury Blue, Larch Brown, Stonington Grey & Black.

==============

INNER SERCOPE

===============

Color available: Zephyr, Newbury Blue, Larch Brown, Stonington Grey & Black.

 

Haa mesti dah ada yang rambang mata kan.. Sara pun dah tak sabar nak grab, semua cantik cantik! Jom cepat usha di www.jelitasara.com 😉

Siapa kita sekarang, Bukan siapa kita dahulu

“SIAPA KITA SEKARANG, BUKAN SIAPA KITA DAHULU”

 

Sedar tak sedar dalam kehidupan kita seharian, kita selalu memandang rendah kepada orang lain dan kita selalu menganggap kita lebih baik daripada orang lain. Apatah lagi dalam menilai orang lain, sudah pasti kita akan menilai dari kisah silam dia. Begitulah sikap kita pada hari ni terlalu senang menghukum seseorang berdasarkan penampilan, sikap, dan siapa dia dahulu.

Perkara ini lah yang menjadi penghalang kepada orang lain untuk berubah. Apabila kita melihat orang berubah kearah kebaikan, mula lah kita perlekehkannya dan mula lah kita membuka aib atau kisah-kisah silam dia. Hal ini lah yang selalu terjadi pada masyarakat kita, dah elok orang tu berubah, tiba-tiba disebabkan orang sekeliling perlekehkannya telah menjatuhkan semangatnya untuk berubah.

Siapa kita untuk menilai seseorang tu? Sejauh mana kita tahu hati orang tu? Sejauh mana ilmu kita sampai boleh menghukum orang? semua tu kita perlu tanya diri kita sebelum kita menilai seseorang. Kita sering kali melihat kawan-kawan, jiran-jiran, saudara-mara yang berubah kearah kebaikan mulalah kita buat cerita bukan-bukan. Sempurna sangatkah kita? Kita perlu ingat,kita hebat pada hari ini sebab Allah S.W.T tutup aib kita, bukannya sebab kita sempurna.

Pelbagai kisah teladan yang telah dicerita seperti seorang pelacur memberi minum kepada seekor anjing dan meninggal dengan kisah seorang lelaki telah membunuh 99 orang dan seorang lelaki alim sehinggakan cukup 100 tetapi niatnya untuk berubah lalu dia meninggal di pertengahan jalan dan segala dosanya sebelum itu telah diampun oleh Allah S.W.T dan mendapat syurga dari Allah S.W.T.

Begitulah kita pada hari ini, mungkin kita melihat seseorang itu hidup dalam keadaan bergelumang dengan dosa tetapi kita tidak tahu penghujungnya bagaimana kerana Allah S.W.T tidak menilai seseorang itu berdasarkan siapa dia dan kedudukan dia tetapi Allah S.W.T menilai berdasarkan hati keikhlasan dia untuk berubah

seperti diriwayat oleh Abu Hurairah RA “ Berkata: Rasulullah SAW pernah bersabda yang bermaksud; Sesungguhnya Allah tidak melihat (menilai) bentuk tubuhmu dan tidak pula menilai keelokkan wajahmya, tetapi Allah melihat (menilai) keikhlasan hatimu ”. [ HR.Muslim] 

Semoga kita yang ingin berubah terus tekadkan dalam hati untuk berubah dan jadikan kesilapan kita terdahulu sebagai semangat untuk kita tidak mengulanginya. Jangan kita jadikan kesilapan yang lalu sebagai halangan dan penyebab kita berputus asa dengan Rahmat Allah S.W.T. Sesungguhnya Rahmat dan pengampunan Allah S.W.T terlalu luas dan dialah berhak keatas sesuatu yang dia kehendaki.

www.jelitasara.com

 

 

 

JELITASARA 9th Years Anniversary 2018

 

ALHAMDULILLAH.. pejam celik pejam celik JELITASARA dah pun mencecah 9 tahun pada tahun 2018 ini.. syukur tidak terhingga kami panjatkan kepada Tuhan yang memberi rezeki kepada keluarga JELITASARA. Semoga rezeki yang diperoleh ini diberkati Insyaallah.. sebagai tanda penghargaan kepada fans JELITASARA, 21 Julai 2018 Sabtu, kami akan mengadakan OPEN HOUSE di semua cawangan Butik JELITASARA!

🎪 JELITASARA 9TH YEARS ANNIVERSARY OPEN HOUSE! 🎪
___

Memang ramai yang ternantikan OPEN HOUSE JELITASARA sejak Hari Raya Aidilfitri tempoh hari. Dan kini debaran menunggu JELITASARA 9TH YEARS ANNIVERSARY OPEN HOUSE makin terasa! 2 hari je lagi tau 😉

Apa yang best sempena JELITASARA 9TH YEARS ANNIVERSARY OPEN HOUSE nanti??
.

🎪 PERCUMA JELITASARA MEMBERSHIP CARD DENGAN SETIAP PEMBELIAN

-awak yang belum ada tu boleh lah apply nanti tauu, FREE!

🎪 PERCUMA SARA PRINTED 2 LOOPS DENGAN PEMBELIAN TERAWAL RM150 & KE ATAS

-nak tudung free ni kene cecepat datang okay!

🎪 GRAND PRIZE MENANTI FANS JELITASARA

-Awak semua berpeluang menyertai LUCKY DRAW dan memenangi GRAND PRIZE berupa 2 SET KOLEKSI BAJU JELITASARA & 3 HELAI TUDUNG EDISI TERHAD JELITASARA!

🎪 DISKAUN SEHINGGA 70%

-Iya awakkkk diskaun untuk koleksi JELITASARA sehingga 70% 😱😱

🎪 3 KOLEKSI TERBARU AKAN DIKELUARKAN
.

Sempena JELITASARA 9th YEARS ANNIVERSARY, 3 design akan dikeluarkan dengan pilihan 9 warna untuk setiap design pada OPEN HOUSE 21 Julai 2018 ini di semua cawangan Butik JELITASARA 😍 Tercetusnya idea 9 warna untuk setiap design kerana JELITASARA sudah pun mencecah 9 tahun sejak ditubuhkan pada tahun 2009!

SARA NELLYSA & SARA AUBREY

CLASSIC QAISARA

Peminat setia JELITASARA mesti dah biasa dengan koleksi Classic Qaisara ni.. pada awal penubuhan JELITASARA, Sara Qaisara antara koleksi terawal yang dihasilkan dan menjadi rebutan fans JELITASARA tau.. Sempena ulangtahun JELITASARA yang ke-9 ni, Classic Qaisara mampu memberi impak yang besar buat peminat JELITASARA. Ramai yang berebut nak dapatkan koleksi ni sejak dikeluarkan.

!!DAN YANG PALING PENTING SAMBIL SHOPPING SAMBIL MAKAN!!

Jadi jangan lupa temujanji kita Sabtu ini, 21 Julai 2018, JELITASARA 9TH YEARS ANNIVERSARY OPEN HOUSE di Butik JELITASARA, Jln Lagenda, Melaka.Jelitasarabangisentral & Jelitasara Boutique Bangi Gateway.

Klik “GOING” “GOING” “GOING” di FB Event JELITASARA & stay update untuk info lanjut!