BERITA TERBARU

POST TERBARU

Tips Memilih Pakaian Untuk Kelihatan Langsing

Dah penat cuba untuk berdiet tapi tak kurus-kurus juga? Sampai memudaratkan diri, tak makan, demi untuk menutup mulut manusia yang kurang wangi itu?? Jangan macam tu sis.. nak berdiet pun kene dengan caranya, dengan cara yang sihat. Biarlah orang nak kata apa, yang penting kita kene yakin dengan diri sendiri tau!

“Ish penatlah macam ni, susah lah nak berfesyen, nak ikut trend semasa..”

Sis, kalau pandai berfesyen, tak kira jenis bentuk tubuh tetap lawa tauu, yang penting harus yakin tampilkan diri! Siapa kata yang berbadan besar tak boleh nak bercantik-cantik ikut trend? Di JELITASARA pun ada untuk yang bersaiz besar tau.

So hari ni Sara akan share tips untuk awak yang berbadan agak besar untuk kelihatan kurus dan langsing.

 

1. Pilihan Rona Gelap

Sekarang ramai gegadis yang sukakan warna pastel kan sebab nampak soft & sweet. Sekali sekali untuk awak tampil dengan pilihan warna pastel tak apa. Tapi saranan Sara untuk kelihatan langsing, pilih pakaian yang berona gelap. Selain warna hitam yang sudah semestinya warna wajib untuk kelihatan kurus & langsing, warna seperti ungu gelap, biru tua, coklat gelap atau kelabu merupakan warna alternatif untuk yang berbadan berisi. Pun begitu, kene disesuaikan juga dengan bentuk tubuh badan & warna kulit.

 

2. Potongan Baju Yang Sesuai

Baju sehingga paras punggung dengan potongan lurus  akan membuat awak kelihatan rendah. Mesti tak elok kan? Jadi kene pilih baju yang di bawah paras punggung serta berpotongan U seperti kemeja. Selain itu, pakaian yang memanjang ke bawah di bawah paras punggung Sara yakin akan membuat awak semua kelihatan kurus & langsing. Contohnya baju seperti baju kurung, cardigan, blazer & tunik.

3.  Pemilihan Corak Dan Cetakan

Untuk kelihatan lebih kurus & langsing, elakkan memakai pakaian bercorak besar okayyy. Pilih corak dan cetakan pada baju yang berbunga-bunga kecil contohnya, membuatkan penampilan awak tampak lebih kurus tauu.. harus hati-hati ya, kalau corak & cetakan yang besar & banyak, membuat tubuh badan kelihatan lebih besar.

 

4.  Biasakan Pemakaian Satu Tona Warna Sahaja

Harus diingat ya, efek kurus & langsing tanpa perlu berdiet, adalah dengan pemilihan tona warna baju dan celana yang sama juga tau. Sebab dengan pemilihan satu tona ni, mampu membuatkan tubuh badan awak tampak kurus dan tinggi. Kalau nak bergaya dengan warna kontra, kene pandai pilih potongan & fabrik pakaian.

5. Postur Badan Yang Betul

Haaa jangan salahkan pemakaian aja ya, postur badan yang betul pun akan memberi kesan dalam tampil kurus, tinggi & langsing. Sama ada ketika awak berdiri, berjalan atau duduk. Semua memainkan peranan tau, elakkan berbongkok, tegapkan badan untuk dapatkan postur yang betul.

6. Harus Yakin!

Akhir sekali, semua tips yang Sara bagi ni takkan berkesan kalau awak tak yakin pun untuk bergaya. Haa jangan macam tu okayy kita kena hari hari bersemangat bangun pagi pagi untuk slay your dayyyy!

TUDUNG SARUNG JELITASARA – SARA EVA PRINTED

HOT SELLING – Sara Eva Printed by JELITASARA 2018 
____

SARA EVA PRINTED koleksi terbaru JELITASARA masih lagi menjadi rebutan. Apa yang best dengan SARA EVA PRINTED kali ini? Meh Sara kongsikan..

SOFT AWNING – Awning yang dperbuat dari material Scuba & Double Cotton memang menepati citarasa si pemakai untuk tampil selesa. Senang terbentuk, tak perlu risau awning komot atau patah.

LOWERED SOFT AWNING – Awning sehingga ke hujung bawah pipi, memberi efek muka kelihatan tirus. ANTI TEMBAM 

MOSS CREPE MATERIAL – Material IRONLESS & anti renyuk ni memang memudahkan kita semua. Walaupun baru ambil dari bakul baju, tak renyuk tau boleh terus pakai.

PIPING FINISHING – Dikemaskan dengan jahitan “piping”, menyempurnakan penyudahan dalam menghasilkan SARA EVA PRINTED dengan jahitan yang kemas.

Tunggu apa lagi, jom dapatkan dengan hanya RM 69 (M) RM79 (L). Klik http://www.jelitasara.com/onlineshop/453-sara-eva untuk info produk & pembelian online.

Butik JELITASARA;

JELITASARA, Jln Lagenda, Melaka.
Jelitasara Boutique Bangi Gateway
Jelitasarabangisentral

CARA PAKAI SHAWL JELITASARA

Kalau yang dah subscribe Youtube Channel JELITASARA, mesti setiap keluaran koleksi JELITASARA awak semua tahu nak pakai macam mana kann.. ikut je langkah mudah Tutorial JELITASARA, dapat ler bercantik-cantik dengan masa yang singkat! Ramai juga yang confuse nak pakai tudung instant kan, susah nak gayaka katanya.. So hari ni meh sarah belanja video tutorial JELITASARA dari Youtube Channel JELITASARA.

=====================

SARA KATE (Fully Instant)

=====================

Fans JELITASARA mesti kenal benar dengan koleksi SARA KATE Fully Instant ni kan? Bagi yang memerlukan masa yang minima untuk bersiap, SARA KATE lah jawabnya! Terus sarung aje dah cantik uolsssss.. tak perlu pening kepala nak lilit lagi dahh..

 

============================

Instant Shawl (Semi Instant Shawl)

============================

Di JELITASARA ada bermacam design untuk Instant Shawl ni tau contohnya SARA SPARKLE. Setiap design ditaburi beads mewah berlainan susun atur & taburan. Ada juga yang dilimpahi beads SWAROVSKI yang eksklusif untuk awak semua yang nak tampil diva! Dan Instant Shawl ni tidaklah terhad kepada satu penggayaan sahaja tau, awak semua boleh gayakan mengikut citarasa masing masing.

 

==========================

SARA VICTORIA – Instant Shawl

==========================

Antara Instant Shawl yang masih menjadi pilihan fans JELITASARA. Pun tidak terhad kepada satu penggayaan sahaja tau.. tudung instant yang memang ramai sangat grab, senang dipakai. Sarung dan selempang aje boleh terus keluar rumah.

 

=========

Long Shawl

=========

Yang gemarkan Long Shawl boleh juga dapatkan Long Shawl di JELITASARA seperti SARA HANEY ni. eksklusifnya Long Shawl ni, ditaburi beads di hujung shawl tau.. biasanya Long Shawl plain aje kan tak ada beads. Selain boleh didapatkan di website JELITASARA, koleksi JELITASARA juga boleh didapatkan di LAZADA!

 

=================

BAWAL SARA SATIN

=================

Bukan bawal jenis satin je yang JELITASARA ada tau, ada yang menggunakan material Matte Satin & Chiffon juga. Yang gemarkan pakai bawal untuk aktiviti harian boleh lah cuba tutorial bawal ni 😉

 

==========================

INNER VICTORIA (Inner Silang)

==========================

Inner yang menjadi rebutan sejak dikeluarkan ni, masih lagi FAST SELLING sehingga kini tau.. fenomena Inner Silang ni menjadikan INNER VICTORIA laku keras dan JELITASARA terus menerus mengeluarkan koleksi ini kerana masih mendapat permintaan dari fans JELITASARA.

 

Untuk menonton video Tutorial JELITASARA yang lain, jom subscribe Youtube Channel JELITASARA hari ini!

Tudung Sarung Express 2018 JELITASARA

SARA EVA PRINTED kembali lagi dengan corak yang berbeza kali ini yang lebih mengancam! Untuk koleksi SARA EVA PRINTED yang sebelum ini dah ada yang SOLD OUT tauu.. dan Sara jamin untuk koleksi terbaru ni mesti ramai yang berebut untuk dapatkan juga.

Apa yang best dengan SARA EVA PRINTED dari JELITASARA ni, material Moss Crepe yang tak perlu iron pun tauu.. dengan pilihan corak yang eksklusif memang mnjadi pilihan. Paling penting terus sarung je tak payah nak belit belit lagi dah cantik! Dapatkan di website JELITASARA & Butik JELITASARA.

BAJU KURUNG SARA BY JELITASARA 2018

 

[ Launched today! ]: KURUNG SARA by JELITASARA 2018 with 7 sweet colors 💙💙
Manis kan 3 dara ni menggayakan KURUNG SARA koleksi Baju Kurung terbaru dari JELITASARA ni? Baju Kurung yang takkan lapuk dek zaman, masih menjadi pilihan gegadis & wanita masa kini.
 
Sesuai digayakan untuk ke apa jua majlis mahupun ke tempat kerja. Rekaan asli Baju Kurung yang Masih mengekalkan ciri-ciri kesopanan & keayuan. Anggun dengan KURUNG SARA dari JELITASARA dengan hanya RM169.00! Klik JELITASARA untuk info produk & pembelian online.
Butik JELITASARA;
 
JELITASARA, Jln Lagenda, Melaka.
Jelitasara Boutique Bangi Gateway
Jelitasarabangisentral

 

Bagi yang sukakan warna lembut seperti baby blue ni, 3 warna ni sesuai untuk awak tau.. dengan corak flora yang menaikkan seri pada Baju Kurung, menambahkan lagi kemanisan dalam menggayakan Baju Kurung.

 

 

 

Normal bagi wanita yang sukakan warna sweet & soft pink ni. Melambangkan ciri-ciri feminim yang tampak terserslah pada penampilan diri.. tak perempuan lah kalau tak suka warna pink kan, ye ke?

 

Warna “keras” seperti warna hitam ni jangan disalahtafsirkan tau.. dengan pemilihan corak yang sesuai, akan nampak lembut & manis kepada si pemakai.. tetap menonjolkan ciri-ciri feminim dalam bergaya. Nak cuba? Jom dapatkan di JELITASARA hari ini 😉